Keystone logo
Tacoma Community College Associate of Science in Material Engineering
Tacoma Community College

Associate of Science in Material Engineering

Tacoma, Amerikas förenta stater

2 Years

Engelsk

Heltid

15 Nov 2024

01 Apr 2024

USD 10 573 / per year *

På Campus

* 2022-2023 beräknad undervisningskostnad

Introduktion

TCC:s Associate of Science in Materials Science and Manufacturing Engineering Degree är ett statligt erkänt Major Related Program (MRP) utformat för att ge en Pathway för studenter som planerar att gå över till en Bachelor of Science-examen i Materials Science Engineering eller Manufacturing Engineering. Efter avslutade examenskurser måste studenten ansöka om att ta examen med AS MRP-examen.

Efter avslutade examenskurser måste studenten ansöka om att ta examen med AS MRP-examen. Efter avslutad examen kommer studenterna att kunna gå över till de flesta fyraåriga högskolor och universitet som juniorer. Inträde i många ingenjörsprogram är konkurrenskraftigt. Genomförandet av denna examen garanterar inte tillträde till ett specifikt ingenjörsprogram. Kurser i denna Pathway är relevanta för flera huvudämnen, så en kurs kan gälla en viss huvudämne, men inte en annan. Studenter bör arbeta med rådgivare vid TCC och deras universitetsrådgivare för att se till att alla behörighetskrav uppfylls.

Studenter bör kontrollera med sin överföringsinstitution för antagningskrav, inklusive en övergripande lägsta GPA, en högre GPA i en utvald delmängd av kurser eller ett specifikt lägsta betyg i en eller flera kurser som matematik eller engelska. Antagningstiderna för överföringsinstitutioner varierar och studenterna måste uppfylla antagningstiden för överföringen för den avsedda överföringsinstitutionen. Studenter uppmuntras att anmäla sig till kurser i matematik och naturvetenskap vid en enskild institution och, om möjligt, inte dela upp sekvenserade kurser mellan institutioner.

Materials Science Engineers designar nya material med specifika egenskaper och undersöker materialfel.

Programresultat

Läroplan

Karriärmöjligheter

Om skolan

Frågor