Läs den officiella beskrivningen

om IMI

Inbäddat i Qutab institutionella området, International Management Institute (IMI), var New Delhi grundades 1981 i samarbete med IMI Geneva (nu IMD, Lausanne). IMI är Indiens första företags sponsrade Business School med sponsring från företagens hus som RPG Enterprises, Nestle, ITC, segla, Tata Chemicals, BOC och Williamson Magor etc. Under en tid under de senaste 33 åren institutet har förvärvat en global status. Institutet fick UNDP stöd för att främja internationellt orienterad ledarskapsutbildning. Förutom detta har även flera andra internationella kopplingar till organ som Världsbanken, UNDP, ILO, UNCTAD, Asian Productivity Organization etc. För att ge ett globalt perspektiv till eleverna, har institutets flaggskepp två år Post Graduate Program i Management ett utbytesprogram med olika europeiska skolor som ESC Rennes, Frankrike, MIP School of Management Frankrike, Graz University Österrike, IESEG School of Management och IDRAC Lyon, Frankrike etc.

Förutom detta IMI är en av de empaneled Institutet för utrikesministeriet, indiska, särskild Commonwealth stödprogram enligt vilket institutet får Executive MBA studenter från olika Afro - Asien för sina 15 månader Executive Post Graduate Program in Management.

Idag har IMI platsen anseende bland de ledande institutionerna förvaltning och beskydd av välrenommerade branschorganisationer i landet. Målet, strategi och verksamhet IMI styrs av alla intressenters studenter, alumner, företagens kunder och samhället i stort IMI följer internationell standard kursplaner i sina program, som har berikats med sina akademiska samarbeten med International Institute for Management Development (IMD ), Lausanne (dåvarande International Management Institute, Geneve); Fakulteten of Management, McGill University, Montreal, och Manchester Business School, Storbritannien, som förbereder deltagarna att framgångsrikt hantera och bly i en alltmer global affärsmiljö. IMI: s utbildningsprogram har erkänts av All India rådet för teknisk utbildning (AICTE) och Ministry of Human Resource Development, prop. Indien.

Näringslivet i Indien, har offentliga, privata, multinationella företag, internationella konsultföretag och andra organisationer anställda sina alumner som med rätta kallas, Presterare.

IMI är registrerat i avsnitt 12A (a) som ett förtroende enligt bestämmelserna i inkomstskattelagen, 1961. Den Institutets inkomster undantas i avsnitt 80G och 10 (22) och för forskning i avsnitt 35 (I) (iii) i inkomstskattelagen 1961 som en institution enbart för utbildningsändamål.

IMI erbjuder nedan forskarutbildning och en Doctoral program i Delhi Campus. Alla program är godkända av AICTE. Program som erbjuds av Delhi Campus:

Två års heltidsstudier Post-Graduate Diploma in Management (PGDM) Två års heltidsstudier Post Graduate Diploma i Human Resource Management (PGDHRM) Två år fullt - tid Post Graduate Diploma in Management (bank och finans) PGDM (B & FS) Femton månader på heltid Executive Post-Graduate Diploma in Management (EX-PGDM) Fellow Program in Management (FPM)

Förutom ovanstående program har IMI också påbörjat följande: Dessutom erbjuder institutet ett komplett utbud av skräddarsydda företagsinterna program och ledarutvecklingsprogram (MDP), alla inriktade på att berika kreativitet och förmåga att klara sig i en dynamisk global miljö. Institutet har också en aktiv forskning och konsult bas nämligen: Centrum för hantering av innovation och teknik och Centrum för social sektor Governance för att öka den samlade kunskap.

De Management program är utformade för att möjliggöra en selektiv antal unga yrkesverksamma som har bedömts ha en hög potential, för att nå ansvariga positioner inom industrin. Programmen på IMI foster integrerande kapacitet med tvärfunktionella programmoduler som syntetiserar ett antal specialiserade discipliner till enhetlig lärande.

En mycket engagerat team av internationellt kvalificerade och erfarna lärare åtnjuter respekt och erkännande av den akademiska världen, näringslivet och regeringen.

Programmen undervisas på:
Engelska

Skolan erbjuder också:

Postgraduate Diploma

International Management Institute

Det alltmer insett att människor är viktiga differentiators göra det möjligt för organisationer att vinna och behålla konkurrensfördelar i en gränslös samhälle. Det är dä ... [+]

Programmet

Det alltmer insett att människor är viktiga differentiators göra det möjligt för organisationer att vinna och behålla konkurrensfördelar i en gränslös samhälle. Det är därför viktigt f eller organisationer att attrahera, vårda, utveckla och behålla sådan talang som kommer att vara mottaglig för kraven på ständigt föränderliga tekniken, ökad rörlighet och snabbt växande inkurans. HR-personal med en fördjupad förståelse av de grundläggande frågorna om förvaltning och relaterade discipliner och som väcka insikt för insiktspersonalhantering efterfrågas allt mer. Organisationer, konsultföretag hus, regeringen institutionella organ och icke-statliga organisationer (NGO) kontinuerligt söker expertisen hos kvalificerade HR-proffs att ta itu med nuvarande och kommande utmaningar att hantera de olika behoven hos en växande människa talangpool. Insikter och perspektiv i de olika HR-delsystem kommer också att vara en nödvändig förutsättning för att möjliggöra framtida HR-proffs att bidra till insikter organisatoriska utvecklingsinsatser. Post-Graduate Diploma i Human Resource Management (PGDM (HRM) förbereder en kader av HR-proffs utrustade med lämpliga värden, perspektiv och kompetens för att bli katalysatorer för att utveckla en kultur av kompetens i organisationen.... [-]

Indien New Delhi
June 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Management Institute

IMI: s två år Post Graduate Diploma in Management är utformad för att förbereda studenterna för karriärer inom industrin, över funktionella områden. Programmet utrustar e ... [+]

Programmet

IMI: s två år Post Graduate Diploma in Management är utformad för att förbereda studenterna för karriärer inom industrin, över funktionella områden. Programmet utrustar eleverna med starka konceptuella färdigheter för att hantera företag på ett integrerat sätt. Tyngdpunkten ligger på att utveckla ett holistiskt chef med en vision att ta sig an de utmaningar i framtiden i ett socialt känsligt sätt.

Programmet är godkänt av AICTE och ackrediterad av Styrelsen ackreditering (NBA) och internationellt av den prestigefyllda Association of MBA (AMBA).

Program Mål

Programmet har erbjudits med följande mål:

Att öka medvetenheten om den socioekonomiska miljön, både inhemska och internationella och dess konsekvenser för företag Att finslipa analytiska och problemlösning färdigheter med hjälp av modern dag ledande verktyg för att förbättra beslutsfattande kapacitet Att ge state-of-art kompetens och kunskap inom funktionella områden för förvaltning i syfte att förbereda studenter för tvärfunktionella positioner inom industrin Att utveckla eleverna personlighet, integrerat med starka värderingar och positiv attityd för att vara mottagliga för samhällsfrågor och etiska programtid ... [-]
Indien New Delhi
June 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
International Management Institute

IMI: s två år Post Graduate Diploma in Management (Banking & Financial Services) är utformad för att tillgodose det växande behovet av personal för bank och finansiel ... [+]

Programmet

IMI: s två år Post Graduate Diploma in Management (Banking & Financial Services) är utformad för att tillgodose det växande behovet av personal för bank och finansiella tjänster industrin förvaltning. Syftet med programmet är att utveckla ledningspersonal högkvalitativa utrustade med teknisk och administrativ kompetens med global mind set .Det fokus är att utveckla ett holistiskt och integrerat synsätt ledningen i bank- och finansbranschen.

Program Mål

Programmet har erbjudits med följande mål:

Att utveckla tekniska färdigheter med ledningskompetens för bank och finansiella tjänster Att tillgodose den växande efterfrågan på professionella riskhanterings för bank- och finansbranschen med global chefs mind set Att utveckla kunskaper om globala finansiella systemet och regelverk Att finslipa analytiska och problemlösning strategi för riskhantering och drift av bank- och finansiella tjänster Att bygga upp kapacitet för produktutveckling och distribution av bank- och finanstjänster produkter ... [-]
Indien New Delhi
June 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

IMI New Delhi, Admissions Video 2016-18