Keystone logo
© By University of Tübingen, International & European Studies
University of Tübingen

University of Tübingen

University of Tübingen

Introduktion

University of Tübingen - Innovativt, tvärvetenskapligt, internationellt sedan 1477.

Dessa har varit University of Tübingen vägledande principer inom forskning och undervisning ända sedan det grundades. Med denna långa tradition är University of Tübingen ett av de mest respekterade universiteten i Tyskland. Nyligen valdes dess institutionella strategi återigen framgångsrikt ut för finansiering i Excellence Initiative sponsrat av de tyska federala och delstatsregeringarna, vilket gjorde Tübingen till ett av Tysklands elva universitet som utmärkte sig med den titeln av excellens. Tübingen har också bevisat sin status som ett ledande forskningsuniversitet i många nationella och internationella tävlingar – i nyckelrankningar är Tübingen listat bland de bästa universiteten för humaniora och samhällsvetenskap samt för vetenskap och medicin.

Med sitt breda spektrum av ämnen ger University of Tübingen en mängd möjligheter till tvärvetenskapligt samarbete. Och ett sådant samarbete sträcker sig utanför universitetet och runt om i världen. University of Tübingen har gemensamma forskningsprojekt på alla nivåer med andra institutioner för högre utbildning, med forskningsinstitut och med industrin.

Universitetets spetskompetens inom forskning erbjuder optimala studievillkor för studenter, online eller personligen, kombinerat med möjligheten att betona individuella intressen längs vägen. Den attraktiva studiemiljön förstärks av många tilläggstjänster, såsom Språkcentrum, tvärvetenskapliga föreläsningar i Studium Generale och det toppmoderna Universitetsbiblioteket.

Universitetets motto talar för sig själv:
försök – jag vågar!

Statistik

Förhållande mellan student och fakultet

5 till 1

International Students

15 %

Student Population

27,715

  Ranking

  World University Ranking 2023

  Times Higher Education World University Rankings 2023 inkluderar 1 799 universitet i 104 länder och regioner, vilket gör dem till de största och mest mångsidiga universitetsrankningarna hittills. Universitetet i Tübingen är ett av de 100 bästa universiteten i världen (nr 86).

  Platser

  • Tübingen

   Geschwister-Scholl-Platz, 72074, Tübingen

  Frågor