PATISSERIE & KONFEKTIONSNIVÅ 3 DIPLOMA
Wigan & Leigh College
Nyckelinformation
Campus läge
Wigan, Storbritannien
språk
Engelsk
Studieformat
På Campus
Varaktighet
Begär info
Takt
Heltid
Studieavgifter
Begär info
Ansökningstiden
Begär info
Tidigaste startdatum
Aug 2023
Stipendier
Utforska stipendiemöjligheter för att hjälpa till att finansiera dina studier
Introduktion
Bagerifärdigheter är mycket efterfrågade i livsmedels- och dryckesindustrin. Som bagare kommer du att använda en rad olika metoder för att producera bröd och konfektyrprodukter. Om du brinner för mat och gillar att baka kan det vara karriären du letar efter. Du behöver goda numeriska färdigheter för att väga och mäta ingredienser. Lärare ger värdefull branscherfarenhet till ditt lärande och en mängd kunskap och färdigheter. Du kommer att dra nytta av länkar till några av de finaste producenterna av bröd och godis, inklusive Morris Bakery och Hovis. Våra praktiska kurser ger dig kunskap, färdigheter och kvalifikationer för att säkra anställning inom livsmedels- och dryckesindustrin.
Du kommer att utveckla dina färdigheter för bakverk och konfektyr i vårt branschstandardkök och lära dig i en mycket innovativ miljö där kreativitet och entusiasm uppmuntras aktivt. Detta avancerade konditori- och konfektyrdiplom gör det möjligt för dig att utveckla samtida tekniker för att producera fermenterade degprodukter, petit fours, pastaprodukter, desserter, choklad och sockerarbete. Vi kommer också att ta fram gastronomen i dig och skriva en kritik av att besöka en rad restauranger.
Ett nivå 3-examen i avancerad professionell matlagning (kök och skafferi) och / eller anställning inom branschen.
Du kommer att behöva en uniform och kit / knivar som följer läroplanens klädkod.
Du behöver en framgångsrik avslutning av nivå 2 i ämnet plus matematik eller engelska i klass 4 för inträdet.