Master i nytt mattänkande
Pollentia, Italien
VARAKTIGHET
1 Years
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Heltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
Begär tidigaste startdatum
STUDIEAVGIFTER
EUR 16 500 / per course
STUDIEFORMAT
På Campus
Introduktion
Din ingång till matkreativitet, konst och curation
Den här kursen är utformad för att väcka inspiration och väcka nyfikenhet , för att främja sinnena att revolutionera den gastronomiska sektorn. Vår innovativa läroplan kombinerar kritiskt tänkande och kreativitet , vilket utrustar akademiker att utmärka sig i olika gastronomiska miljöer . Oavsett om det är livsmedelsföretag, gourmetställen, restauranger eller organisationer, hittar våra studenter sin nisch med sina kreativa förmågor och originalitet .
Utöka dina gastronomiska horisonter genom globala matmöten
Vårt masterprogram säkerställer en holistisk inlärningsupplevelse som går utöver gränserna för ett klassrum. Delta i uppslukande studieresor sammanflätade med läroplanen för att få förstahandserfarenhet av världens olika matkulturer . Dessa upplevelser ger djupgående insikter och främjar en autentisk förståelse av global gastronomi , vilket förstärker djupet i din gastronomiska innovation .
Skulptera unika och upplysande matupplevelser
Våra studenter vägleds att väva berättelser om matupplevelser, och sömlöst blanda vetenskaplig kunskap om ämnesomsättning, hälsa, nya livsmedelskoncept och etik. Detta distinkta tillvägagångssätt utrustar våra elever att kurera hälsosamma matupplevelser , vilket förstärker samtalet kring mat i samhället .
Galleri
Stipendier och finansiering
Italian Students
Number of fee exemptions | Fee exemption amount in Euros | Income (ISEE) and property (ISPE) for submitting the scholarship application in Euros | |
ISEE (income) | ISPE (property) | ||
1 | € 15.500 (total fee exemption) plus student housing and lunch at the Academic Tables | ≤ 26.306 | ≤ 57.188 |
3 | 10.000 | ≤ 36.600 | ≤ 76.200 |
5 | 5.000 | ≤ 42.800 | ≤ 78.000 |
Non-Italian Students
Who can apply for the scholarship | Number of fee exemptions | Fee exemption amount in Euros | Income (ISEE) and property (ISPE) for submitting the scholarship application in Euros | |
ISEE (income) | ISPE (property) | |||
Non-Italian citizens from low income countries or lower middle income or upper middle-income countries according to the World Bank | 5 | € 15.500 (total fee exemption) plus student housing and lunch at the Academic Tables | ≤ 26.306 | ≤ 57.188 |
All non-Italian citizens | 5 | 10.000 | ≤ 36.600 | ≤ 76.200 |
All non-Italian citizens | 2 | 5.000 | ≤ 42.800 | ≤ 78.000 |
Students can apply if:
- they have applied during the first or second admission session (March or May 2024)
- have been admitted to the first year of the Degree Course for the 2024/2025 a.y. with a minimum admission score of 70/100
- their ISEE (income)/ISPE (property) amounts do not exceed the limits indicated in the table
Scholarship Application Deadline: May 21, 2024
Since 2004, more than 260 students from 40 countries have benefitted from the scholarships offered by the University of Gastronomic Sciences.
Over the years UNISG has invested over 9.5 million euros in scholarships, an effort that underlines the university’s commitment to placing the values of Merit and the Right to Education before geographical origin, social extraction, and economic possibilities of the students.
Businesses, organizations, and foundations have contributed over €3 million to the fund, investing in the education of a new generation of Gastronomes who can play an active, leading role in the local development of their home countries and bring about cultural and political change through food.
Läroplan
Kanalisera din kreativitet genom mat
Ge dig in i matdesignens fängslande universum med vårt program. Vi ger dig en miljö som möjliggör en djup förståelse av konceptuell matdesign, vilket öppnar vägar för kreativ och konstnärlig utforskning . När du använder mat som ett centralt medium för konstnärliga uttryck, kommer du att förstå den avgörande rollen av performancekonst och sensoriska upplevelser .
Vårt tvärvetenskapliga förhållningssätt inkluderar ämnen som:
- Kurering av matfrågor och kulturpolitik
- Kuration, nya livsmedel och etik
- Haptisk smak och ekologisk estetik
- Parasitisk ontologi: mat och filosofi
- Social ekonomi och maktrelationer
- Matpublicering
- Kreativt matskrivande
- Food Design + Food Design Research Studio
- Konsten att föda
Förstå mat utöver dess smak
Vår omfattande läroplan erbjuder en djupgående förståelse för matberättelser, som kombinerar aspekter av matfotografering och publicering med kulturella och politiska inslag av mat . Kursen utrustar dig med verktygen för att uttrycka tankeväckande matberättelser i matmediernas värld.
Programresultat
Ignite Innovation. Led förändringen.
Våra studenter, förstärkta med omfattande förmågor inom evenemangsledning , kreativt skrivande och konstkurator , har påbörjat givande karriärer som evenemangskoordinatorer , kreativa innehållsskapare och konstkuratorer inom livsmedelsindustrin .
English Language Requirements
Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.