EPITA Graduate School of Computer Science

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

om EPITA

Grundades 1984, är EPITA en känd tvåspråkig Graduate School of Computer Engineering ligger i Paris. Det är en medlem av IONIS Education Group, ledande privat utbildning grupp högre, med ett 20-tal skolor och läroanstalter. Tack vare sin unika pedagogik, utbildar EPITA sina studenter att bli framstående ingenjörer som skryter en solid bas av vetenskaplig kunskap och de mest avancerade färdigheter i den digitala sektorn. En dataingenjör utbildad vid EPITA har en komplett professionell profil som datateknik är allestädes närvarande i alla delar av ett företag, kan en digital ingenjör arbeta inom området för mänskliga resurser, marknadsföring, kommunikation och även finansiering. EPITA rankas bland de fem bästa datorteknik skolor i Frankrike och har utvecklat partnerskap med ett brett spektrum av företag.

En snabbtitt

Född 1984, EPITA (från franska Ecole pour l'Informatique et les Tekniker Avancées: Skolan för datavetenskap och avancerade tekniker) har stadigt vinner ett rykte om kvalitet bland multinationella företag, som ofta rekryterar våra studenter före slutet av sina studier . På EPITA är data-och informationsteknik anses grundläggande ämnen och placeras alltid i samband med elevernas framtida chefskap och med sikte på deras ansvarsposition. Vetenskapliga studier komplettera utbildning för att bredda och komplettera den vetenskapliga kulturen avgörande för den framtida ingenjör.

Strävan efter Excellence

Att låta eleverna arbeta under optimala förhållanden är EPITA första bekymmer. Fakulteten, administrativ personal, tekniska resurser och forskningsanläggningar är alla riktade mot framgång EPITA studenter som är att bli den mest erkända proffs inom sitt område av expertis.

EPITA ger möjligheter att vara intimt involverade i spetsforskning med en intellektuellt varierande fakultet kan inte bara enskilda akademisk excellens, men det kan också skapa och tillämpa kunskaper som en del av en tvärvetenskaplig forskargrupp.

Spirit of Innovation Som en av Frankrikes ledande vetenskap och ingenjörsskolor är EPITA besluten att se till att alla elever har meningsfulla möjligheter till personlig utveckling och professionell prestation i framtiden.

Född med utbyggnaden av ny teknik, har EPITA hållit jämna steg med deras utveckling. Kurserna, men mycket tekniskt i början, har öppnat en hel del även som den tekniska komplexiteten har ökat. EPITA tog den motsatta strategin i en som de flesta andra tekniska skolor: medan de senare får datavetenskap in för att försöka ge det en plats, EPITA bärgade de andra vetenskaper att gå med informationsteknik och ändå utan att förlora något av dess viktigaste kompetenser som utgör dess styrka och identitet.

I ständig kontakt med näringslivet, EPITA delar också sina värderingar: pragmatism, ansvarsfull risktagande, och innovativ anda. De kärnvärden studier: åtgärder, ansvar och effektivitet. Att gå EPITA kommer att ge dig en lärorik upplevelse där framsteg är ett "måste" och framgång ett "krav".

Progressiv nedsänkning i näringslivet Uppbyggd kring de verkliga behoven hos näringslivet är EPITA läroplan utformad för att uppfylla förväntningarna. Från förbättring kommittén och den vetenskapliga kommittén, där ledande företagsledare och högt uppsatta chefer ger sina bidrag för att förbättra skolans program och forskningsfokus (IBM, Microsoft, France Télécom, Cisco, Syntec ...) klasserna själva ofta undervisas av erkända yrkesverksamma inom branschen, är affärer närvarande på alla nivåer i skolan.

Att vara så engagerade i undervisningen innehåll och process, företag erbjuder logiskt bland de högsta lönerna efter examen och år efter år, rankas de skolan bland de allra bästa (betyg som publiceras av de viktigaste franska verksamheten och IT-tidningar: Entreprendre, 01 Informatique, 01 DSI, réseaux et Telekom ...). Slutligen varje år, företag skänker över en miljon euro upphandlande särskilda projekt till skolans tillämpad forskningslaboratorium, och en miljon euro till Junior Enterprise-programmet.

Nyckeln till alla Datateknik Karriärer Gång på gång, företag uppger att det som de flesta uppskattar om EPITA är andan i skolan, alltid präglas av sin närhet till verkligheten: många projekt, hög nivå praktikplatser, och nära engagemang inom näringslivet. EPITA alumner tillämpa sina yrkesspecialiteter inom områden så varierande som mjukvara och hårdvarulösningar design, rådgivning, forskning och utveckling, nätverk management. Kort sagt, deras kompetens lysa i alla aspekter av datateknik. De blir bland annat meningsfulla arbeten: forskningsingenjörer, projektledare eller studier chefer, tekniska chefer, konsulter, företagsledare, verksamhetschefer eller nätverksarkitekter.

På EPITA söker vi de allra bästa studenterna, studenter tillägnad möta de utmaningar som vi erbjuder, studenter som har en smak för konkret resultat, en initiativförmåga, och mycket olika intresseområden. Trettiofem studentföreningar kan intyga detta. Några har funnits i flera år, medan andra kan vara bara en termin. Det är en fråga om känsla och flexibilitet. EPITA är också vad du gör av det.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se BScs » Se MSc:er » Se Masterprogram »

Videoklipp

Testimonial: Imane Aniss

Kontakt

EPITA

Adress, rad 1 14-16 rue Voltaire Kremlin Bicêtre Cedex
94276 Paris, Île-de-France, Frankrike
Hemsida http://www.epita.fr/international/