Keystone logo

67 Akademisk kurs Program i Sjukvård Näringslära Mat vetenskap 2024

Filter

Filter

  • Sjukvård
  • Näringslära
  • Mat vetenskap
Studiefält
  • Sjukvård (67)
  • Tillbaka till huvudkategorin
Platser
Hitta fler platser
Typ av examen
Varaktighet
Studietakt
Språk
Språk
Studieformat

Akademisk kurs Program i Sjukvård Näringslära Mat vetenskap

Vad är livsmedelsvetenskap?
Livsmedelsvetenskap studerar mat och hur det relaterar till miljö, samhälle och ekonomi. Det inkluderar studier av livsmedelsproduktion, bearbetning, säkerhet och näring. Livsmedelsvetenskap omfattar också studier av livsmedelsburna sjukdomar och föroreningar.

Vad kan jag göra med en examen i livsmedelsvetenskap?
En examen i livsmedelsvetenskap kan leda till en karriär inom livsmedelsindustrin, som arbetar inom områden som livsmedelsproduktion, bearbetning, säkerhet och näring. Utexaminerade inom livsmedelsvetenskap kan också arbeta inom området livsmedelsburna sjukdomar och kontamineringsforskning. Det finns möjligheter för dem med bakgrund inom livsmedelsvetenskap att arbeta i myndigheter eller privata företag som är involverade i regleringen av livsmedelsindustrin. Livsmedelsvetenskapskandidater kan bedriva karriär inom akademin, undervisa och bedriva forskning vid universitet och högskolor.

Varför studera livsmedelsvetenskap?
Livsmedelsvetenskap är viktigt av flera skäl. Det hjälper oss att förstå hur mat påverkar vår hälsa och miljön, vilket kan bidra till att förbättra livsmedelsproduktion och bearbetningsmetoder, vilket säkerställer att maten vi äter är säker och näringsrik. Genom att studera livsmedelsvetenskap kan vi också lära oss mer om hur man kan förebygga och kontrollera livsmedelsburna sjukdomar. Slutligen hjälper livsmedelsvetenskap oss att förstå de komplexa ekonomiska och sociala faktorer som påverkar livsmedelsproduktion och konsumtion.

Examen i livsmedelsvetenskap
Livsmedelsvetenskapliga grader erbjuds på grundnivå och forskarnivå. Grundutbildningsprogram varar vanligtvis i fyra år och täcker ämnen som livsmedelskemi, mikrobiologi och näring. Graduate program varar vanligtvis i två år och inkluderar kurser i avancerade livsmedelsvetenskapliga ämnen som omfattar livsmedelsfysik och teknik.