Balkan Heritage Field School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Hipa

Den Balkan Heritage Field SchoolBalkan Heritage Field School (BHFS, startade 2003) är ett program för BAlkan Heritage Foundation (Bulgariska offentliga, icke-vinstdrivande, icke-statlig organisation) för praktisk utbildning inom arkeologi, historia och konsthistoria sydöstra Europa, samt dokumentation, bevarande och restaurering av historiska artefakter och monument, lärs ut i Engelska, För närvarande i tre länder på Balkan: bulgarien, monte~~POS=TRUNC och Republic of Macedonia. Programmet har inneburit ett antal akademiska och forskningsinstitutioner, museer och specialister arv från Bulgarien, Makedonien, Montenegro, USA, Kanada, Tyskland och Japan.

Tre universitet tilldela akademiska krediter till studenter som deltar i BHFS projekt: Nya bulgariska University, Bulgarien; Queens University, Kanada och University of California i Los Angeles (UCLA) FörlängningGenom Institute for Field Research, USA. Deltagare som inte är intresserade av akademiska poäng förväntas inte heller att betala någon terminsavgift eller att delta i all verksamhet inom akademiska läroplanen (examen, akademiska rapporter etc.).

Sedan 2003 BHFS har genomfört 85 fält skolprojekt / kurser (Med löptider som sträcker sig från 1 till 8 veckor) deltog mer än 1500 studenter från 55 länder.

Vår mission

Den BHFS är inte bara en skola utan också en plattform för social solidaritet i förmån för kulturarvet. Baserat på detta, våra elever, specialister arv, institutioner och lokala samhällen interagerar och hjälpa varandra för att uppnå positiva resultat för alla inblandade och för kulturarv sydöstra Europa.

Vilka är fördelarna för alla?

  • BHFS studenter - Utbildning & erfarenhet och möjlighet att arbeta med yrkesverksamma inom ett verkligt pågående kulturarv projekt och nya vänner och kontakter.
  • Heritage specialister (arkeologer, konservatorer etc.) och institutioner (museer, institut) arbetar med BHFS - ytterligare finansiering och stöd för deras arbete för att studera och bevara kulturarv / monument / artefakter.
  • Lokalsamhällen, där BHFS projekt / kurser äger rum - Nya inkomster och Nya jobb och nya perspektiv och utsikt över det lokala kulturarvet och ökad marknadsföring av lokala turistpotential och interkulturell erfarenhet för lokalbefolkningen.

Med tanke på detta, vi är alltid glada att meddela varje deltagare i någon av våra projekt som förenar BHFS han / hon blir inte bara en student, men också:

  • volontär i antingen en vetenskaplig forskning eller ett bevarande restaureringsprojekt;
  • en sponsor av den lokala ekonomiska tillväxten;
  • Benefactor till det lokala kulturarvet.

Platser

Sofia

Balkan Heritage Foundation & Field School

Address
ul. "Tulovo" 7
1504 Sofia, Sofia City Province, Bulgarien
Telefon
+359 87 772 5052