Keystone logo

2 Akademisk kurs Program i Kognitiv beteendeterapi 2024

Filter

Filter

  • Sjukvård
  • Mentalvård
  • Psykoterapi
Studiefält
  • Sjukvård (2)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Akademisk kurs Program i Kognitiv beteendeterapi

Brinner du för att hjälpa andra att övervinna livets utmaningar? Har du ett intresse för det mänskliga sinnet och hur tankar och beteenden kan påverka ens mentala hälsa? Om så är fallet kan en examen i kognitiv beteendeterapi vara den perfekta passformen för dig.

Kognitiv beteendeterapi är en kraftfull form av psykoterapi som syftar till att identifiera och förändra negativa tankemönster, beteenden och känslomässiga reaktioner. Detta terapeutiska tillvägagångssätt har visat sig vara effektivt för att behandla en mängd olika psykiska störningar, såsom depression, ångest, PTSD, beroende och ätstörningar, bland annat.

Att bedriva en examen i kognitiv beteendeterapi kommer att utsätta dig för fascinerande kurser i psykologi, rådgivning och psykoterapi. Under dina studier kommer du att fördjupa dig i kärnämnen som kognitiv psykologi, bedömning och diagnos, behandlingsplanering och beteendepsykologi.

Som utövare av kognitiv beteendeterapi kommer du att spela en avgörande roll i att vägleda klienter mot ett lyckligare och hälsosammare liv.