
Yrkesexamen i tillämpad vetenskap in
Associated Applied Science in Baking & Pastry Optionof York County Community College

Stipendier
Introduktion
Sekvenseringen av kurser i detta program börjar under höstterminen. Studenter som kommer in på våren eller sommaren tar sannolikt längre än två år att slutföra programmet.
Baking & Pastry Option bygger på en grund i kulinarisk konst och uppmuntrar studenter att utöka sin fulla uppsättning klassiska färdigheter. Den rutinmässiga övningen av grundläggande tekniker och förfaranden och kreativa och konstnärliga kulinariska skapelser i matlagnings- och baklaboratorierna kommer att utveckla färdigheter i ett bredare spektrum av kulinariska strävanden. Förutom att bygga expertis i köket fokuserar programmet också på de ledningskoncept som är nödvändiga för att vara en framgångsrik konditor, dessertkock eller bageriföretagare. Kurser som personal- och ekonomihantering och menyutformning, inventering och kostnadskontroll kommer att förbereda studenter inom yrket kulinariska och bakning.
Utexaminerade kommer att förberedas för karriärer i fina restauranger, som medlemmar i bakverk och baklag, och som ett bageri eller småföretagare och progressiva kulinariska positioner, inklusive konditorer, dessertkockar och bagare.
De som vill se bortom köket kommer att ha kunskapen och färdigheterna att bedriva karriärer i matsalen och utveckla upplevelsen att bli en bagerichef.
Efter framgångsrik examen Associate of Applied Science i Culinary Arts Baking and Pastry Option, kommer akademiker att kunna:
Visa säker hantering och förvaring av mat och köksutrustning.
Planera menyer som matchar omfattningen och ekonomin i olika kommersiella och professionella institutioner.
Analysera samtida affärs- och ekonomiska frågor i ett professionellt kök.
Inse värdet av mångfald i åsikter, värderingar, förmågor och kulturer i en professionell köksmiljö.
Operera både självständigt och som teammedlem i en professionell köksmiljö.
Utveckla policyer för att uppnå de ekonomiska målen för ett professionellt kök.
Skapa rätter med de klassiska tillagnings- och bakteknikerna som utgör grunden för det professionella köket.
Förklara teknikerna, vetenskapen och konstnären bakom beredningen av bröd, kakor, bakverk och desserträtter i ett professionellt kök.
Förbered rätter och menyer för en mångfald av kulturella preferenser och behov.
Förbered rätter och menyer för specifika hälso- och dietbehov.