Icelandic Film School

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Icelandic Film School - IFS

Den isländska Film School - IFS - bildades 1992 och är den enda filmskolan i Island. IFS erbjuder 2 års grundutbildning diplom studier i fyra avdelningar.

Fem anledningar till varför du ska välja IFS som din språngbräda till din karriär i filmen och TV-branschen

  1. DEN LÄROPLAN Läroplanen är en unik design, som skapats för att ta studenten steg för steg genom en guidad resa där i slutändan kommer de att uppnå ren kompetens. Om du deltar fullt ut i programmet för läroplanen, garanterar vi att du kommer att ta examen som en skicklig yrkesman filmare eller skådespelare.

  2. Individen och direktören appoach Varje student måste vara ansvarig för ett minimum av fyra kortfilmer under hela studien. Detta gäller även för skådespeleri och tekniska studenter. Att vara ansvarig innebär att studenten kan skriva manus, direkt och väljer de roller de vill utföra. De kan också "hyra" någon annan i andra länder än den de vill specialisera sig på positioner. Men eleven är alltid ansvarig för det övergripande arbetet. Detta system med flera variationer säkerställer att varje individ får en djupare förståelse och Knowledge av filmskapande som en kombination av många aspekter. Man tränar också alla i rollen som regissör. Målet är att varje kandidat har en stark personlig förtroende och förståelse för filmskapande.

  3. Lärarna Alla lärare vid IFS är yrkesverksamma med en utbildningsbakgrund från antingen Europa eller USA. Policyn är att studenterna ska träffa så många lärare och föreläsare som möjligt för att få ett brett prespective. Under hela den tvååriga programmet, kan eleverna räkna med att träffas och lära av 30 - 50 lärare, alla experter inom olika områden.

  4. Repetition Varje termin, måste studenterna fylla i ett visst antal enheter medan du arbetar i filmer av andra studenter. IFS är ett robust produktions hus med upp till 100 filmer som produceras varje termin. Under hela två års studier, kommer eleverna fungerar i alla typer av roller i ett stort antal filmer. Detta innebär att när de tar ut examen, studenter har stor erfarenhet av film under olika omständigheter. Denna erfarenhet är mycket värdefull när studenter tar sina första steg in i branschen.

  5. Island är en kulturell smältdegel: A Nordatlanten Island som ligger mellan den europeiska kontinenten och Amerika Ett europeiskt land med ett starkt inflytande från Nordamerika, är Island ett modernt samhälle med en hög levnadsstandard. Med en befolkning på endast 350.000, har islänningarna lyckats bygga en mycket competitve samhälle i konst, sport och vetenskap. Filmindustrin blomstrar och isländska långfilmer har segrat på alla de stora internationella filmfestivaler. År 2015, 17 isländska filmer vann 102 internationella priser, bland annat Un Certain Regard i Cannes, 1: a pris i San Sebastian och 1: a pris från Nordiska rådet. Kompositör Jóhann Jóhannsson vann även en Golden Globe för sin musik!

Det är i denna "Allt är möjligt" miljö som eleverna delta i IFS. Island är en mycket säker land med en exodic landskap, oförutsägbart väder och en galen nattliv. En utmärkt plats att studera i!

Antagning

Vi söker studenter från hela världen. För att vara berättigad, måste eleverna ha tävlat sin gymnasieexamen (delta högskoleexamen). Erfarenhet av filmproduktion krävs inte, men vad som krävs är konstnärlig kunskap och delaktighet är viktig, liksom kärlek till musik, dans, skriva, måla etc.

IFS tar in elever två gånger varje år. För höstterminen, som börjar den 20 augusti och vårterminen den 10 januari.

Det finns ingen sista ansökningsdag, men antagningsprocessen för höstterminen är från den 1 februari till den 1 juni och den 1 augusti till den 1 dec under våren.

Urvalsprocessen sker via ansökan och 1 - 3 skype intervjuer.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Se Diplom »

Program

Skolan erbjuder också:

Diplom

Kreativ teknologi

Campusstudier Heltid 4 terminer August 2019 Island Reykjavík

Läroplanen för denna avdelning undersöker de praktiska aspekterna av filmskapande med särskild tonvikt på filmkonst, redigering, ljuddesign och visuella effekter. Ytterligare instruktioner ges inom produktion design, specialeffekter och färgkorrigering ... [+]

Läroplanen för denna avdelning undersöker de praktiska aspekterna av filmskapande med särskild tonvikt på filmkonst, redigering, ljuddesign och visuella effekter. Ytterligare instruktioner ges inom produktion design, specialeffekter och färgkorrigering.

Den skolor maskinuthyrning erbjuder ett brett sortiment av professionell utrustning från de största namnen i branschen (Arri, Matthews, Canon, Kinoflo etc). Student börja bekanta sig med Canon DSLR kameror och 3-punktsbelysning. När de utvecklar sina färdigheter som filmskapare, deras utrustningslistor blir mer komplexa, gör sitt bästa vår materialförvaltare att svara på behoven hos den studerande, skaffa utrustning som vi för närvarande inte hålla från våra hyror utrustning, Kukl, Luxor och MediaRental.... [-]


Riktande / producerande

Campusstudier Heltid 4 terminer August 2019 Island Reykjavík

Denna avdelning erbjuder ett varierat, utmanande läroplan i regi och producerar för film, tv och andra medier. Under två års studier kommer du utforska de viktigaste rollerna och funktionerna hos de båda yrkena genom ett antal praktiska övningar, bland annat kortfilmer, reklamfilmer, musikvideor, dokumentärer och olika TV-format. Du får även utbildning i manus ... [+]

Denna avdelning erbjuder ett varierat, utmanande läroplan i regi och producerar för film, tv och andra medier. Under två års studier kommer du utforska de viktigaste rollerna och funktionerna hos de båda yrkena genom ett antal praktiska övningar, bland annat kortfilmer, reklamfilmer, musikvideor, dokumentärer och olika TV-format. Du kommer också att få utbildning i manus, film grammatik, rikt aktörer, samt i utrustning och tekniska aspekter som används i modern film.

Målet med läroplanen är att ge studenterna en gedigen kunskap om grunderna i filmproduktion och den kompetens som krävs för att konstruera visuella berättelser. Du får lära dig att bryta ner ett manus, steg den till kameran och kommunicera med och blockera aktörer. Du får lära dig vad det innebär att producera för film och tv och om naturen och struktur båda branscher. Du får lära dig hur en filminspelning körs och vikten av samarbete, disciplin och professionella arbetsmetoder. Samtidigt kommer vi att du hela tiden att ta risker, vara kreativ och utveckla din unika röst som berättare.... [-]


Screenwriting / riktande

Campusstudier Heltid 4 terminer August 2019 Island Reykjavík

Denna avdelning erbjuder en mångsidig och kreativ studier inom områdena skriva och regissera för skärmen. Du får lära dig olika metoder för att utveckla dina idéer och skriva manus för långfilmer, kortfilmer, tv och andra visuella medier. Du kommer också att få omfattande utbildning i att styra dina egna skript liksom andras ... [+]

Denna avdelning erbjuder en mångsidig och kreativ studier inom områdena skriva och regissera för skärmen. Du får lära dig olika metoder för att utveckla dina idéer och skriva manus för långfilmer, kortfilmer, tv och andra visuella medier. Du kommer också att få omfattande utbildning i att styra dina egna skript liksom andras.

Läroplanen lägger den nödvändiga grunden för dig att bli en författare inom filmskapande. Avgångselever från institutionen får ett diplom med titeln "Filmaren - Med Special Koncentration i skriva och regissera". Med denna utbildning och kunskap våra alumner är förberedda för arbeten med filmproduktionsbolag, programföretag, reklambyråer och förlag, bland annat.... [-]


Verkande

Campusstudier Heltid 4 terminer August 2019 Island Reykjavík

Denna avdelning lär de grundläggande tekniker och metoder att agera för scen och skärm. Vi uppmuntrar våra studenter att utforska sin individuella kreativitet och lägga särskild uppmärksamhet på dans, fysisk uttryck och sång ... [+]

Denna avdelning lär de grundläggande tekniker och metoder att agera för scen och skärm. Vi uppmuntrar våra studenter att utforska sin individuella kreativitet och lägga särskild uppmärksamhet på dans, fysiskt uttryck och sång.

Vår läroplan ger en solid grund för antingen en skådespelarkarriär i film, TV eller på scenen, eller fortsätta ett drama eller film grad någon annanstans. Till skillnad från många drama och agerar program som vi betona förordnad kameran, vilket ger våra studenter möjlighet att lära sig grunderna i filmproduktion och eftersom de arbetar på många filmprojekt under loppet av sina studier.

Vårt program erbjuder utmanande yrkesutbildning av högsta standard i skådespelarkonsten. Du kommer att praktisera konsten att agera och lära sig grunderna i filmproduktion genom att arbeta i team med studenter från andra avdelningar på skolan. Samarbetet löper sida vid sida med den tillförordnade studier under alla fyra terminer. Våra instruktörer är skådespelare, regissörer, sångare, dansare och filmare som kommer från en mängd olika bakgrunder och erfarenheter.... [-]


Videoklipp

Believe in Adventure

Icelandic Film School