Université de Lorraine

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Välkommen till Université de Lorraine !

Lorraine-regionen var redan en självständig hertigdöme i nordöstra Frankrike när den skapade sitt universitet år 1572. Under hela historien delades regionen flera gånger i en "fransk" del och en "tysk" del innan den återförenades och definitivt ingick i Frankrike i början av 1900-talet. På grund av denna komplexa och rika historia utvecklades två stora städer: Metz i norr och Nancy i söder.

I Nancy grundades tre universitet på 20-talet, bland annat ett nationellt polytechniskt institut som kombinerade flera tekniska skolor. I Metz framkom det första universitetet 1970.

Den 1 januari 2012, efter flera års förberedelse, fusionerades dessa fyra universitet i ett, som bildade Université de Lorraine . Högskolan har över 50 000 studenter, nära 6 800 anställda, bland annat 3 700 lärare och sökare och många byggnader och campus fördelade i hela regionen.

1 timme 30 minuter från Paris av TGV och i hjärtat av den större regionen (Belgien, Luxemburg, Tyskland), ger Lorraine regionen en trevlig miljö tillsammans med ett mycket rikt kulturliv.

I 2013 enligt den franska tidningen, Le Figaro-étudiant, Nancy bedömdes av studenter att vara den bästa staden att studera i!

Université de Lorraine är ett franskt offentligt universitet

Det erbjuder sina nästan 52 000 studenter ett komplett utbud av studier på alla områden och i enlighet med Bologna-modellen (kandidatexamen / master / doktorsavhandling).

Det föreslår också specifika franska examensbevis som DUT inom en rad olika områden (ett 2 års yrkesutbildning som ofta följs av ett ytterligare år för att få yrkeshögskoleexamen) eller diplôme d'ingénieur, en masternivå i teknik och industri förvaltning.

Studierna är kopplade till forskning på hög nivå inom de olika områdena och dra nytta av avancerade specialkunskaper och högteknologiska anläggningar och infrastrukturer, när så är nödvändigt. Titta gärna på mer information om det franska utbildningssystemets organisation och verksamhet.

Internationella studenter har möjlighet att tillbringa en eller flera terminer vid Université de Lorraine genom ett antal utbytesprogram. De är också inbjudna att ansöka om en av våra internationella läroplaner, där alla eller delar av kurserna läses på engelska. Och det är naturligtvis en mycket bra idé att utnyttja möjligheten att stanna hos oss för att lära sig franska. För det har vi ett fullständigt erbjudande om språketräning på franska.

114641_pexels-photo-1462630.jpegAnastasiya Gepp / Pexels

Kunskapsdialog

Université de Lorraine främjar innovation genom kunskapsdialog , utnyttjar sortimentet och styrkan i sina vetenskapliga områden och syftar till att främja kunskapsöverföring för att irrigera innovation och ekonomisk tillväxt samt grundläggande vetenskapens framsteg.

Universitetet i Université de Lorraine är en stor aktör i sin ekonomiska och sociala utveckling, som bygger på interkulturella och intergenerationslänkar, samordnar en regional forskningspolitik och ger tillgång till högre utbildning till så många invånare som möjligt.

Université de Lorraine erbjuder läroplaner inom alla områden av kunskap: vetenskap, hälsa, teknik, ingenjörsvetenskap, human- och samhällsvetenskap, juridik, ekonomi, ledning, konst, litteratur och språk. Ett särskilt fokus ges på övergångar mellan fält och färdigheter, för att hjälpa eleverna att utveckla sin egen Pathway .

Université de Lorraine föreslår ett stort spektrum av internationella aktiviteter

 • Inkomna och utgående studenterutbyten (cirka 1500 av våra studenter tillbringar minst en termin utomlands under sina studier, 15% av våra elever startade sina studier i ett bland cirka 100 utländska länder).
 • Delade examensbevis med andra universitet: cirka 60 gemensamma examensbevis, inklusive 7 Erasmus Mundus masterprogram.
 • Forskningssamarbeten:
  • Många doktorander: 11% av våra doktorander delas med ett utländskt universitet;
  • Gemensamma grupper eller laboratorier med utländska universitet
  • Nästan 30% av våra publikationer är medtecknade med forskare från andra länder.
 • Mobilitet för studenter, av doktorsexamen studenter och post docs, fakultetsmedlemmar och administrativ personal, för att konsolidera vår internationella integration. Universitetet har en aktiv politik för att uppmuntra utgående rörlighet och att underlätta och förenkla välkomna inkommande personer.

Utöver denna allmänna öppenhet bygger vår internationella strategi på tre gradvisa nivåer

 • Med gränsen till 3 andra länder är det helt naturligt att Lorraine är inblandat i uppbyggnaden av gränsöverskridande relationer inom den större regionen (Luxemburg, fransk- och tysktalande delar av Belgien, Lorraine, de tyska delstaterna Rheinland-Pfalz och Saarland ). Université de Lorraine är en stor aktör i denna konstruktion genom många bilaterala samarbeten med universiteten i dessa regioner, men också genom sin aktiva roll i att utveckla universitetet i den större regionen där den är associerad med universiteten i Saarland, Trier, Kaiserslautern , Luxemburg och Liège.
 • Université de Lorraine avsikt att gradvis bygga upp band med ett nätverk av europeiska universitet som delar sina huvudsakliga inriktningar: tvärvetenskap och dialog om kunskapsområden inom universiteten som täcker ett brett vetenskapligt spektrum, men med en strukturerande inriktning kring ingenjörsarbete, i stor skala.
 • Medan vi har många internationella partnerskap över hela världen , har vissa platser potential att fokusera flera samarbeten, inom forskning och undervisning, inom ett brett spektrum av discipliner. Université de Lorraine vill betona sitt partnerskap med dessa webbplatser genom att strukturera sina samarbeten inom erkända och starkt stödda enheter. Detta är först och främst sant för det fransk-tyska samarbetet, för vilket Université de Lorraine har inrättat ett särskilt fransk-tyskt centrum för Lorraine , (CFALOR). Denna typ av partnerskap har också upprättats i Marocko , Kazakstan och i Kina (särskilt i Wuhan), och målet är att fokusera på cirka 10 platser eller regioner i världen.

Platser

Nancy

Address
Cours Léopold,34
54000 Nancy, Grand Est, Frankrike

Metz

Address
Metz, Grand Est, Frankrike

Marseille

Address
Jardin du Pharo, 58 Boulevard Charles Livon, 13007 Marseille, France
13007 Marseille, Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frankrike

Prag 6

Address
Zikova,1903/4
166 36 Prag 6, Hlavní město Praha, Tjeckien

Saclay

Address
Centre CEA Saclay D36, Institut national des sciences et techniques nucléaires, 91190 Saclay, France
91190 Saclay, Île-de-France, Frankrike

Leganés

Address
Avenida de la Universidad,30
28911 Leganés, Madrid-regionen, Spanien

Stuttgart

Address
Pfaffenwaldring,61
70569 Stuttgart, Baden-Württemberg, Tyskland

Ghent

Address
Faculty of Sciences: Krijgslaan 281 - S2, 9000 Ghent, Belgium
9000 Ghent, flandern, Belgien