Läs den officiella beskrivningen

CAVILAM - Alliance Française är ett privat universitet i Vichy (Auvergne), en stad i centrala Frankrike, och är alltså mindre än 3 timmar från Paris och 2 timmar från Lyon. Institutet är öppet året runt.

Vichy är känd som "Queen of kurorter", en populär destination för turister och spa gäster Thermal. Villorna, de långa avenyerna i parken från Napoleoneran, med sina gamla träd, de läkemedel fjädrar som inspirerats av Art Nouveau Operan och floden Allier Vichy låna en aldrig tidigare skådad charm och känslan av riktig fransk konst de vivre. Sportfantaster erbjuder Vichy infrastruktur av högsta klass i en mycket grönt, naturlandskap.

Vårt institut ligger i stadens centrum vid foten av Parc des Célestins.

Från vår campus från allt kan nås till fots eller med cykel: tågstationen liksom biografer, banker, affärer, restauranger och boende.

En språkinstitut för alla

CAVILAM - Alliance Française är ett nav för internationell kultur i Frankrike, med året mer än 5000 studenter från över 120 länder och deltar i utbildnings innovation i språkundervisning med.

Våra lärare har alla en universitetsexamen som lärare i franska som främmande språk (FLE) eller moderna främmande språk (LVE). Deras utbildning har de senaste undervisningsmetoder. Dessa metoder ger en effektiv språkinlärning (muntliga uttryck, skriftlig framställning, hörförståelse, textförståelse). De arbetar med verkliga dokument och autentiska kommunikationssituationer, främja samverkan och kreativitet i klassrummet, gå uppgift framför för uppgiften och ange en ny teknik som har anpassats till språkundervisningen.

Institutionen för franska som ett främmande språk

Institutionen för franska som ett främmande språk har följande erbjudande till dig:

Franska kurser efter principen nedsänkning för vuxna på alla nivåer Utbildningsseminarier för lärare / inne, den franska som ett främmande språk undervisning (i Frankrike: FLE) Förberedelse för officiella franska kvalifikationer (DELF / DALF, TCF etc.) Språkkurser för skolgrupper Summer School "Sport och språk" för 12- till 16-åriga Kursen "franska Språk och gastronomi", vilket ger dig det franska köket med en kombination av workshops, föreläsningar, utflykter och vinprovningar närmare.

Institutionen för främmande språk

Institutionen för främmande språk skulle vilja ta upp en nationell och internationell publik. Europaparlamentet välkomnar över 1.700 studenter per år. Avdelningen erbjuder följande kurser:

Intensivkurser för engelska, tyska, spanska och italienska Förlängnings kurser (kväll eller eftermiddag) Språkkurser med yrkesvägledning (för användning i en viss arbetsmiljö) Enskilda lektioner Särskilda kurser för ungdomar (10 till 17 år) Summer School "Sport och språk" för ungdomar "Special Kids" -Englischkurse för våra minsta (6 till 9 år) Möjligheten att deras kunskaper i engelska genom ett test (TOEIC - TOEIC) som officiellt bekräftats och ett internationellt erkänt intyg.

En Competence Center

CAVILAM, den "Centre d'approches Vivantes des Langues et des Médias" (Centrum för levande språk och mediakoncept) grundades 1964. Puls var universiteten i Clermont-Ferrand och staden Vichy. 2012 anslöt sig till institutet i det internationella nätverket av Alliance Française.

Som ett institut av världsberömda för vår institution runt om i världen för sin pedagogiska innovationsförmåga är känd. Den tar emot varje år mer än 5000 utländska studenter och utländska studenter (inn) s från mer än 120 nationer i den gästvänliga atmosfären av en extraordinär stad.

Särskilt gynnsamma läge vid foten av den vackra Parc des Célestins floden Allier: CAVILAM - Alliance française erbjuder kvalitetsseminarier i en bekväm men ändå elegant atmosfär och moderna faciliteter till 9.000 m² med en extraordinär teknisk utrustning.

Vårt institut arbetar regelbundet med det franska utrikesministeriet, Institut Français, den internationella organisationen för fransktalande (OIF), de franska kulturtjänster utomlands och ett antal medier - ledd av TV5 Monde, Radio France Internationale och Canal Académie - tillsammans.

Kvalitetsmärkning "franska som främmande språk"

2008-2012 Institutet fick officiell kvalitetsstämpel "Label Qualité FLE" franska som ett främmande språk de franska skolstyrelser, får toppbetyg i alla granskade områdena (mottagning, lokaler, utbildning och administration).

Vilken kvalitet innebär för oss ...

Vi kommer att svara på alla förfrågningar om information eller att registrera dig inom 48 timmar. Vi gör allt för att ge deltagarna nöjda i alla avseenden. Detta gäller särskilt för mottagning, utbildnings kvaliteten på undervisningen och organisationen av kultur- och fritidsprogram, där vi ger dig det franska livsstilen närmare. Vi hanterar alla klagomål och söka lämpliga lösningar. Vi arbetar varje kurs i sin dagliga rutin. Vi förblir permanent i kontakt med deltagarna. Vi hanterar den institution så att det alla känner sig bekväma och personalen behandlas rättvist. Vi erbjuder våra anställda möjligheter till personlig och professionell utveckling.

Våra värderingar

I CAVILAM - Alliance Française utbyts, en plats full av liv, fick kännedom om språk och uppleva olika kulturer, vill vi ge dig följande värden:

Excellence, pedagogisk innovation, sällskaplighet

Boendet i värdfamiljer och de många besöken och kvällsarrangemang du binder snabbt till det franska livsstilen och se till att du gör snabba framsteg.

Våra styrkor

Speciellt med hög kvalitet på undervisningen FLE Quality Label En året runt Institute Kurser startar varje måndag Gratis och fri tillgång till inter-universitetsbiblioteket Varierad boendealternativ: värdfamiljer, sovsalar, studios, Lägenhetshotell, Hotell. Franska livsstilen så att du kan komma mycket språkligt i värdlandet. Individuell överföring och mottagning (järnvägsstation, flygplats) Kulturella evenemang Gästvänliga, kosmopolitisk atmosfär En medelstor stad med hög livskvalitet Ett team som alltid har tid och ett öppet öra för sina gäster. Individuell inställning Strävan efter kvalitet

Vår metodik

Lär dig franska och förstå franska samhället - det är målen för våra evenemang. Vår pedagogik bygger på de senaste innovationerna inom undervisningsmetoder och bygger på ett meddelande och handlingsinriktat synsätt.

Intensiv lärande genom en mängd olika aktiviteter Strategier som främjar förvärv av kommunikationsförmåga Enriching interkulturellt utbyte

Vid ankomsten, deltagarna fylla i ett språktest. Då kan du tilldela kurser som motsvarar din nivå och lärandemål mest sannolika. Nivåer och lärande innehåll överensstämmer med kraven i den gemensamma europeiska referensramen (CEFR) för språkundervisning.

Lärarna tar hänsyn till inlärningstakten varje elev och ge utvecklingen av varje deltagare i en vecka inventering fast. University of Clermont-Ferrand säkerställer pedagogiska kontroll av våra kurser. I slutet av vistelsen kommer alla elever får två officiella dokument:

ett intyg med varumärken för prestanda och noggrannhet ett intyg från CAVILAM - undertecknade gemensamt Alliance française universitetet Blaise Pascal i Clermont-Ferrand

Programmen undervisas på:
  • Franska

Skolan erbjuder också:

Kurser

CAVILAM

En-till-en undervisning ger speciellt utformad klasser att tillgodose hela skalan av studenternas behov. ... [+]

Mål och programmet

En-till-en undervisning ger speciellt utformad klasser att tillgodose hela skalan av studenternas behov. Specifika mål och undervisningsmålen utarbetas utifrån individuella nivåer och krav, som omfattar allt från allmän franska och affärs franska till förberedelse för tester och lektioner är utformade för att uppfylla särskilda krav arbetstillfällen. En-till-en lektioner kan kombineras med ett program med ytterligare aktiviteter, såsom lunch med en handledare, möten med ekonomiska, kulturella eller politiska personer, utflykter och mer.

Deltagare som har uppfyllt närvarokrav får ett certifikat i slutet av utbildningen, undertecknat av CAVILAM - Alliance Française och Blaise Pascal University i Clermont-Ferrand, tillsammans med en detaljerad utvärdering färdigheter.... [-]

Frankrike Vichy
September 2020
Engelska,Tysk,Spansk
Heltid
1 - 52 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
CAVILAM

Detta program riktar sig till studenter som har för avsikt att bedriva högre utbildning i Frankrike vid universitet eller Grandes Ecoles med fokus på affärer eller teknik ... [+]

Mål och programmet

29 JUNI-24 juli 2015 27 juli-21 augusti 2015 Detta program riktar sig till studenter som har för avsikt att bedriva högre utbildning i Frankrike vid universitet eller Grandes Ecoles med fokus på affärer eller teknik. Den kombinerar allmän franska förbättring språket i morgon med förberedelseklasser för universitetsutbildning på eftermiddagarna. Kursen bekantar studenter med olika studiemetoder som krävs för att driva en universitetskurs i Frankrike så effektivt som möjligt. Krävs miniminivå på franska: B1

26 språklektioner per vecka

18 allmänna franska klasser verkstads klasser på förberedelse för högskolestudier

Verkstad innehåll:... [-]

Frankrike Vichy
September 2020
Engelska,Tysk,Spansk
Heltid
1 - 52 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
CAVILAM

Denna kurs är utformad för att säkerställa en systematisk förbättring i alla aspekter av skriftlig och muntlig franska. ... [+]

Mål och programmet

Denna kurs är utformad för att säkerställa en systematisk förbättring i alla aspekter av skriftlig och muntlig franska. Temabaserade workshops språk främjar snabbare framsteg inom ett specifikt område, med alternativ inklusive muntlig och skriftlig kommunikation, ordförråd, grammatik, kultur, fonetik och förberedelse för DELF / DALF / TCF tester samt sång och teater i juli och augusti.

26 språklektioner per vecka:

18 grupplektioner motsvarande elevens nivå 8 teman verkstäder språk Deltagare som har uppfyllt närvarokrav får ett certifikat i slutet av utbildningen, undertecknat av CAVILAM - Alliance Française och Blaise Pascal University i Clermont-Ferrand, tillsammans med en detaljerad utvärdering färdigheter. ... [-]
Frankrike Vichy
September 2020
Engelska,Tysk,Spansk
Heltid
1 - 52 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
CAVILAM

Den kombinerade programmet tillåter deltagarna att förbättra sina franska kunskaper i grupper som motsvarar deras nivå och samtidigt dra nytta av en-till-en undervisning. ... [+]

Mål och programmet

Den kombinerade programmet tillåter deltagarna att förbättra sina franska kunskaper i grupper som motsvarar deras nivå och samtidigt dra nytta av en-till-en undervisning. Kursen ger en mer skräddarsydd metod som tillåter eleverna att förbättra sina färdigheter genom interaktion som en del av en grupp med fokus på individuella mål med en privatlärare.

24 språklektioner per vecka:

18 grupplektioner motsvarande elevens nivå 6 en-till-en lektioner Deltagare som har uppfyllt närvarokrav får ett certifikat i slutet av utbildningen, undertecknat av CAVILAM - Alliance française Blaise Pascal University i Clermont-Ferrand, tillsammans med en detaljerad utvärdering färdigheter ... [-]
Frankrike Vichy
September 2020
Engelska,Tysk,Spansk
Heltid
1 - 52 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
CAVILAM

Detta är den mest intensiva programmet tillgängligt, utformad för personer som behöver uppnå en funktionell nivå av franska snabbt av yrkesmässiga skäl. ... [+]

Mål och programmet

Detta är den mest intensiva programmet tillgängligt, utformad för personer som behöver uppnå en funktionell nivå av franska snabbt av yrkesmässiga skäl. Studenter gå med i en grupp från det intensiva programmet motsvarar deras nivå, samt delta 14 en-till-en lektioner per vecka (mål, varaktighet och tidsplan som upprättats med chefen för den franska språkavdelningen). Temabaserade workshops språk främjar snabbare framsteg inom ett specifikt område, med alternativ inklusive muntlig och skriftlig kommunikation, ordförråd, grammatik, kultur, fonetik och förberedelse för DELF / DALF / TCF tester samt sång och teater i juli och augusti.

40 språklektioner per vecka:... [-]

Frankrike Vichy
September 2020
Engelska,Tysk,Spansk
Heltid
1 - 52 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
CAVILAM

En möjlighet för yngre elever i åldrarna 12 och 16 för att göra det mesta av sin sommar med en rolig syn att lära sig franska och chansen att prova på olika sporter! ... [+]

Mål och programmet

En möjlighet för yngre elever i åldrarna 12 och 16 för att göra det mesta av sin sommar med en rolig syn att lära sig franska och chansen att prova på olika sporter! Ett partnerskap mellan CAVILAM - Alliance française sommarläger arrangör Vichy Stages (en godkänd Youth & Sports organisation). Alla deltagare får ett certifikat på genomgången kurs.

Morgnar:

Franska lektioner på CAVILAM - Alliance française med kvalificerade lärare med erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar (högst 15 studenter per klass). Utländska studenter tar franska klasser medan franska studenter kan välja mellan engelska, spanska och tyska. Alla elever deltar i samma verksamhet på eftermiddagen.... [-]

Frankrike Vichy
September 2020
Engelska,Tysk,Spansk
Heltid
1 - 52 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
CAVILAM

Ett mycket intensivt program för dem som älskar att förbättra sina språkkunskaper mycket snabbt. ... [+]

Mål och programmet

Ett mycket intensivt program för dem som älskar att förbättra sina språkkunskaper mycket snabbt. Studenter gå med i en intensiv klass som motsvarar deras nivå, samt delta sex en-till-en lektioner per vecka (mål, varaktighet och tidsplan som upprättats med chefen för den franska språkavdelningen). Temabaserade workshops språk främjar snabbare framsteg inom ett specifikt område, med alternativ inklusive muntlig och skriftlig kommunikation, ordförråd, grammatik, kultur, fonetik och förberedelse för DELF / DALF / TCF tester samt sång och teater i juli och augusti.

32 språklektioner per vecka:

18 grupplektioner motsvarande elevens nivå 8 teman verkstäder språk 6 en-till-en lektioner ... [-]
Frankrike Vichy
September 2020
Engelska,Tysk,Spansk
Heltid
1 - 52 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska