Le Cordon Bleu Paris

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Grundades i Paris 1895, har Le Cordon Bleu blivit en av de mest framstående institutioner. Le Cordon Bleu erbjuder program som sträcker sig från culinary utbildning universitetskurser i mat och dryck, gästfrihet och turism.

Le Cordon Bleu ger blivande kulinariska yrkesverksamma möjlighet att omsätta sina ambitioner i verklighet. Fokus på att behärska tekniker ger eleverna självförtroende och kunskap för att tillämpa vad de har lärt sig att någon typ av mat. Akademiker får ett diplom som erkänns i hela världen, ett pass för livet öppnar dörrarna till en framgångsrik karriär.

Paris är den idealiska platsen valet för att studera konst och kulinariska tekniker, vilket garanterar en oförglömlig kulturell upplevelse i världen gastronomiska huvudstad, mode och lyx. Louvren, Eiffeltornet, Notre Dame och Sacré Coeur kombineras för att belysa de rika och unika arkitektoniska arvet i denna stad av ljus. Teater, konserter, konstsamlingar, fotografi och skulptur utställningar och ofta lokala festivaler och festligheter redo den parisiska scenen, med den extra romantiska attraktion att utforska de lokala marknaderna, bokhandlare, uteserveringar, och medverkade restauranger.

Cordon Bleu School, som ligger på vänstra stranden av Seine i den berömda 15: e arrondissementet, är ett 4-våningshus med 2 demonstrations rum och 3 praktiska rum.

Goda skäl att välja Le Cordon Bleu Paris

Staden Paris, födelseplatsen för Le Cordon Bleu, är en av de gastronomiska huvudstäder i världen. Dess utomhusmarknader, bistroer och boulangeries gör det den perfekta platsen att lära sig om måltidskunskap och absorbera Frankrikes kultur. Founded in 1895, har Le Cordon Bleu Paris över 100 års erfarenhet av kulinariska konst utbildning. Chef instruktörer kommer från en mängd olika bakgrunder: en del har tilldelats Michelin-stjärnor, andra har fått prestigefyllda utmärkelser. Alla är dedikerade till att undervisa sina båtar. Vår pedagogik "klocka, gör, lära" förmedlas i demonstrationer, följt av praktiska övningar övervakas av våra kockar. Demonstrations klasser undervisas på franska och översattes till engelska. De bästa studenterna kan få praktik i Paris anläggningar, en ovärderlig arbetslivserfarenhet som kommer att underlätta framtida yrkes sysselsättningar. Att studera på Le Cordon Bleu Paris ger dig möjlighet att träffa människor från hela världen; där mer än 55 nationaliteter representerade varje termin. Sedan starten har vår grupp vuxit till en världsomspännande organisation med över 50 skolor i 23 länder, undervisning mer än 20 000 studenter varje år. Le Cordon Bleu International erbjuder kurser i gastronomi, gästfrihet och turism från initiering till MBA-nivå.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Franska

Se Diplom » Se Kandidatprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Diplom

Boulangerie diplom

Campusstudier Heltid 1 - 6 månader September 2018 Frankrike Paris

Utvecklad av Le Cordon Bleu Paris, Boulangerie Diploma utbildar framtida yrkesutövare och företagare i viktiga boulangerie tekniker, liksom nya trender [+]

Utvecklad av Le Cordon Bleu Paris, Boulangerie Diploma utbildar framtida yrkesutövare och företagare i viktiga boulangerie tekniker, liksom nya trender inom området.

Programmål

Detta program kommer att ge studenterna all den kompetens som krävs för att arbeta i en traditionell boulangerie eller i en produktionsverksamhet i Frankrike eller utomlands. Under programstudenter:

Förvärva de huvudsakliga tekniker som används i hantverks boulangerie Läs tillverkningsprocessen och hur man arbetar i ett team Skaffa en repertoar av traditionella och moderna boulangerie recept

VEM ÄR DETTA PROGRAM FÖR? Alla som vill förvärva väsentliga teoretiska och praktiska kunskaper i boulangerie För proffs som letar efter en karriär förändring Alla som vill arbeta i boulangerie yrke som en hantverkare eller anställd inom ett breadbaking företag DIPLOM ... [-]

Cuisine diplom

Campusstudier Heltid 9 månader September 2018 Frankrike Paris

Den Diplôme de Cuisine Le Cordon Bleu ger studenterna mest rigorösa och omfattande program i klassiska franska kulinariska tekniker som finns idag. [+]

Cuisine Diplom - ett unikt kök Kval

Den Diplôme de Cuisine Le Cordon Bleu ger studenterna mest rigorösa och omfattande program i klassisk Franska kulinariska tekniker finns tillgängliga idag. Den Diplôme de Cuisine uppnås efter att studenten fullgjort de grundläggande, Intermediate och Superior nivåer. Eleverna kan bara registrera sig för en nivå (t.ex. Basic) och kan fortsätta till en annan nivå senare (i en begränsad tidsram). Även med föregående Professionell erfarenhetMåste eleverna börja med grundnivån innan du går till nästa nivå.

Studenten får ett certifikat för varje nivå slutförts. Efter ett framgångsrikt slutförande av Diplôme de Cuisine och Diplôme de Pâtisserie Le Grand Diplôme beviljas. ... [-]


Grand diplôme - mat och bakverk diplom

Campusstudier Heltid 9 månader September 2018 Frankrike Paris

Kursen kombinerar undervisning i både mat och bakverk discipliner. Ingen annan kulinarisk institution ger så många praktiska kurser i kock tillsyn. [+]

Le Grand Diplôme - Cuisine och bakverk Qualification

Le Grand Diplôme® är det mest omfattande programmet Franska culinary utbildning Ges av Le Cordon Bleu. Kursen kombinerar undervisning i både Kök och bakverk discipliner. Ingen annan kulinarisk institution ger så många praktiska kurser i kock tillsyn. Le Cordon Bleu arbetar för att ge elever med ett helt spektrum av kulinariska tekniker och för att utveckla sin egen kreativitet och konstnärliga uttryck. Dessa kurser ger en möjlighet att behärska Franska köket och konditori tekniker som sedan kan appliceras på andra kök i världen.

Klasserna ges på franska och översatts till engelska.

LE GRAND Diplome PROGRAM ... [-]

Konditorivaror diplom

Campusstudier Heltid 9 månader September 2018 Frankrike Paris

Den Diplôme de Pâtisserie Le Cordon Bleu ger studenterna mest rigorösa och omfattande program i klassiska franska bakverk tekniker som finns idag. [+]

Bakverk Diplom - Pastry Basic, Intermediate och Superior kvalifikationer

Den Diplôme de Pâtisserie Le Cordon Bleu ger studenterna mest rigorösa och omfattande program i klassisk Franska bakverk tekniker finns idag.

Den Diplôme de Pâtisserie uppnås efter att studenten fullgjort de grundläggande, Intermediate och Superior nivåer. Eleverna kan bara registrera sig för en nivå (t.ex. Basic) och kan fortsätta till en annan nivå senare (i en begränsad tidsram). Även med tidigare yrkeserfarenhet, måste studenterna börja med grundnivån innan du går till nästa nivå.

Studenten får ett certifikat för varje nivå slutförts. Efter ett framgångsrikt slutförande av Diplôme de Cuisine och Diplôme de Pâtisserie Le Grand Diplôme beviljas. ... [-]


Vin och hantering av program

Campusstudier Heltid 10 månader September 2018 Frankrike Paris

Denna omfattande kurs ger dig kunskaper för att bli en vinexpert och kunskap för att förstå hur vinbranschen fungerar, öppnar dörrarna till en karriär i både vin och gastronomi. [+]

Vin och Management Program

Programmet äger rum i Paris, den franska huvudstaden av kultur, gastronomi, och konsten att fina levande. Franska vingårdar är fortfarande en referens i hela världen, vilket gör det idealiskt land för fördjupade studier vin.

Denna omfattande kurs ger dig kunskaper för att bli en vinexpert och kunskap för att förstå hur vinbranschen fungerar, öppnar dörrarna till en karriär i både vin och gastronomi.

Denna kurs är också perfekt för dem som överväger en karriär inom restaurangbranschen eller för dem som vill bli företagare i ett vin relaterad verksamhet såsom en vinbar, vinbutik eller vin import / export.

MÅL

Studenter förvärva kunskaper och färdigheter genom både teori och praktik för att: Utvärdera ett vins kvalitet genom organoleptisk analys och kunna analysera viner på global nivå; ... [-]


Videoklipp

Le Cordon Bleu Paris

Unveiling Le Cordon Bleu Paris new institute | Le Cordon Bleu Paris

Kontakt

Le Cordon Bleu Paris - arts culinaires et management hôtelier

Adress, rad 1 Le Cordon Bleu Paris 8, rue Léon Delhomme
75015 Paris, Île-de-France, Frankrike
Hemsida http://www.cordonbleu.edu/paris
Telefonnummer +33 1 85 65 15 00