Keystone logo
© UNISG
University of Gastronomic Science of Pollenzo

University of Gastronomic Science of Pollenzo

University of Gastronomic Science of Pollenzo

Introduktion

University Of Gastronomic Sciences , grundat 2004 av den internationella ideella föreningen Slow Food i samarbete med de italienska regionerna Piemonte och Emilia-Romagna, är en ministeriellt erkänd, privat ideell institution.

Målet är att skapa ett internationellt forsknings- och utbildningscenter för dem som arbetar med att förnya jordbruksmetoder, skydda den biologiska mångfalden och bygga en organisk relation mellan gastronomi och jordbruksvetenskap.

Universitetet bildar gastronomer, nya yrkespersoner med tvärvetenskapliga färdigheter och kunskaper inom vetenskap, kultur, politik, ekonomi och ekologi för mat, som arbetar för att tillämpa dem på produktion, distribution och hållbar konsumtion.

UNISG-studenter, som kommer från hela världen, får dynamiska upplevelser inom hantverksmässig och industriell livsmedelsproduktion tack vare gratis utbildning inom både vetenskap och humaniora, sensorisk träning och praktisk lärande under studieturer över fem kontinenter.

Campus funktioner

UNISG ligger i komplexet som kallas Pollenzo Agency, beställt av kung Carlo Alberto av Savojen 1832. Fjorton bondgårdar byggdes, Agency-byggnaden, tornet med utsikt över kyrktorget och slutligen den nygotiska församlingen San Vittore.

Det ekonomiska och finansiella centrumet för godset Pollentina var byrån som, i kung Carlo Albertos avsikter, skulle bli en modellgård där man kunde genomföra experiment för att förbättra lönsamheten för jordbruksverksamheten. Carloalbertine-avtrycket har överlevt till denna dag och särskiljer dess arkitektur, färger och stadsstruktur.

Idag är Pollenzo Agency-komplexet ett UNESCO: s världsarv – "Savoy Residences".

Sensorisk analyslabb

Laboratoriet för sensorisk analys och konsumentvetenskap är dedikerat till utbildning, forskning och aktiviteter för tredje uppdrag.

Strukturen är värd för de praktiska övningarna som föreskrivs i kurserna Sensorisk analys och Konsumentvetenskap tillägnade alla studenter som är inskrivna i universitetets treåriga, magister- och masterkurser. Under de praktiska aktiviteterna lär sig eleverna de viktigaste sensoriska analysteknikerna som tillämpas på mat och dryck, för att jämföra och utvärdera livsmedelskvaliteten och deras modifieringar under lagring. Dessutom används laboratoriet ofta av studenter för examensarbeten som tänker sig en del relaterad till studiet av sensorisk perception. Vidare deltar studenter ofta frivilligt i de olika forskningsprojekt där laboratoriepersonalen är engagerad.

Pollenzo Food Lab

Pollenzo Food Lab vid University of Gastronomic Sciences är ett laboratorium dedikerat till studier och tillämpad forskning av gastronomiska transformationer. Det handlar om utbildning – till exempel designar och förvaltar Master of Applied Gastronomy: Culinary Arts – akademisk forskning, konsulttjänster för företag och ett tredje uppdrag.

Vinbanken

Vinbanken (Banca del Vino) har ett mångårigt samarbete med University of Gastronomic Sciences. Vinbanken anordnar och arrangerar workshops och vinprovningar för studenterna, och erbjuder teambuildingövningar och andra evenemang som relaterar till vinvärlden.

Bibliotek & Studierum

UNISG biblioteket i Pollenzo öppnade 2004 för att stödja universitetets studenter och, genom sin omfattande samling av böcker och tidskrifter, tjäna som en resurs för pågående gastronomisk forskning.

  Stipendier och finansiering

  Italian Students

  Antal avgiftsbefrielser Avgiftsbefrielsebelopp i euro Inkomst (ISEE) och egendom (ISPE) för att lämna in stipendieansökan i euro
  ISEE (inkomst) ISPE (fastighet)
  1 15 500 €
  (total avgiftsbefrielse)
  plus studentbostäder
  och lunch på
  Akademiska tabeller
  ≤ 26,306 ≤ 57,188
  3 10 000 ≤ 36 600 ≤ 76.200
  5 5 000 ≤ 42 800 ≤ 78 000

  Icke-italienska studenter

  Vem kan ansöka om stipendiet Antal avgiftsbefrielser Avgiftsbefrielsebelopp i euro Inkomst (ISEE) och egendom (ISPE) för att lämna in stipendieansökan i euro
  ISEE (inkomst) ISPE (fastighet)
  Icke-italiensk
  medborgare från låga
  inkomstländer
  eller nedre mitten
  inkomst eller högre
  medelinkomst
  länder enligt
  till Världsbanken
  5 15 500 €
  (total avgiftsbefrielse)
  plus studentbostäder
  och lunch på
  Akademiska tabeller
  ≤ 26,306 ≤ 57,188
  Alla icke-italienska
  medborgare
  5 10 000 ≤ 36 600 ≤ 76.200
  Alla icke-italienska
  medborgare
  2 5 000 ≤ 42 800 ≤ 78 000

  Studenter kan ansöka om:

  • de har ansökt under den första eller andra antagningssessionen (mars eller maj 2024)
  • har antagits till det första året av examenskursen för 2024/2025 ay med ett minsta antagningspoäng på 70/100
  • deras ISEE (inkomst)/ISPE (fastighet) belopp överstiger inte de gränser som anges i tabellen

  Sista ansökningsdag för stipendier: 21 maj 2024

  Sedan 2004 har mer än 260 studenter från 40 länder dragit nytta av de stipendier som erbjuds av University of Gastronomic Sciences.

  Over the years UNISG has invested over 9.5 million euros in scholarships, an effort that underlines the university’s commitment to placing the values of Merit and the Right to Education before geographical origin, social extraction, and economic possibilities of the students.

  Businesses, organizations, and foundations have contributed over €3 million to the fund, investing in the education of a new generation of Gastronomes who can play an active, leading role in the local development of their home countries and bring about cultural and political change through food.

  Campusliv och faciliteter

  UNISG Studieresor

  Studieresor på UNISG är läromedel som ger eleverna unik tillgång till kunskap om världens gastronomiska kulturer .

  Fokuspunkterna under dessa resor kretsar kring jämförelser mellan motsatser : av skala och geografi (småskalig kontra industri, landsbygd kontra urban) och produktion (nya trender och massproduktionsmetoder kontra hantverkstraditioner).

  Studentföreningar

  ASSGAssociazione Studenti di Scienze Gastronomiche (Gastronomic Sciences Student Association) i ett nötskal syftar till att förbättra livskvaliteten på campus (dvs. Pollenzo och Bra) för alla studenter vid UNISG . För närvarande uppnås detta genom att anordna evenemang och aktiviteter, tillhandahålla unika tjänster som bostäder, samt begära särskilda studentrabatter.

  Lokalt – Vår matbutik

  Inspirerad av Carlo Petrinis önskan att se matbutiker föras tillbaka till historiska stadskärnor, tog idén om Local form i samarbete med UNISG studenterna på kursen Systemic Food Design: ett projekt för att uppmuntra småskalig detaljhandel och en plats för vardagshandel som erbjuder ett genomtänkt urval av lokala produkter och erkänner värdet av hantverksproducenter.

  Bakom disken, som välkomnar kunder och ger råd och smakprov, står två före detta studenter, gastronomer som omsätter det de studerat på föreläsningar och lärt sig på studieresor runt om i världen.

  Livet i Bra

  University of Gastronomic Sciences är baserat i Pollenzo, en liten stad i staden Bra, som ligger cirka 6 km utanför stadens centrum och trafikeras av en busslinje. Närvaron av våra studenter i Bra har skapat en internationell atmosfär i staden, och studentlivet mellan Bra och Pollenzo kan vara mycket hektiskt tack vare mångfalden av aktiviteter som anordnas av studentgemenskapen.

  Platser

  • Pollentia

   Piazza Vittorio Emanuele II, 9, 12042, Pollentia

  Frågor