Keystone logo
Umpqua Community College UNDERVISNING & GEOMATIK, VETENSKAPSGRAD
Umpqua Community College

UNDERVISNING & GEOMATIK, VETENSKAPSGRAD

Roseburg, Amerikas förenta stater

0 Years

Engelsk

Heltid

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

På Campus

Introduktion

Mät- och geomatikyrken arbetar med privata och offentliga projekt. Projekten kan omfatta fastighetsundersökningar, vägbyggen, topografiska kartor eller byggnadslayout. Lärplanen för kartläggning erbjuder en praktisk metod för att lära sig principerna för kartläggning.

Överföringsprogrammet Surveying and Geomatics ger en balanserad läroplan för pre-surveying och geomatics för att förbereda studenterna för överföring till en kandidatexamen vid Oregon Tech (OIT).

Denna examen förbereder studenter för överföring till kandidatexamen vid Oregon Tech. Oregon Tech (OIT) är för närvarande det enda universitetet i Oregon som erbjuder antingen en kandidatexamen i geomatik, kartläggningsalternativ eller en kandidatexamen i geomatik, Geografiska informationssystem (GIS). OIT erbjuder också en minor i geomatik för civilingenjörsstudier. Studenter som är intresserade av en 2-årig AAS-examen med inriktning på lantmäteri och geomatik kanske vill överväga en AAS inom civilingenjör och lantmätningsteknik.

Studenter som avslutar Surveying & Geomatics Associate of Science (AS) kommer att ha kunskap, färdigheter och förmågor för att:

Identifiera, formulera och lösa komplexa tekniska problem genom att tillämpa principer för teknik, naturvetenskap och matematik;

Visa förmåga att kommunicera effektivt med en mängd publik;

Delta i att delta i team vars medlemmar tillsammans ger ledarskap, skapa en samarbetsvillig och inkluderande miljö, fastställa mål, planera uppgifter och uppfylla mål;

Utveckla och använda lämpligt experiment, analysera och tolka data och använda tekniska bedömningar för att dra slutsatser;

Upptäck och utnyttja ny kunskap efter behov med hjälp av lämpliga inlärningsstrategier 6. Visa en inledande förståelse för landuppföljning och geografiska informationssystem.

Mät- och geomatikyrken arbetar med privata och offentliga projekt. Projekten kan omfatta fastighetsundersökningar, vägbyggen, topografiska kartor eller byggnadslayout. Geografiska informationssystem (GIS) är ett systematiskt tillvägagångssätt för att hantera, analysera och visa geografisk information. Många offentliga myndigheter använder nu GIS för större delen av sin kartläggning. Lantmäteri, geomatik och GIS överlappar ofta varandra. Det finns en stark arbetsmarknad för dessa färdigheter, och nästan 100% av akademiker från OIT med en examen i geomatik är anställda vid examen.

Om skolan

Frågor