Keystone logo
University of Exeter International Summer School Rethinking Shakespeare: Beyond the Bard
University of Exeter International Summer School

Rethinking Shakespeare: Beyond the Bard

Exeter, Storbritannien

4 Weeks

Engelsk

Heltid

Request application deadline

02 Jul 2024

GBP 3 750 *

På Campus

* Programavgifterna inkluderar boende, socialt program, allt akademiskt innehåll och registrering samt programtransport för det sociala programmet och eventuella studiebesök.

Introduktion

Den här modulen syftar till att utforska de processer som Shakespeare-tecknen kom till, hur de uppnådde sin unika status i engelsk litteratur och kultur och hur bilden av genialet "Bard" problematiserar förståelser av Shakespeares spel som en del av Shakespeares egen värld och vår egen. Efter globala firandet firandet av 400-årsdagen av Shakespeares död 2016 kommer modulen att omfatta undersöka frågor som omger memorialisering av de döda, både i Shakespeares egen tid och våra egna.

Modulen fokuserar sin uppmärksamhet på En midsommarnattsdröm, Hamlet och Stormen. Genom en kombination av lekspecifika klasser, performanceworkshops och klasser dedikerade till detaljerna i historiska sammanhang kommer eleverna att undersöka:

• sammanhangen för pjäsens initiala produktion och mottagning
• implikationerna av Shakespeares och moderna uppförandepraxis för att förstå Shakespeares pjäser
• myter som har blivit förknippade med Shakespeare, ursprunget till sådana myter och deras inflytande över samtida engagemang med Shakespeares pjäser

Utbildad av experter från Exeter Universitys engelska och drama-avdelningar kommer studenterna att möta de nyanser och rikedomar som finns inom Shakespeare Studies, vilket en statisk bild av den isolerade Bard helt enkelt inte tillåter.

Kursen inkluderar att gå och se en pjäs på den världsberömda Globe Theatre i London som hjälper dig att omsätta prestationsteori i praktiken och besöka Shakespeares hem; Stratford Upon Avon!

  • Self Catering boende tillhandahålls
  • 6 dagars resa till London
  • Socialt program inklusive dagsutflykter och kvällsaktiviteter
  • Sista ansökningsdag 1 maj 2024
  • £3 750

Programresultat

Om skolan

Frågor