Läs den officiella beskrivningen

Förr och nu

Externado de Colombia föddes den 15 februari 1886 som ett svar på absolutismen och förtrycket av frihet i utbildning som infördes av regenereringsdiktaturen.

Universitetet grundades av ung jurist och pedagog Nicolás Pinzón Warlosten, som med stöd av en grupp illustrerade radikala liberalismsprofessorer etablerat en institution som sedan starten har tillåtit studien och fritt uttryck för idéer. Universitetet har välkomnat studenter från alla delar av landet, praktiserat respekt för religiösa trosbekännelser och politiska ideologier och främjar tolerans som ett sätt att uppnå en fredlig samexistens inom heterogenitet.

Det kallades "Externado" (dagskolan) eftersom den nya institutionen påverkades av det moderna europeiska utbildningssystemet som då motsatte sig det medeltida pensionskolsystemet. Systemet, som var inriktat på catechizing, var olämpligt för utvecklingen av en autonom personlighet. Externado betecknar därför öppenhet, studierätt och undervisning.

Under hela historien har Externado givit grundarna och värderingarna till grundarna. Dess rektorer har varit Nicolás Pinzón Warlosten, Diego Mendoza Pérez, Ricardo Hinestrosa Daza, Fernando Hinestrosa och Juan Carlos Henao.

Universitetets uppdrag

Som ett högre utbildningsinstitut tillägnad undervisning och samhällsvetenskaplig forskning, med en humanistisk uppfattning, främjar och utövar universitetet Externado de Colombia absolut respekt för livet.

Externados strävan är utvecklad inom en pluralistisk filosofi, öppen för alla tankeströmmar, främmande för dogmatism och respekt för alla religiösa trosbekännelser och politiska ideologier. Universitetet främjar tolerans som en formel för att uppnå fred och framsteg inom heterogenitet, välkomnar studenter från alla regioner i landet och anser att mångfalden är en av dess största tillgångar.

Externado de Colombia har förtroende och är optimistisk om Colombiens livskraft som en nation och arbetar för återupptagandet av nationell identitet. Den stöder integrationen med de latinamerikanska länderna som en garanti för en betydande närvaro på den internationella scenen och stimulerar samarbete med universiteten över hela världen för att hålla kontakten med universell och uppdaterad kultur.

Inom den liberala andan som karaktäriserar den, arbetar Externado de Colombia University med frihets idealet som en oförlåtlig mänsklig rättighet. den har tro på demokrati kämpar för förbättring av den sociala staten strävan efter social och ekonomisk jämställdhet och respekt för de grundläggande rättigheterna.

Dessutom har universitetet alltid strävat efter elevernas integralbildning. försöker forma äkta medborgare medvetna om sina åtaganden gentemot nationen hela individer, oberoende, utövare med obesvarad offentlig och privat medborgerlig etik; stödjande, autentiska, stränga yrkesmän, kräsna, kunna motstå hot, konfrontera korruption och bidra till att rädda hemlandets värdighet.

föreningar

Externado de Colombia University är medlem i följande föreningar:

Colombian Association of Universities, ASCUN

Universitetet var grundare av föreningen. Dess rektor var president 1957-1963 och 1971-1977.

Union of Latin America Universities, UDUAL

Externado de Colombia rektor var president för UDUAL mellan 1976 och 1986.

International Association of Universities, AIU

Universitets rektor var styrelseledamot i 1985-1995.

Programmen undervisas på:
Engelska

Skolan erbjuder också:

Kurser

Universidad Externado de Colombia - School of Management

Emerging Market Initiatives (EMI) är ett program som syftar till att skapa medvetenhet och nya lösningar för att hantera sociala och miljömässiga frågor i tillväxtländern ... [+]

Översikt

Emerging Market Initiatives (EMI) är ett program som syftar till att skapa medvetenhet och nya lösningar för att hantera sociala och miljömässiga frågor i tillväxtländerna. Programmet har involverat mer än 134 studenter, som kommer från 43 universitet placerade i minst 29 olika länder runt om i världen.

EMI är sammansatt för fyra initiativ: Transforming Small Business (TSB), EMI Workshops, Base of Pyramid (BOP) och Corporate Social Responsibility (CSR), som driver deltagare, spelar som konsult, för att möta skapande lösningar för små och medelstora företag (SME's)

Uppdrag och mål

Vårt uppdrag är att lära ut nya sätt att göra affärer för att förbättra sociala och miljömässiga frågor, som syftar till att minska ojämlikhet, utslagning och fattigdom genom små och medelstora företag på tillväxtmarknader.... [-]

Colombia Bogotá
June 2019
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
Calle 12 No. 1-17 Este. Bogotá
Bogotá, Bogota, CO
Social Media