Arsutoria School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

ARSUTORIA School - Excellence sedan 1947

ARSUTORIA School har organiserat skor och väskor design och mönster gör kurser sedan 1947 kurser globalt erkända som de bästa för att bli modedesigners, kunna kombinera design talang med tekniska kunskaper om skor och väskor modeller.

ARSUTORIA är världens ledande skolan för mode utbildning, med fokus på skor och väskor mönsterkonstruktion och design. Unika ARSUTORIA kurser ges av dess lärare, högt specialiserade yrkesverksamma designers och mönstertillverkare, med många års erfarenhet inom området för skor och dess ARSUTORIA metod, som tillåter eleverna att lära sig snabbt och enkelt de bästa teknikerna för att förverkliga skor och väskor modeller och prototyper.

ARSUTORIA Institute innehåller också en sovsal för studenter och ett prov rum: det enda designskola i centrum av Milano, italienska modets huvudstad, kunna realisera sko protoypes helt i egen regi.

HISTORIA

Arsutoria

Adriano Lunati ARSSUTORIA

Ars Sutoria School har organiserat kurser inom skor och väskor sedan 1947. På den tiden kurser anordnades endast i Italien och de var avsedda att utbilda skor mönster skaparna av fabrikerna ligger i området i Milano. År 1965 flyttade skolan klasser till den byggnad där vi fortfarande organiserar våra kurser.

Adriano Lunati föddes den 27 april, 1924 i Castel San Pietro di Camino i Piemonte. Hans skomakare far bestämde sig för att göra honom studera vid Salesian skolan, där han erhöll ett diplom att lära sig skomakeri handeln. I slutet av andra världskriget arbetade han i en av de skor fabriker i Casale som en fräs tills 1948 träffade han Giuseppe Muggiani, grundare av Ars Sutoria Editorial Group och skola, och flyttade till Milano som lärare. Efter att han utbildade generationer och generationer av nu renowed mönstertillverkare och 53 år han konstruerade och skapade ett oräkneligt antal skor.

kursutbud

Kurser i Milano

Klasser i Milan är fortfarande vår viktigaste verksamhet.

Profil och bakgrund av eleverna har förändrats under åren: vi håller på träningsmönster beslutsfattare och tekniska utvecklare, men nu en signifikativ del av våra elever har en design bakgrund och några av dem - oftast andra eller tredje generationens enterpreneurs - har företagsekonomi grader .

Skäl att välja våra kurser är:

 • Vi fokuserar fortfarande på den tekniska utvecklingen av skor och väskor som är en grundläggande bakgrund för dem som arbetar i detta fält
 • Kurser är kortsiktiga (max 15 veckor), full tidskrävande
 • Miljön är internationell och språk som talas är engelska
 • Eleverna behöver inte en viss bakgrunds att delta i lektioner, även om kurser masternivå
 • För närvarande har vi studenter som kommer från Italien, USA, Tyskland, Spanien, Hong Kong och Kina, Indien ...

Internationella kurser

Under de senaste 5 åren har vi utvecklat utbildningar i olika länder, oftast med stöd av lokala institutioner. För närvarande kan vi ordna kurser i:

 • Boston och New York i USA
 • Leon i Mexico
 • Kina
 • Indien
 • Thailand
 • Japan
 • Singapore
 • colombia

I internutbildning

Under de senaste fem åren har vi också organiserat i hus klasser för internationellt kända företag som Bata, Nine West, Brown Shoe, Timberland, Deckers, Nike, New Balance, Aldo, LVMH. I huset klasser helt anpassade och de har utvecklats tillsammans med kunderna.

Platser

Milan

Address
Via Ippolito Nievo 33,
20145 Milan, Lombardiet, Italien