
Master i World Food Studies
Pollentia, Italien
VARAKTIGHET
1 Years
SPRÅK
Engelsk
TEMPO
Heltid
ANSÖKNINGSTIDEN
Sista ansökningsdag för begäran
TIDIGASTE STARTDATUM
Begär tidigaste startdatum
STUDIEAVGIFTER
EUR 16 500 / per course
STUDIEFORMAT
På Campus
Introduktion
Gastronomins globala tapestry
Vårt utmärkande program utökar din förståelse för internationell gastronomi . Långt utanför gränserna för lokala perspektiv. Kursen omfattar klokt innehåll som globala matkulturer, hållbarhet i livsmedelssystem och gastrodiplomatistrategier i matvärlden . Det förbereder dig unikt för roller inom internationella organisationer, kulturell förmedling och hållbar landsbygds- och stadsutvecklingspolitik.
Upplev gastronomi i dess mest autentiska former
Våra studieresor tar dig in i hjärtat av internationella kulinariska kulturer . Denna uppslukande upplevelse fördjupar sig i olika kulinariska metoder, traditioner och tekniker över hela världen . Vi håller fast vid tron att förstahandsupplevelser är avgörande för att verkligen förstå gastronomi. Att interagera med olika smaker, ingredienser och kök fördjupar din förståelse av deras kulturella sammanhang . Därmed blir dessa resor ett språngbräde till en bredare förståelse för internationell gastronomi.
Odla agenter för hållbar gastronomisk förändring
Vår kurs fokuserar på att ge eleverna makt genom en kombination av gastronomisk utbildning och uppskattning för världsmatarvet . Det går utöver att förstå olika matkulturer och syftar till att utveckla hållbara matvägar i både landsbygds- och stadsområden . En nyckelaspekt av vårt program är att utrusta våra elever att analysera socioekonomiska mönster som kan användas för att förespråka hållbar och rättvis matpolitik .
Galleri
Stipendier och finansiering
Italian Students
Number of fee exemptions | Fee exemption amount in Euros | Income (ISEE) and property (ISPE) for submitting the scholarship application in Euros | |
ISEE (income) | ISPE (property) | ||
1 | € 15.500 (total fee exemption) plus student housing and lunch at the Academic Tables | ≤ 26.306 | ≤ 57.188 |
3 | 10.000 | ≤ 36.600 | ≤ 76.200 |
5 | 5.000 | ≤ 42.800 | ≤ 78.000 |
Non-Italian Students
Who can apply for the scholarship | Number of fee exemptions | Fee exemption amount in Euros | Income (ISEE) and property (ISPE) for submitting the scholarship application in Euros | |
ISEE (income) | ISPE (property) | |||
Non-Italian citizens from low income countries or lower middle income or upper middle-income countries according to the World Bank | 5 | € 15.500 (total fee exemption) plus student housing and lunch at the Academic Tables | ≤ 26.306 | ≤ 57.188 |
All non-Italian citizens | 5 | 10.000 | ≤ 36.600 | ≤ 76.200 |
All non-Italian citizens | 2 | 5.000 | ≤ 42.800 | ≤ 78.000 |
Students can apply if:
- they have applied during the first or second admission session (March or May 2024)
- have been admitted to the first year of the Degree Course for the 2024/2025 a.y. with a minimum admission score of 70/100
- their ISEE (income)/ISPE (property) amounts do not exceed the limits indicated in the table
Scholarship Application Deadline: May 21, 2024
Since 2004, more than 260 students from 40 countries have benefitted from the scholarships offered by the University of Gastronomic Sciences.
Over the years UNISG has invested over 9.5 million euros in scholarships, an effort that underlines the university’s commitment to placing the values of Merit and the Right to Education before geographical origin, social extraction, and economic possibilities of the students.
Businesses, organizations, and foundations have contributed over €3 million to the fund, investing in the education of a new generation of Gastronomes who can play an active, leading role in the local development of their home countries and bring about cultural and political change through food.
Läroplan
Upptäck gastronomi genom en mångkulturell lins
Vårt program är djupt rotat i global mångfald och främjar omfattande färdigheter i att förstå, uppskatta och navigera i den invecklade labyrinten av internationella gastronomiska kulturer , med en extra tonvikt på att identifiera nya trender och främja matsuveränitet för marginaliserade samhällen.
Our interdisciplinary approach includes subjects such as:
- Matens historia
- Food Anthropology
- Amerikanskt indiskt, kinesiskt, italienskt, thailändskt kök och matkultur
- Matkulturer och migrationer i Medelhavet
- Afrikas matkulturer och matsystem
- Recept för respekt: Black Foodways i USA
- Latinamerikanska Foodways
Karriärmöjligheter
Dörren till en rad gastronomiska yrken
Våra akademiker kan utöva roller som gastronomi- och livsmedelsspecialist eller främjare av hållbar turism , som arbetar inom områdena marknadsanalys, internationell handel, kulturell förmedling och den offentliga sektorn . Programmet förbereder också studenter för chefsroller i internationella byråer , med fokus på import-export management och kulturell diplomati.
English Language Requirements
Certifiera din engelska kunskap med Duolingo English Test! DET är ett bekvämt, snabbt och prisvärt engelska onlinetest som accepteras av över 4 000 universitet (som det här) runt om i världen.