Keilir Aviation Academy

Inledning

Välkommen till Keilir Aviation Academy – Islands ledande skola med fokus på utbildningar inom flygindustrin. Drömmer du om att bli trafikpilot, flygmekaniker, cabin crew eller flygledare så kan vi hjälpa dig att nå dina mål. Vi strävar efter att leverera högkvalitativ utbildning till ett attraktivt pris, våra priser tål att jämföras. Våra elever kommer från världens alla hörn och som student hos Keilir Aviation Academy blir du en del av en internationell miljö. Efter genomförd utbildning så har du den inställning, professionalism och kunskap som krävs för att lyckas inom flygbranschen – Är du redo att förverkliga din dröm?

Nedan finner du ett par av våra viktigaste händelser:

  • 2008 - Skolan grundades
  • 2012 - Fler än 40 utländska studenter valde att genomföra utbildningen hos oss
  • 2014 - Första flygskolan på Island som erbjuder integrerad pilotutbildning
  • 2014 - 7 flygplan och 1 "full-motion" Redbird MCX simulator
  • 2016 - MCC/JOC-kurs på en "full-motion" Boeing 757 simulator
  • 2016 - Flygflottan ökar till 10 flygplan från Diamond Aircraft

Keilir Aviation Academy är en skola på Island, som grundades 2008, och erbjuder utbildningar inriktade på flygindustrin. Med erfaren personal, en inspirerande miljö och moderna flygplan så har vi skapat den perfekta platsen för pilotutbildningar. På Island är du aldrig långt ifrån några av de mest unika och spännande naturupplevelserna i världen - något du kommer att få se både från luften och från marken. Vi är certifierade av EASA i enlighet med det Europeiska regelverket och våra studenter får efter avslutad utbildning Europeiska EASA-licenser.

Med en flygplansflotta bestående av Diamond DA20, DA40 och DA42 NG och en Redbird MCX "full motion" simulator så har vi skapat en säker och bränslesnål flotta utrustad med den senaste instrumenteringen.

Förhållandevis låga prov- och licensavgifter och slopade landningsavgifter gör Island till ett av de mest prisvärda alternativen för att uppnå dina drömmar och mål. 24 timmars dagsljus under sommarhalvåret och utmanande klimat under vinterhalvåret gör Island till en spännande plats för pilotutbildningar och ger dig bra erfarenheter i din framtida karriär.

Skolans placering vid Keflavik International Airport ger våra elever möjlighet till studiebesök hos kringliggande företag och organisationer. Tidigare elever har fått möjlighet att besöka Boeing- och Airbus när de har varit på Island för att certifiera nya flygplanstyper. Det har också funnits möjlighet att besöka NATO-området med militärflygplan, besök hos Icelandair:s tekniska avdelning samt besök hos flygledarna uppe i Keflaviks kontrolltorn.

Platser

Reykjavík

Address
Grænásbraut 910
IS-235 Reykjanesbær
Iceland

Reykjavík, Island