Läs den officiella beskrivningen

VÄRLDENS ledande centrum för utbildning i italiensk CUISINE

ALMA - The International School of Italian Cuisine är värd i det magnifika Ducal Palace of Colorno, beläget i en vacker italiensk trädgård. Skolan ligger 10 km från Parma, hjärtat av den italienska Food Valley, och tilldelas av UNESCO som den kreativa staden Gastronomi, där också EFSA - Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet är belägen.
Denna enastående historiska plats är utrustad med de senaste undervisning och matlagning. Det täcker över 7.000 MQ med: ett konferensrum och ett agora rum med kök, 7 träningslokaler, 4 demoklassrum, 2 konditorivaror och 1 sommellerie rum fullt utrustat med A / V-system, en 1700-talets vinkällare, 1 sensorisk analyslaboratorium , 1 R

En av anledningarna till denna framgång är ALMA Alumnis höga sysselsättningsnivå. Utan statistik hittar 90% av jobbet inom 6 månader efter sitt examensbevis och ALMA hjälper dem att komma åt sysselsättning tack vare ALMAlink, en särskild portal www.almalink.it så att restauranger, hotell och företag i cateringbranschen kommer i kontakt med ALMA examinerar.

ALMA TEACHING OFFER

Språk: Italienska

 • AVANCERAD KURS I ITALIAN CUISINE
 • AVANCERAD KURS I PASTRY
 • AVANCERAD KURS
 • CUISINE TECHNIQUES CURSE
 • PASTRY TECHNIQUES CURSE
 • ASSISTANT RESTAURANT
 • MASTER SOMMELIER ALMA-AIS
 • F

Språket engelska

 • Långt program: INTERNATIONELLT PROGRAM MED ITALIAN CUISINE
 • Långt program: INTERNATIONELLT PROGRAM FÖR MODERN FASTRUM
 • Kort program: En smak av Italien
 • GEMENSAMMA PROGRAM MED PARTNERSKOLOR

ALMA INTERNATIONAL NETWORK

ALMA har en stark internationell kallelse och det är därför det har utvecklat ett starkt nätverk av de bästa kulinariska skolorna över hela världen. I samarbete med sina partnerskolor anordnar ALMA särskilda italienska matlagningskurser och utlär utländska kockar till ambassadörer av italiensk mat och italienska produkter i sitt hemland.

AFRIKA

1.Prue Leith Chef Academy - Centurion, Pretoria (Sydafrika)

AMERIKA

2.Mausi Sebes - Buenos Aires (Argentina)

3.Senac - Centro Universitário - São Paulo (Brasilien)

4.Senac - Departamento Nacional - Rio de Janeiro (Brasilien)

5.George Brown College Chef School - Toronto (Kanada)

6.ITHQ - Institut de Tourisme et d'Hôtellerie du Quebec - Montréal (Kanada)

7.Cessa Universidad - Mexico City (Mexiko)

ASIEN

8.VTC - Yrkesutbildningsrådet - Hongkong (Kina)

9. Turism College of Zhejiang - Hangzhou (Kina)

10.AIMS Institute - Bangalore (Indien)

11.KDU högskolan - Kuala Lumpur (Malaysia)

12.Il Cuoco - Italienska Culinary Institute - Seoul (Sydkorea)

13.Hungkuang University, Taichung (Taiwan)

14.Ecole d'Art Culinaire de Miyagi - Sendai (Japan)

EUROPA

15.KULIN doo - Sisak (Kroatien)

16.Galileo Global Education Germany GmbH - München (Tyskland)

17.MSA - Culinary Arts Academy - Istanbul (Turkiet)

18.ALMA, International School of Italian Cuisine - Parma (Italien)

19.BIC Vocational Ljubljana College - Ljubljana (Slovenien)

20.Westminster Kingsway College - London (Storbritannien)

ALMA PARTNERS

Några av skolans huvudpartner är Parma Chamber of Commerce, majoritetsägare, tillsammans med Provincia di Parma, som satt lokalerna med Colorno Castle. Andra partners är Unione Industriali och Ascom Parma, Cariparma Crédit Agricole, FIPE, flera konsortier för skydd av typiska livsmedel och vin (Parmigiano-Reggiano, Lambrusco di Modena, Olio Toscano, Prosciutto di Parma, Vini Reggiani, Salumi Tipici Piacentini, Vini DOC Colli Piacentini, Vini Colli di Parma, Produttori di Aceto Balsamico, Vini Colli Bolognesi), APACOOP, ASSICA, Confcooperative Emilia-Romagna, Istituto Nazionale Espresso Italiano, Federalimentare, Assolatte och Federdoc.
ALMA tecknade också protokollavtal med det italienska ministeriet för utbildning, universitet och forskning (MIUR) och med det italienska nationella institutet för utrikeshandel (ICE). Det har också ingått avtal och samarbeten med SDA Bocconi i Milano och Parma University. ALMA är ackrediterat av Emilia Romagna Region Education System och är certifierat enligt ISO 9001-2008.
Under 2011 tecknade man ett samarbetsavtal med EXPO 2015 för en rad utbildnings- och marknadsföringsaktiviteter under EXPO under ämnet "Matning av planeten - Energi för livet", som också kommer att involvera sitt internationella nätverk.

Programmen undervisas på:
 • Engelska
 • Italienska

Skolan erbjuder också:

Certifikat

ALMA - The International School of Italian Cuisine

Programmet syftar till att undervisa grunden för det italienska moderna bakverket i sina regionala variationer med teori, demonstrationer och träningskurser. Upptäck den ... [+]

Programmet syftar till att undervisa grunden för det italienska moderna bakverket i sina regionala variationer med teori, demonstrationer och träningskurser.

Tillbringa två månader på ALMA Campus nära Parma, förklarat bara Creative City for Gastronomy, och lära dig det autentiska italienska bakverket från välrenommerade kockar. Slutför sedan denna livstidsupplevelse med en 3-månaders praktikplats i bakverkssektionen av en restaurang, hotellstruktur eller konditorivaror i ett av de 20 italienska regionerna.

Upptäck den autentiska traditionen av italiensk bakverk och få ditt professionella certifikat av italiensk bakverkskock.

Adressering till:

... [-]
Italien Parma
Oktober 2019
Engelska
Heltid
5 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
ALMA - The International School of Italian Cuisine

Det italienska kulinariska programmet är en ettårig kurs, organiserad i två utbildningsenheter. Det är den perfekta kursen om du letar efter en riktig full nedsänkning i ... [+]

Det nya italienska kulinariska programmet, organiserat i två utbildningsenheter, är den perfekta kursen om du letar efter en riktig full nedsänkning i den italienska maten och en komplett studieupplevelse att bli en professionell kock av italiensk mat.

Det italienska kulinariska programmet är en långsiktig / enårig kurs. Från början går det upp till avancerad nivå och erbjuder en fullständig och professionell italiensk mat

Utformade för att erbjuda en "kärlek vid första ögonkastet" -upplevelse av det italienska köket, kommer studenterna att kunna delta i tränings- och demonstrationslektioner samt resa över Italien tillsammans med ALMA-lärare och besöka de viktigaste italienska matkvaliteterna, mat... [-]

Italien Parma
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
ALMA - The International School of Italian Cuisine

Ett 1-veckors sommarprogram riktade till internationella studenter som letar efter en första kulinarisk konstupplevelse med en passion för italiensk mat och önskar att be ... [+]

En smak av Italien är ALMA: s första kortkurs :

Ett 1-veckors program riktat till internationella studenter som söker en första kulinarisk konstupplevelse med en passion för italiensk mat och önskar att berika sin resa till Italien, inklusive ett annat sätt att utforska landet och upptäcka utmärkelsen av italiensk gastronomi i en helt ny sätt.

Kursen följer "ALMA Metod", kombinerar akademiska lektioner, direkt erfarenhet av produkter och råvaror, tekniskt och tekniskt styrande, kunskap och övning av italienska traditionella recept och fokuserar på pasta, vin och bakverk samt en föreläsning på historien om italiensk mat och en provsmakning. Därför representerar det det bästa tillfället för de studenter som reser till Italien för att upptäcka det italienska kökets hemligheter och att ha ett första tillvägagångssätt med matlagningskunskapens utbildning.... [-]

Italien Parma
September 2019
Engelska
Heltid
1 vecka
Campusstudier
Läs mer på svenska
Alma S.R.L. Scuola Internazionale Di Cucina Italiana
Address
ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana Piazza Garibaldi, 26 Colorno
43052 Parma, Emilia-Romagna, Italien
Webbplats
Telefon
+39 0521 525211