CAVILAM

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

CAVILAM - Alliance Française är ett privat universitet i Vichy (Auvergne), en stad i centrala Frankrike, och är alltså mindre än 3 timmar från Paris och 2 timmar från Lyon. Institutet är öppet året runt.

Vichy är känd som "Queen of kurorter", en populär destination för turister och spa gäster Thermal. Villorna, de långa avenyerna i parken från Napoleoneran, med sina gamla träd, de läkemedel fjädrar som inspirerats av Art Nouveau Operan och floden Allier Vichy låna en aldrig tidigare skådad charm och känslan av riktig fransk konst de vivre. Sportfantaster erbjuder Vichy infrastruktur av högsta klass i en mycket grönt, naturlandskap.

Vårt institut ligger i stadens centrum vid foten av Parc des Célestins.

Från vår campus från allt kan nås till fots eller med cykel: tågstationen liksom biografer, banker, affärer, restauranger och boende.

En språkinstitut för alla

CAVILAM - Alliance Française är ett nav för internationell kultur i Frankrike, med året mer än 5000 studenter från över 120 länder och deltar i utbildnings innovation i språkundervisning med.

Våra lärare har alla en universitetsexamen som lärare i franska som främmande språk (FLE) eller moderna främmande språk (LVE). Deras utbildning har de senaste undervisningsmetoder. Dessa metoder ger en effektiv språkinlärning (muntliga uttryck, skriftlig framställning, hörförståelse, textförståelse). De arbetar med verkliga dokument och autentiska kommunikationssituationer, främja samverkan och kreativitet i klassrummet, gå uppgift framför för uppgiften och ange en ny teknik som har anpassats till språkundervisningen.

Institutionen för franska som ett främmande språk

Institutionen för franska som ett främmande språk har följande erbjudande till dig:

Franska kurser efter principen nedsänkning för vuxna på alla nivåer Utbildningsseminarier för lärare / inne, den franska som ett främmande språk undervisning (i Frankrike: FLE) Förberedelse för officiella franska kvalifikationer (DELF / DALF, TCF etc.) Språkkurser för skolgrupper Summer School "Sport och språk" för 12- till 16-åriga Kursen "franska Språk och gastronomi", vilket ger dig det franska köket med en kombination av workshops, föreläsningar, utflykter och vinprovningar närmare.

Institutionen för främmande språk

Institutionen för främmande språk skulle vilja ta upp en nationell och internationell publik. Europaparlamentet välkomnar över 1.700 studenter per år. Avdelningen erbjuder följande kurser:

Intensivkurser för engelska, tyska, spanska och italienska Förlängnings kurser (kväll eller eftermiddag) Språkkurser med yrkesvägledning (för användning i en viss arbetsmiljö) Enskilda lektioner Särskilda kurser för ungdomar (10 till 17 år) Summer School "Sport och språk" för ungdomar "Special Kids" -Englischkurse för våra minsta (6 till 9 år) Möjligheten att deras kunskaper i engelska genom ett test (TOEIC - TOEIC) som officiellt bekräftats och ett internationellt erkänt intyg.

En Competence Center

CAVILAM, den "Centre d'approches Vivantes des Langues et des Médias" (Centrum för levande språk och mediakoncept) grundades 1964. Puls var universiteten i Clermont-Ferrand och staden Vichy. 2012 anslöt sig till institutet i det internationella nätverket av Alliance Française.

Som ett institut av världsberömda för vår institution runt om i världen för sin pedagogiska innovationsförmåga är känd. Den tar emot varje år mer än 5000 utländska studenter och utländska studenter (inn) s från mer än 120 nationer i den gästvänliga atmosfären av en extraordinär stad.

Särskilt gynnsamma läge vid foten av den vackra Parc des Célestins floden Allier: CAVILAM - Alliance française erbjuder kvalitetsseminarier i en bekväm men ändå elegant atmosfär och moderna faciliteter till 9.000 m² med en extraordinär teknisk utrustning.

Vårt institut arbetar regelbundet med det franska utrikesministeriet, Institut Français, den internationella organisationen för fransktalande (OIF), de franska kulturtjänster utomlands och ett antal medier - ledd av TV5 Monde, Radio France Internationale och Canal Académie - tillsammans.

Kvalitetsmärkning "franska som främmande språk"

2008-2012 Institutet fick officiell kvalitetsstämpel "Label Qualité FLE" franska som ett främmande språk de franska skolstyrelser, får toppbetyg i alla granskade områdena (mottagning, lokaler, utbildning och administration).

Vilken kvalitet innebär för oss ...

Vi kommer att svara på alla förfrågningar om information eller att registrera dig inom 48 timmar. Vi gör allt för att ge deltagarna nöjda i alla avseenden. Detta gäller särskilt för mottagning, utbildnings kvaliteten på undervisningen och organisationen av kultur- och fritidsprogram, där vi ger dig det franska livsstilen närmare. Vi hanterar alla klagomål och söka lämpliga lösningar. Vi arbetar varje kurs i sin dagliga rutin. Vi förblir permanent i kontakt med deltagarna. Vi hanterar den institution så att det alla känner sig bekväma och personalen behandlas rättvist. Vi erbjuder våra anställda möjligheter till personlig och professionell utveckling.

Våra värderingar

I CAVILAM - Alliance Française utbyts, en plats full av liv, fick kännedom om språk och uppleva olika kulturer, vill vi ge dig följande värden:

Excellence, pedagogisk innovation, sällskaplighet

Boendet i värdfamiljer och de många besöken och kvällsarrangemang du binder snabbt till det franska livsstilen och se till att du gör snabba framsteg.

Våra styrkor

Speciellt med hög kvalitet på undervisningen FLE Quality Label En året runt Institute Kurser startar varje måndag Gratis och fri tillgång till inter-universitetsbiblioteket Varierad boendealternativ: värdfamiljer, sovsalar, studios, Lägenhetshotell, Hotell. Franska livsstilen så att du kan komma mycket språkligt i värdlandet. Individuell överföring och mottagning (järnvägsstation, flygplats) Kulturella evenemang Gästvänliga, kosmopolitisk atmosfär En medelstor stad med hög livskvalitet Ett team som alltid har tid och ett öppet öra för sina gäster. Individuell inställning Strävan efter kvalitet

Vår metodik

Lär dig franska och förstå franska samhället - det är målen för våra evenemang. Vår pedagogik bygger på de senaste innovationerna inom undervisningsmetoder och bygger på ett meddelande och handlingsinriktat synsätt.

Intensiv lärande genom en mängd olika aktiviteter Strategier som främjar förvärv av kommunikationsförmåga Enriching interkulturellt utbyte

Vid ankomsten, deltagarna fylla i ett språktest. Då kan du tilldela kurser som motsvarar din nivå och lärandemål mest sannolika. Nivåer och lärande innehåll överensstämmer med kraven i den gemensamma europeiska referensramen (CEFR) för språkundervisning.

Lärarna tar hänsyn till inlärningstakten varje elev och ge utvecklingen av varje deltagare i en vecka inventering fast. University of Clermont-Ferrand säkerställer pedagogiska kontroll av våra kurser. I slutet av vistelsen kommer alla elever får två officiella dokument:

ett intyg med varumärken för prestanda och noggrannhet ett intyg från CAVILAM - undertecknade gemensamt Alliance française universitetet Blaise Pascal i Clermont-Ferrand

Platser

Vichy

Address
1, avenue des Célestins
CS 72678
Vichy Cedex France

03206 Vichy, Auvergne-Rhône-Alpes, Frankrike