Givat Haviva

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Mission

Centret för ett gemensamt samhälle syftar till att bygga ett inkluderande socialt sammanhållet samhälle i Israel genom att engagera delade samhällen i kollektiva åtgärder mot framsteg av en hållbar och blomstrande israelisk demokrati baserad på ömsesidigt ansvar, medborgerlig jämlikhet och en gemensam vision av framtiden.

Profil

Givat Haviva är en ideell organisation som grundades 1949 som den nationella utbildnings mitten av Kibbutz Federation i Israel. Det är inriktat på att främja ömsesidigt ansvar, medborgerlig jämlikhet och samarbete mellan delade grupper i Israel som grunden för att bygga en gemensam framtid och ett gemensamt samhälle - kritiska inslag i en hållbar och blomstrande israelisk demokrati. För detta ändamål är centret för ett gemensamt samhälle hos Givat Haviva en katalysator för att aktivera delade samhällen för att arbeta tillsammans för att uppnå sina gemensamma mål, samtidigt som man engagerar sig i en process av interaktion, stöd och empowerment. Detta görs genom att underlätta övergripande projekt. ledande utbildning och kapacitetsuppbyggnad sammankallande seminarier, workshops och konferenser för att odla konkreta idéer som främjar förändring; och översätta dessa idéer till handling. Givat Haviva är en ledare inom sitt område, mottagare av UNESCO-priset för fredsutbildning för sitt långvariga arbete för att främja judisk-arabisk dialog och försoning.

Offentlig engagemang

Centret utvecklar plattformar för att engagera breda publik i sina gemensamma sociala aktiviteter. En årlig konferens samlar olika intressenter tillsammans för att diskutera viktiga frågor, dela erfarenheter och formmekanismer för gemensam åtgärd. Dessutom engagerar Center sig i offentlig verksamhet, som svarar mot den nuvarande utvecklingen i samband med judisk-arabiska relationer i Israel genom solidaritet, medvetenhet och mediautrymmande.

Vårt arv

Givat Haviva är den mest veteraninstitution i Israel som främjar försoning mellan judar och araber. Givat Haviva har sedan dess grundat fungerat som utbildningscentrum för Hashomer Hatzair och Kibbutz Movement. Yad Yaari är forskningscentret för Hashomer HaTzair och Kibbutz Movement.

Campus

Givat Haviva kännetecknas av sin fysiska campus som fungerar som ett socialt knutpunkt för olika institutioner, bland annat Yad Yaari Forsknings- och dokumentationscenter, Moreshet Holocaust & Research Center, Open University och en mängd olika icke-statliga organisationer.

Platser

Haifa

Address
Haifa, Haifa District, Israel

Program

För tillfället finns inga program att visa

Vänligen förfina sökningen ovan, kolla in våra populära kategorier nedan eller gör en sökning på nyckelord.


... or simply by choosing your degree: