Läs den officiella beskrivningen

VÄRLDENS ledande centrum för utbildning i italienska köket

ALMA - Den International School det italienska köket är värd i den magnifika Ducal Palace of Colorno, som ligger i en vacker italiensk stil trädgård. Skolan är 10 km från Parma, i hjärtat av den italienska mat dalen, och tilldelas av Unesco som Creative City of Gastronomy, där också EFSA - Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet är belägen.

Denna enastående historisk plats är utrustad med de senaste undervisnings och matlagningsmöjligheter. Den omfattar över 7.000 kvm med: ett konferensrum och en agora rum med kök, 7 tränings klassrum, 4 demo klassrum, 2 bakverk labb och en Sommellerie rum fullt utrustade med A / V-system, en 17th century vinkällare, en sensorisk analys lab , en FoU kök, ett bibliotek med 13.000 kulinariska böcker, tidningar och dVD-samlingar, en central kök, en restaurang sittplatser 180 gäster och en Fine Dining Restaurant sittplatser 40 gäster.
Sedan 2004 har ALMA utbildad i denna plats kockar, konditorer, sommelierer och F & B chefer från hela världen med utbildningar som utförs på högsta nivå av de tilldelade lärare.

ALMA Dean är Maestro Gualtiero Marchesi, den mest auktoritativa italienska kock och matlagning lärare över hela världen. Dessutom samarbetar skolan med mer än 700 bland de mest kända italienska restauranger att placera praktikplatser för ALMA studenter, också förlita sig på högt kvalificerade lärare.

Under det senaste året har efterfrågan på ALMA hög kurser har avsevärt höjt, så att det i dag ALMA värd cirka 2.000 studenter per år (mellan ämnesgränserna program och skräddarsydda -made kurser) och en ytterligare ökning väntas för 2017.
En av anledningarna till framgången är ALMA Alumnis hög sysselsättningsgrad. Av statistik, 90% av t hem hitta ett jobb inom 6 månader efter sin examen och ALMA hjälper dem att få anställning tack vare ALMAlink, en särskild portal www.almalink.it tillåter restauranger, hotell och företag i restaurangbranschen komma i kontakt med ALMA akademiker.

ALMA UNDERVISNING ERBJUDANDE

SPRÅK: Italienska

 • FÖRDJUPNINGSKURS av italienska köket
 • FÖRDJUPNINGSKURS bakverk
 • CUISINE TEKNIKER KURS
 • KONDITORITEKNIKER KURS
 • ASSISTENT RESTAURANG & BAR MANAGER
 • MASTER SOMMELIER ALMA-AIS
 • F & B manager KURS

Språk: Engelska

 • Internationellt program av italienska köket
 • Internationella program Modern Pastry
 • Internationell kurs AV VIN
 • Gemensamma program med partnerskolor

ALMA International Network

ALMA har en stark internationell kall och det är anledningen till att det har utvecklat ett starkt nätverk med de bästa kulinariska skolor över hela världen. I samarbete med sina partnerskolor anordnar ALMA speciella italienska matlagningskurser och utbildar utländska kockar att bli ambassadörer för italiensk mat och italienska produkter i sitt hemland.

 1. International Culinary Center - New York (USA)
 2. Il Cuoco - Italienska Culinary Institute - Seoul (Sydkorea)
 3. George Brown College Chef School - Toronto (Kanada)
 4. ITHQ (Institut de Tourisme et d'Hôtellerie du Quebec) - Montréal (Kanada)
 5. Cessa Universidad - Mexico City (Mexiko)
 6. Ecole d'Art Culinaire de Miyagi - Sendai (Japan)
 7. VTC - Yrkesutbildningsrådet - Hongkong (Kina)
 8. Westminster Kingsway College - London (Storbritannien)
 9. Senac - Centro Universitário - São Paulo (Brasilien)
 10. MSA - Culinary Arts Academy - Istanbul (Turkiet)
 11. NSI - Northern Sydney Inshttp: //www.bic-lj.si/en/titute - Sydney (Australien)
 12. Prue Leith Chef Academy - Centurion, Johannesburg (Sydafrika)
 13. KDU University College - Kuala Lumpur (Malaysia)
 14. Mausi Sebes - Buenos Aires (Argentina)
 15. BIC Vocational Ljubljana College - Ljubljana (Slovenien)
 16. Hungkuang University, Taichung (Taiwan)
 17. AIMS Institute - Bangalore (Indien)
 18. Kul In - Sisak (Kroatien)
 19. Turism College of Zhejiang - Hangzhou (Kina)
 20. Schweizisk utbildningsgrupp - Montreux (Schweiz)

ALMA PARTNERS

Några av skolans huvudpartner är Parma Chamber of Commerce, majoritetsägare, tillsammans med Provincia di Parma, som satt lokalerna med Colorno Castle. Övriga partners är: Unione Industriali och Ascom Parma, Cariparma Crédit Agricole, Fipe flera konsortier för skydd av traditionella livsmedel och vin (Parmigiano-Reggiano, Lambrusco di Modena, Olio Toscano, Prosciutto di Parma, Vini Reggiani, Salumi Tipici Piacentini, Vini DOC Colli Piacentini, Vini Colli di Parma, Produttori di Aceto Balsamico, Vini Colli Bolognesi), APACOOP, ASSICA, Confcooperative Emilia-Romagna, Istituto Nazionale Espresso Italiano, Federalimentare, Assolatte och FederDoc.


ALMA tecknade också protokollavtal med det italienska ministeriet för utbildning, universitet och forskning (MIUR) och med det italienska nationella institutet för utrikeshandel (ICE). Det har också ingått avtal och samarbeten med SDA Bocconi i Milano och Parma universitet. ALMA är ackrediterad i Emilia Romagna utbildningssystem och är certifierad enligt ISO 9001-2008 certifierad.

Under 2011 tecknade man ett samarbetsavtal med EXPO 2015 för en rad utbildnings- och marknadsföringsaktiviteter under EXPO under ämnet "Fodring av planet - Energi för livet", som också kommer att involvera sitt internationella nätverk.

Programmen undervisas på:
Engelska
Italienska

Skolan erbjuder också:

Certifikat

ALMA - The International School of Italian Cuisine

Ett 1-veckors program riktat till internationella studenter som söker en första kulinarisk konstupplevelse med en passion för italiensk mat och önskar att berika sin resa ... [+]

En smak av Italien är ALMA: s första kortkurs :

Ett 1-veckors program riktat till internationella studenter som söker en första kulinarisk konstupplevelse med en passion för italiensk mat och önskar att berika sin resa till Italien, inklusive ett annat sätt att utforska landet och upptäcka utmärkelsen av italiensk gastronomi i en helt ny sätt.

Kursen följer "ALMA Metod", kombinerar akademiska lektioner, direkt erfarenhet av produkter och råvaror, tekniskt och tekniskt styrande, kunskap och övning av italienska traditionella recept och fokuserar på pasta, vin och bakverk samt en föreläsning på historien om italiensk mat och en provsmakning. Därför representerar det det bästa tillfället för de studenter som reser till Italien för att upptäcka det italienska kökets hemligheter och att ha ett första tillvägagångssätt med matlagningskunskapens utbildning.... [-]

Italien Parma
July 2019
Heltid
1 vecka
Campusstudier
Läs mer på svenska
ALMA - The International School of Italian Cuisine

Programmet syftar till att lära sig grunderna i italiensk modern bakverk i dess regionala variationer med teori, demonstrationer och utbildningar. Upptäcka den autentiska ... [+]

Programmet syftar till att lära sig grunderna i italiensk modern bakverk i dess regionala variationer med teori, demonstrationer och utbildningar.

Bringa två månader vid ALMA Campus nära Parma, bara deklarerade Creative City för gastronomi, och lära sig äkta italiensk bakverk från hyllade kockar. Sedan slutföra denna livstid erfarenhet med en tre månaders praktik i konditorivaror del av en restaurang, struktur eller bakverk lab i en i en av de 20 italienska regionerna.

Upptäcka den autentiska tradition av italienska bakverk och få din yrkeslegitimation av italienska konditor.

Adressering till:

Internationella studenter som syftar till att bli en professionell italienska Modern Pastry Krav för antagning:... [-]

Italien Parma
October 2019
Heltid
5 månader
Campusstudier
Läs mer på svenska
ALMA - The International School of Italian Cuisine

Det italienska kulinariska programmet är en ettårig kurs, organiserad i två utbildningsenheter. Det är den perfekta kursen om du letar efter en riktig full nedsänkning i ... [+]

Det nya italienska kulinariska programmet, organiserat i två utbildningsenheter, är den perfekta kursen om du letar efter en riktig full nedsänkning i den italienska maten och en komplett studieupplevelse att bli en professionell kock av italiensk mat.

Det italienska kulinariska programmet är en långsiktig / enårig kurs. Från början går det upp till avancerad nivå och erbjuder en fullständig och professionell italiensk mat

Utformade för att erbjuda en "kärlek vid första ögonkastet" -upplevelse av det italienska köket, kommer studenterna att kunna delta i tränings- och demonstrationslektioner samt resa över Italien tillsammans med ALMA-lärare och besöka de viktigaste italienska matkvaliteterna, mat... [-]

Italien Parma
September 2019
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Alma S.R.L. Scuola Internazionale Di Cucina Italiana
Address
ALMA - La Scuola Internazionale di Cucina Italiana Piazza Garibaldi, 26 Colorno
43052 Parma, Emilia-Romagna, Italien
Webbplats
Telefon
+39 0521 525211