
Kurs in
Studera utomlands Sverige Youth for Understanding USA

Stipendier
Introduktion
Sverige är hem för ett expansivt, rent och naturligt landskap. Du kan ta ett dopp från stegen i stadshuset i Stockholms huvudstad och välj vildblommor och bär nästan var som helst.
Blick
Stipendier tillgängliga
- 385 - Holcomb
- 368 - YFU gemenskapsstöd
- 384 - YFU: s finansiella stödfond
Ålderskrav
1 januari 2000 - 31 december 2002.
Studenter som inte uppfyller detta åldersbegränsning eller kommer att gå ut från gymnasiet före starten av sitt program kommer att behandlas för upptagande från fall till fall.
- Språk: svenska. Föregående språkstudie är inte nödvändig. Eleverna måste motiveras för att lära sig det svenska språket. Före avresan erbjuder YFU Sverige en obligatorisk självstudiestudiekurs via deras hemsida. Denna språkkurs blir vanligtvis tillgänglig i juni.
- Värdfamiljplacering: Studenter är vanligtvis placerade i små landstäder (ca 10 000-30 000 personer) eller medelstora städer (ca 31 000-125 000 personer). Eleverna sällan placeras i stora stadscentrum. Det är vanligt att båda föräldrarna i en familj arbetar heltid så att studenterna förväntas hjälpa till med familjeansvar.
- Skola: Börjar i mitten av augusti och slutar i mitten av juni. Studenter är vanligtvis placerade i betyg 10-12 beroende på deras ålder. Eleverna kommer att gå i skolan måndag-fredag från 8:00 till 4:00.
- Pastimes: Fotboll, Ishockey, golf, tennis, vandring
Akademiska program
Under din tid i Sverige bor du hos en värdfamilj och går på en lokal gymnasium. En del av din erfarenhet kommer att vara:
Skola: YFU-studenter i Sverige kommer att vara inskrivna i gymnasium, gymnasium och delta i kurser som språk, teknik och naturvetenskap. De flesta YFU-utbytesstudenter placeras i samhällsvetenskaplig eller naturvetenskaplig spår av gymnasiet. Du kan också konstatera att svenska skolor är icke-auktoritära, så det innebär att du kommer att förväntas kunna studera självständigt och utföra ansvarsfullt ansvar när det gäller dina studier. Trots att det inte finns några skolskolor eller aktiviteter sponsrade av skolorna blir svenska studenter involverade i sport, klubbar och andra extracurricular möjligheter som erbjuds inom sina samhällen.
Arts / Music Special Interest Program
Från ett land med över 400 konstmuseer, Nobels fredspris och Pippi Longstocking är ett underbart tillfälle för studenter att studera bildkonst eller musik tillsammans med andra artister! YFU-studenter studerar en mängd olika lektioner per vecka i sitt målränteprogram. Resten av klasserna är i allmänhet akademiska ämnen som matematik, engelska, historia och samhällsvetenskap. Kurser som erbjuds varierar beroende på värdskolan.
Visuell Konst: Utbytesstudenter i Sverige kommer att vara inskriven på en svensk gymnasium med inriktning mot konstnärliga ämnen utöver kärnämnen. Studenter kan också ta konstrelaterade ämnen som samtidskonst och konsthistoria. Bildkonstprogrammet fokuserar på teckning och målning, men studenter introduceras också för digital konst. Denna specialisering bör ge en fördjupad kunskap om två- och tredimensionell bildteknik. Detta program hjälper dig också att utveckla din förmåga att uttrycka dig själv och kommunicera visuellt, samtidigt som du kan uppleva, tolka och reflektera över visuella uttryck ur olika perspektiv.
Musik: Musikutbytesstudenter till Sverige kommer att vara inskriven på en svensk gymnasieskola med fokus på musik. Musikprogrammet kräver att eleverna är erfarna i minst ett huvudinstrument och helst också den andra (röst kan vara huvudinstrumentet) och måste vara kvalificerad i instrumentspel eller sång. Alla typer av musik lärs utöver klassisk träning, och fokus ligger på självuttryck genom musik. Andra musikkurser inkluderar musikteori, musikhistoria och ensemble-spelning.
Valfria utflykter: Ett par valfria resor erbjuds under hela året. På hösten erbjuder YFU Sweden en 3 dagars resa till Stockholm (ca 2200 SEK). Samtidigt som i Stockholm har eleverna haft chansen att se Vasa och Kungliga Arméns, Skansen och Gamla stan, den äldsta delen av huvudstaden, samtidigt som de kommer att interagera med andra utbytesstudenter som kan bo i andra delar av sverige Årsstudenter har också haft möjlighet att besöka Lappland, midnattssolens land, i juni (ca 3800 kronor plus resor). Aktiviteter på denna resa har inkluderat vandring, guidade turer av flora och fauna, en resa till Narvik (Norge), lära sig om militär och samisk historia och uppskattar naturligtvis de vackra natursköna omgivningarna.
Ytterligare kostnader: Eleverna är ansvariga för skolavgifter som läroböcker eller klassaktiviteter. Studenter kan förvänta sig att ta kollektivtrafik till skolan, och eventuella transportavgifter som överstiger 55 euro per månad kommer att omfattas av YFU Sweden. Studenterna ansvarar för alla kostnader för att få uppehållstillstånd.
Orienteringar: Alla studenter som ansöker om terminen eller årsprogrammet måste vara tillgängliga för en obligatorisk 3-dagars Nationell Pre-Departure Orientation, som vanligtvis äger rum i mitten av juli. Denna orientering är en nödvändig del av programmet för att förbereda studenterna för sin erfarenhet utomlands. Alla elever kommer att delta i en lokal dags för lokalisering före avresa i maj eller juni. Vid ankomsten till Sverige kommer du att ha en tre dagars orientering i Stockholm där du fortsätter din grundläggande språkutbildning och träffar studenter på året och semesterutbytesprogrammen från hela världen. Det kommer också att finnas en dags efter-orienteringsorientering efter att eleverna har haft möjlighet att anpassa sig (runt den första veckan i oktober), en eller två dagars halvårsorientering och en tre dagars inmatningsorientering. Alla orienteringskostnader ingår i programundervisning.
Undervisningen inkluderar
- Placering med en värdfamilj
- Inskrivning på en lokal svenska gymnasiet
- Flygplatstransfer
- Inhemsk och internationell resa
- Alla orienteringar före avgång och efter ankomst
- Förprogrammerat stöd av utbildad YFU-personal
- Stöd från en YFU-sveriges representant i Sverige under pågående program
- Allriskförsäkring
Programundervisning omfattar inte personliga pengar. YFU Sverige rekommenderar att studenter planerar för ca 200 euro för varje månad att de är på programmet.
Ansökningstiden
Ansökningsfristen för alla vinter- och vårens avgångsprogram (januari-mars) är 1 oktober . Fristen för att söka stipendier är 1 december . Fristen för alla sommar- eller höstavgångsprogram (juni-september) är 15 mars . Programmen kan fylla upp före tidsfristen, så vi uppmuntrar till tidigt inlämnande!