Isuru

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Isuru : Isuru INSTITUT AV URBAN PLANNING OCH RENOVATION


Isuru , som tränar stadsplanerare sedan 1947, organiserar sedan 2012 en master i stadsplanering och territoriell planering (120 ects).

Denna utbildning är avsedd för innehavare av ett högskoleexamen (övergångsbevis, mästare) och yrkesverksamma (fortbildning).

Isuru välkomnar studenter från alla discipliner (landskapsarkitektur, sociologi, arkitektur, miljö, samhällsvetenskap och ekonomi, plastkonst, lag, etc.).

Fakulteten består av utövare och lärare som är aktiva på högskolan och högre utbildning, samtliga nätverk i kombination.

Befälhavaren är spridd över tre år, med kurser ges på kvällen från 18h till 21h, vilket möjliggör utövande av en yrkesaktivitet eller fortsättning av andra studier parallellt.


Information

Högre institutet för stadsplanering och renovering är ett socialt främjande institut som ingår i Saint-Luc-instituten i Bryssel och organiserar en magisterexamen i stadsplanering. Isuru grundades 1947 av Henri Gillis, ingenjörsarkitekt och Gaston Bardet, stadsplanerare, i samband med rekonstruktion. Dessa grundare hade yrket som stadsplanerare och hans lärande en humanistisk inriktning, tvärvetenskaplig och rotad i den praxis som fortfarande ligger till grund för institutets värderingar.

Isuru samarbetar med andra stadsplaneringsinstitut i Belgien (UCL, ULB) och utomlands inklusive Institutet för planering och stadsplanering av Lillehamns universitet 2.

Isuru deltar aktivt i utbildningsnät i stadsplanering: APERAU (Sammanslutning för främjande av utbildning och forskning i planering och stadsplanering) och AESOP (Sammanslutning av europeiska skolskolor).

Isuru upprätthåller också nära band med den professionella miljön för att vara i linje med yrkets förväntningar. Som sådan deltar Isuru i Brainstorming-sessionerna i Belgiens stadsplanerare, Europeiska rådet för stadsplanerare och ALUMNISU, föreningen som samlar sin "alumni" (alumni, Isuru @ gmail.com).

Platser

Saint-Gilles

Address
Rue d'Irlande, 57
1060 Saint-Gilles, bryssel, Belgien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium

Program

Skolan erbjuder också: