Keystone logo
University Of Zurich

University Of Zurich

University Of Zurich

Introduktion

Kortfattat

Sedan 1833

University Of Zurich (UZH) är med sina nästan 30 000 inskrivna studenter Schweiz största universitet. UZH grundades år 1833 och var Europas första universitet som grundades av ett demokratiskt politiskt system; idag är UZH ett av de främsta universiteten i den tysktalande världen. Universitetet består av sju fakulteter som täcker cirka 100 olika ämnesområden och erbjuder ett brett utbud av kandidat-, magister- och doktorsexamen. program. Dessutom erbjuder UZH:s fortbildningsprogram utmärkta inlärningsmöjligheter.

Exceptionellt nätverk

Som medlem i "League of European Research Universities" (LERU), "Universitas 21" (U21)-nätverket och "Una Europa"-alliansen, tillhör University Of Zurich Europas mest prestigefyllda forskningsinstitutioner. 2022 blev University Of Zurich medlem i "Una Europa", ett unikt nätverk av 11 av de ledande europeiska universiteten som har som mål att bidra till ett europeiskt vetenskapsområde genom sitt intensiva samarbete.

Många utmärkelser lyfter fram universitetets internationella anseende inom medicin, immunologi, genetik, neurovetenskap och strukturbiologi samt inom ekonomi. Hittills har Nobelpriset tilldelats tolv UZH-forskare.

Delar kunskap

Den akademiska spetskompetensen vid University Of Zurich ger fördelar för både den offentliga och den privata sektorn, inte bara i kantonen Zürich utan i hela Schweiz. Kunskap delas på olika sätt: förutom att ge allmänheten tillgång till sina tolv museer och många av dess bibliotek, gör universitetet resultat från banbrytande forskning tillgänglig för allmänheten i tillgängliga och engagerande föreläsningsserier och paneldiskussioner.

Ackrediteringar

EFMD Equis-ackrediteradAACSB-ackrediterad

Platser

  • Zürich

    Rämistrasse,71, 8006, Zürich

    Frågor