Läs den officiella beskrivningen

Köpenhamns Akademi för Mode Design är en internationellt känd privatakademi grundad 1983. Sedan början har akademin utbildat kläddesigners på en hög nivå av hantverk och med ett starkt visuellt uttryck. Våra alumner är representerade på alla nivåer inom modebranschen, både nationellt och internationellt.

Akademin har sökande från hela världen, år 2016-17, 16 olika nationaliteter får sin utbildning och vi undervisar därför på både danska och engelska. Vi anser det vara av största betydelse i en globaliserad värld, och kontakt och kulturutbyte sker över olika klasser och nivåer.

Det är Akademins fortsatta uppdrag att vidareutveckla hantverket och programmet, så att de alltid uppfyller kraven från modeaffären mot unga och kommande designers. Överväger du att ansöka och vill visa Akademin, då rekommenderar vi att du gör ett möte.

Akademin är inrymd i gammalt lager "Hans Just" i Østerbro. Det ljusa, luftiga och öppna arbetsrummet på 370 kvm är idealiskt för kulturutbytet som sker över olika klasser och nivåer. På grund av de många nationaliteter som deltar är alla lärare minst tvåspråkiga och kursen lärs samtidigt på dansk och engelska. (Engelska är det främsta tekniska språket i klädindustrin) Symaskiner, överblickar och en industriell maskin för läder står till förfogande för eleverna och vi arbetar naturligtvis med Stockmann Mannequins Wifi är till hands och används även under undervisningssessionerna.

Akademin är godkänd för statens bidrag (SU) av staten. Internationella studenter uppmanas att ansöka i sina hemländer innan de gör det i Danmark.

Programmen undervisas på:
  • Engelska
  • Danska

Skolan erbjuder också:

Diplom

Copenhagen Academy of Fashion Design

Akademin lär ut kläddesign. Under hela programmet läggs tonvikten på utvecklingen av elevernas kreativa förmåga genom att ge dem en konstnärlig och visuell känsla av ruti ... [+]

Programmet

Syfte

Akademin lär ut kläddesign.

Under hela programmet läggs tonvikten på utvecklingen av elevernas kreativa förmåga genom att ge dem en konstnärlig och visuell känsla av rutin i den kreativa processen i kombination med en solid och grundlig grund i olika fältområden.

Utöver programmet kommer studenterna också att få insikt i företagets många aspekter och krav genom besök på mässor, företag och hjälp under modeveckan, så att de inte är oberedda när de går in på arbetsmarknaden. Programmet har en löptid på 2 år.

Efter avslutad kurs har studenten fått kunskaper om principerna i konstruktionsprocessen, konceptet och skapar en sammanhängande samling, kombinerat med tekniska färdigheter som sy och mönsterbildning. ... [-]

Danmark Copenhagen
Kontakt Skolan
Engelska
Deltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska