Copenhagen Academy of Fashion Design

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Köpenhamns Akademi för Mode Design är en internationellt känd privatakademi grundad 1983. Sedan början har akademin utbildat kläddesigners på en hög nivå av hantverk och med ett starkt visuellt uttryck. Våra alumner är representerade på alla nivåer inom modebranschen, både nationellt och internationellt.

Akademin har sökande från hela världen, år 2016-17, 16 olika nationaliteter får sin utbildning och vi undervisar därför på både danska och engelska. Vi anser det vara av största betydelse i en globaliserad värld, och kontakt och kulturutbyte sker över olika klasser och nivåer.

Det är Akademins fortsatta uppdrag att vidareutveckla hantverket och programmet, så att de alltid uppfyller kraven från modeaffären mot unga och kommande designers. Överväger du att ansöka och vill visa Akademin, då rekommenderar vi att du gör ett möte.

Akademin är inrymd i gammalt lager "Hans Just" i Østerbro. Det ljusa, luftiga och öppna arbetsrummet på 370 kvm är idealiskt för kulturutbytet som sker över olika klasser och nivåer. På grund av de många nationaliteter som deltar är alla lärare minst tvåspråkiga och kursen lärs samtidigt på dansk och engelska. (Engelska är det främsta tekniska språket i klädindustrin) Symaskiner, överblickar och en industriell maskin för läder står till förfogande för eleverna och vi arbetar naturligtvis med Stockmann Mannequins Wifi är till hands och används även under undervisningssessionerna.

Akademin är godkänd för statens bidrag (SU) av staten. Internationella studenter uppmanas att ansöka i sina hemländer innan de gör det i Danmark.

Platser

köpenhamn

Address
Århusgade 88, 5th. Floor
DK-2100 Copenhagen Ø
Denmark

köpenhamn, Danmark