Read the Official Description

Université Catholique de l'Ouest är 140 år gammal: ursprungligen en medeltida universitet grundades 1373, var det senare öppnades igen 1875 och har en aktuell studentpopulationen av 9000. Campus ligger i centrala Angers, en fem minuters promenad från stationen och närmaste busshållplatser; Det ligger bara några minuter från det främsta shoppingområdet, restauranger, trädgårdar, banker och andra kontor. Universitetsområdet har en ovanlig arkitektoniska blandning av gamla och moderna byggnader, står i en 5 hektar stor park.

Grundades 1875, är Université Catholique de l'Ouest ett av de äldsta universiteten i västra Frankrike och är en av de viktigaste aktörerna inom högre utbildning och forskning i dag.

Ett multidisciplinärt universitet med en världsbild, erbjuder mer än hundra program i 5 fakulteter:

Utbildning Humaniora Sciences Mänskliga och samhällsvetenskap Teologi och Religionsvetenskap

Universitetet i figurerna

9000 studenter, inklusive 1.700 utländska studenter och lärare som kommer att Angers varje år för att studera. 187 heltidsanställda lärare och 1.500 yrkesverksamma ger föreläsningar som experter. 12 främmande språk lärs ut. 10 multimediaspråklaboratorier. 10 forskningslaboratorier. 170 partneruniversitet runt om i världen. 3 universitetsbiblioteken omfattar cirka 200.000 böcker. 1 audiovisuella centrum, multimedia rum, WiFi. 17 studieområden.

Våra värderingar

Franska nationella grader. Garanterat en personlig uppföljning, små klasser med individuell handledning. Hög graduation rate: examensfrekvens för de ungkarl tre år av 67% (Jämfört med offentliga universitet 27%). Hög hastighet av praktikplatser. 170 partneruniversitet runt om i världen: gireringar och validering av kvaliteter. Andliga livet: diverse aktiviteter som erbjuds av katolska Campus Ministry. Studentbostäder service: brett utbud av bedsits, hem-vistelse eller familj boende, studentbostäder eller lägenheter. 2 restauranger universitet inom gångavstånd, mat och förfriskningar finns på campus. Kulturella aktiviteter och sporter: drama samhället internationell kör, filmklubb samt bordtennis, volleyboll, basket och mer.

Klubbar och föreningar

På UCO är campus livet en stor tillgång. Fester, bio och debatter, sport (50 olika sporter som finns), musik, teater, interkulturella kvällar, humanitära projekt ... massor av möjligheter att engagera sig, vara nedsänkta i den franska kulturen, och ha kul.

Bostäder

Du kan välja:

Studentboende (foajén), med halvpension eller full pension. Värd (med eller utan måltider).

Måltider

På UCO campus, finns en servering på ditt förfogande. Under läsåret har du också tillgång till universitetets restaurang belägen i centrum (lunch och middag, 3,20 € per måltid).

Hälsa & tillgänglighet

UCO campus är utrustad med en sjukstuga, rådgivning och service till studenter med funktionshinder. Campus är tillgängliga för studenter med funktionshinder.

Behörighetskrav

Program ges på franska:

DELF: nivå C1 för språkutbildning, Nivå B2 för alla andra program eller Nivå 4 TCF (med undantag för fransktalande studenter).

Program ges på engelska (Business and Economics): TOEFL-resultat på 79 eller högre / IELTS resultat på 6,0 eller högre.

Visum

Som regel, om du inte är undantagna, är du skyldig att ha ett visum för att studera i Frankrike. Det måste sökas från den aktuella franska ambassaden eller konsulatet i sökandens bosättningsland.

Försäkringar

Sjukförsäkringen är obligatorisk i Frankrike. Registrering med den franska sjukförsäkringen och dess betalning (ca 208 €) som ska göras vid ankomsten till universitetet i Frankrike.

Programs taught in:
Engelska
Franska

Skolan erbjuder också:

Kurser

West Catholic University - Université Catholique de l’Ouest

Lär dig franska i Angers, i hjärtat av Loiredalen! De kommer från överallt i världen (ca 60 nationaliteter representerade) och studera på ett campus som ligger i centrum ... [+]

Lär dig franska i Angers, i hjärtat av Loiredalen

Lång vistelse / intensiva utbildning / skräddarsydda program

Skapad 1947, är CIDEF centrum av franska som ett främmande språk vid det katolska universitetet i västvärlden (l'Université Catholique de l'Ouest), i Angers, Frankrike.

Med etikett qualité FLE, CIDEF kurser välkomna mer än 1500 elever och lärare per år. De kommer från överallt i världen (ca 60 nationaliteter representerade) och studera på ett campus som ligger i centrum av Angers, 10 min från tågstationen. CIDEF är en del av området för humaniora.

Vår pedagogik [-]
Frankrike Angers
July 2019
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska

Les étudiants parlent de l'UCO

IDCE DEF

Professionnal Science Master's in Environmental Management and Sustainable Development presentation

Remise de diplôme 2015

Le Pôle International de l'Université Catholique de l'Ouest.

UCO Angers - Catholic University of the West
Address
3, place André Leroy
49000 Angers, Pays de la Loire, Frankrike
Webbplats
UCO Laval - Catholic University of the West
Address
25 Rue du Mans, 53000 Laval, France
Laval, Pays de la Loire, Frankrike
Webbplats
Telefon
+33 2 43 64 36 64
Address
2 rue Saint-Stanislas 44000 Nantes, France
Nantes, Pays de la Loire, Frankrike
UCO Bretagne Nord - Catholic University of the West
Address
Campus de la Tour d'Auvergne BP 90431 - 22204 - GUINGAMP, France
Guingamp, Brittany, Frankrike
Webbplats
Telefon
+33 2 96 44 46 46
UCO Bretagne Sud - Catholic University of the West
Address
Le Vincin, 56610 Arradon, France
56610 Vannes, Brittany, Frankrike
Webbplats
Telefon
+33 2 97 46 33 60
Address
Quartier de la mission Rue du Bon Pasteur Papeete
Pape'ete, Windward Islands, Frankrike
Address
46 boulevard de la Trinité 97400 Saint-Denis (La Réunion)
Saint-Denis, Saint-Denis, Reunion (Fr.)