Keystone logo
St Nicholas Montessori College

St Nicholas Montessori College

St Nicholas Montessori College

Introduktion

Varför välja St. Nicholas Montessori

Vi har förberett Irlands ledande Montessori-lärare och utbildare från början av året sedan 1970. Vi är ackrediterade av QQI och vi är en av grundarna av den irländska Montessori Education Board (IMEB) och Association of Higher Education College (HECA). Men ännu viktigare:

Tillsammans med Montessori School and College

St. Nicholas Montessori College är den enda grundutbildaren som har sin egen skola. Studenter har enastående tillgång till verkliga och livliga tidiga år och primär miljö.

Studera i Dublins bästa badstad

Studenter i hjärtat av Dun Laoghaire är studenterna i St. Nicholas inbäddade i den perfekta blandningen av vacker kustlinje, cafékultur, varmt och välkomnande samhälle och några av de bästa pubarna i Irland. Och allt så enkelt att komma åt via DART, buss eller bil.

SMSI: s historia

St Nicholas Montessori College Irland spårar sitt ursprung till slutet av 1940-talet när Dr Maria Montessori gav tillstånd till två engelska kvinnor, Margaret Homfray och Phoebe Child, att inrätta ett träningscenter för att undervisa Montessori-metoden i London. Detta var det första St Nicholas College, och många irländare slutförde kurser där. 1970 grundades St Nicholas Montessori Society of Ireland av Sighle Fitzgerald och en grupp likasinnade lärare. Det irländska samhället körde workshops och kvällskurser i samarbete med Londons träningscenter under många år på platser i hela Irland för att säkerställa ytterligare spridning av Montessori-metoden.

1980 köptes högskolans nuvarande hem, St Nicholas House i Dun Laoghaire, och St Nicholas Montessori School öppnade sina dörrar. Peggy McClatchie var den första läraren och Sighle Fitzgerald var rektor och chef för högskolan. 1984 började kollegiet leverera sin första kurs, en tvåårig diplomkurs tilldelad av Londoncentret.

121235_121051_L1190480-copy.jpg

1994 beviljades kollegiet status som Irlands National Council for Education Awards (NCEA), det statligt godkända organet för högre utbildning. Detta gjorde det möjligt för högskolan att utforma och utveckla sitt eget examens- och examensprogram för högre utbildning i Montessori-utbildning i enlighet med nationella och internationella standarder, vilket gav omfattande utbildning och karriärmöjligheter för sina elever.

Under hela 1990-talet sökte och säkerställde högskolee godkännande för ett treårigt nationellt examensbevis, ett ettårigt efterföljande program och ett högre examensprogram för dem som redan har en grundutbildning. Dessa program har fortsatt att utvecklas för att återspegla utvecklingen och bästa praxis inom utbildningsmetodik, samtidigt som de alltid överensstämmer med förändringar i nationella och internationella utbildningsramar.

I dag är högskolan Irlands ledande leverantör av Montessori- och tidiga yrkesverksamma och unik på det att nivå 8 BA Hons i Montessori utbildningsprogram gör det möjligt för kandidater att registrera sig under väg 4 hos Irlands läraråd. Som ett resultat finns det många hundratals St Nicholas-akademiker som arbetar i hela det nationella skolsystemet i Irland.

121229_121050_1341-02A-G6L-SMI-3-6-CLASS-copy1.jpg

Platser

  • Dún Laoghaire

    Dún Laoghaire, Irland

Frågor