Keystone logo
University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

University of Pisa Summer - Winter Schools & Foundation Course

Introduktion

Universitetet i Pisa grundades 1343 och är ett av de mest prestigefyllda universiteten i Italien.
Kända alumner från universitetet inkluderar Galileo Galilei, 3 Nobelpristagare och 2 Fields-medaljörer.
Det är bland de 3 bästa universiteten i Italien (ARWU) .
Numera representerar universitetet i Pisa ett prestigefyllt modernt centrum för undervisning och avancerad forskning.

Pisa erbjuder internationella studenter den unika möjligheten att studera och uppleva rikedomen i italiensk historia och kultur i en vacker och stimulerande miljö. Berömd över hela världen för det lutande tornet, nästan alla dess avdelningar ligger i hjärtat av staden. Dess strategiska geografiska läge, den internationella flygplatsen och utmärkta tågförbindelser ger möjlighet till weekendresor till andra delar av Italien och Europa.

***

Grundkursen är ett ettårigt program som endast undervisas på engelska, som överbryggar klyftan mellan gymnasiestudier och universitetsstudier och den utrustar studenter med lämplig akademisk grund för en italiensk examen vid universitetet i Pisa.
Detta program riktar sig till internationella studenter som har 11 eller 10 års skolgång och framgångsrikt genomfört High School och till amerikanska studenter som inte har gått Advanced Placement (AP) kurser under det sista året på High School eller har gått 2 år på College.

***

Summer Schools är intensiva akademiska kurser för internationella studenter och även för akademiker.
De varar oftast från 4 dagar till 6 veckor och äger rum i ett internationellt sammanhang, med studenter och föreläsare som kommer från olika delar av världen och alla föreläsningar hålls på engelska.
De kännetecknas av okonventionella undervisningsformer (workshops, tutorials, utflykter, kulturevenemang, affärsberättelser, etc.) och ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt. Professorer är experter inom sina områden och har ett stort intresse för vad de gör.
Summer Schools uppfyller strikta akademiska regler: var och en ger minst 3 ECTS-poäng och de deltagare som klarar slutproven kommer att få en officiell akademisk utskrift.

***

Kontakter:

Università di Pisa
Palazzo Modica - Piazza Torricelli, 4 - 56126 Pisa (PI) Italien
Information om grundkurs: [email protected]
Information om sommarskolor: [email protected]

Platser

  • Pisa

    Pisa, Italien

    Frågor