Read the Official Description

Syftet med European Cultural Academy är att öka kunskapen och fördjupa din karriär inom konst, arkitektur och kreativa industrier.

I mer än ett decennium har vi hjälpt kreativa samhällen att öka synligheten, bygga upp kopplingar och varaktigt påverka karriären. I våra kurser delar vi våra insikter som arrangörer av internationella utställningar och biennale paviljonger, Performance Art Week, Designpris och Arkitektur Utmärkelser som symposier, konferenser och bostäder.

Vår fakultet omfattar konstnärer, formgivare, curatorer, gallerister, arkitekter och forskare som hjälper dig att bygga nödvändiga färdigheter och göra det möjligt för dig att navigera genom en opak och mycket konkurrenskraftig bransch.97759_ScreenShot2018-11-19at16.27.41.png

Vårt tillvägagångssätt

European Cultural Academy betonar praktiska lösningar. Du kommer att komma bakom scenerna i Biennalen och lära dig att samarbeta med regeringar, artister, stiftelser och sponsorer. I slutet av kursen skapar du ett verkligt projekt (t ex utställnings projekt, konstverk, publikation, evenemang etc.) som kan läggas till i din portfölj / CV och du får möjlighet att presentera det för allmänheten.

Framstående professorer inom relaterade områden säkerställer en solid akademisk komponent och gör det möjligt för dig att få ett bredare perspektiv.

Vem kan ansöka

Våra deltagare kommer från alla bakgrunder och kursen är öppen för alla med intresse för konst och arkitektur. Om du är en universitetsrepresentant och vill ordna ett program för dina elever, kan vi anpassa det till era behov.

Enskilda sökande är välkomna att ansöka om vissa datum, tveka inte att kontakta oss för ytterligare information.

Varaktighet är från 1 till 2 veckor. Akademin kör hela året, även om den mest optimala perioden skulle vara under Biennalen (maj-november).

Plats

Venedig, Italien. Vi har fyra historiska palazzon i Venedigs centrum där vi står för utställningar och kan ge studenterna en unik upplevelse bakom kulisserna.

Programs taught in:
Engelska

Skolan erbjuder också:


European Cultural Academy

Du älskar konst, arkitektur och stadsdesign. Du vill ansluta till personer som flyttar kreativa idéer framåt just nu. Kom i en, två eller tre veckor för att njuta av Vene ... [+]

NÄSTA KURS: VENICE BIENNALE REVEALED - FRÅN SCENE ERFARENHETEN

Datum: 7-12 maj eller 18-23 november, 2019

Klasser:

Kursen förbinder dig med experter på konstmarknaden och låter dig uppleva verkligheten bakom Venedigs biennalen och dess parallella händelser.

Du kommer att upptäcka utställningen i samtal med konstnärer, curatorer, gallerister och, naturligtvis, Biennale laget. Det är en strukturerad och inspirerande upplevelse.

Majprogrammet äger rum under öppningsveckan. November-programmet är planerat under den sista veckan, vilket gör det till en särskild upplevelse vid Biennalen. Vid sidan av sessionerna besöker vi Biennalen på Giardini och Arsenale, utställningar för personlig struktur och Peggy Guggenheim-samlingen.... [-]

Italien Venice
Öppen antagning
Heltid
1 - 2 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
European Cultural Academy

Contemporary Architecture Course är en projektbaserad kurs som lär ut kraftfulla berättande tekniker för modern arkitektur. Under kursen arbetar du med en grupp och ett e ... [+]

KONTEMPORÄR ARKITEKTUR - HUR GÖR DIN IDEAS STÅ UT.

DATUM: JULI 8 - 20, 2019

Om kursen

Under kursen granskar vi de mest kraftfulla kommunikationsstrategierna för arkitekter och lär dig hur du integrerar dem i din dagliga övning.

Under den första veckan i Venedig kommer du att besöka och studera de bästa arkitekturprojekten i staden, granska strategier och berättelser kring dem.

Under den andra veckan delar våra experter insikten om hur man använder kommunikationsverktygen på rätt sätt. Du kommer att öva att presentera dina designval offentligt och använda skisser, diagram, modeller, video och renderingar för att få dina idéer märkt.

Vem kan ansöka?... [-]

Italien Venice
July 2019
Heltid
2 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
European Cultural Academy

Contemporary Art Course är utformad för att hjälpa dig att genomföra dina kreativa projekt. Det utrustar dig med branschkunskapen som kommer att fördjupa din karriär inom ... [+]

KONTEMPORA ART - STRATEGIER FÖR ATT UTVECKLA

DATUM: 15 juli -27, 2019

Om kursen

Programmet fokuserar på samtidskonstmarknaden och sätten att engagera sig i det. Kursens mål är att förvandla dig från konsument till tillverkare på kulturområdet.

Q

I samarbete med Danielle Krysa aka TheJealousCurator.

Vem kan ansöka?

Kursen är utformad för kreativa nyfikenheter. Studenter, kuratorer, museumsarbetare, konstnärer och konstälskare är välkomna. I genomsnitt finns det cirka 11 nationaliteter per grupp.

OBS ECA är ett icke-akademiskt, icke-professionellt program. Universitetsstuderande får bara krediter om deras universitet har ett partnerskap med ECA.... [-]

Italien Venice
July 2019
Heltid
2 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
European Cultural Academy

Under vår veckokurs undersöker vi kritiskt och lekfullt det offentliga rummet, inte bara som en "generositet" som arkitekturen kan erbjuda till samhället utan också som e ... [+]

Om kursen:

Under vår veckokurs undersöker vi kritiskt och lekfullt det offentliga rummet, inte bara som en "generositet" som arkitekturen kan erbjuda till samhället utan också som en politisk, social och djupt urbana skick. Offentligt utrymme är inte helt enkelt hittat eller ens utformat, det lever och skapas; I ett nötskal, är det offentliga rummet emancipatoriskt. För sådana reflektioner använder vi både de biennala utställningarna och staden Venedig som våra fältplatser.

I ett varierat antal föreläsningar, praktiska workshops, diskussioner och utflykter med lokala och internationella experter kommer vi att undersöka förutsättningarna - potentialer och restriktioner - som gör det möjligt för olika grupper av människor i Venedig, men också i städer i allmän.... [-]

Italien Venice
July 2019
Heltid
1 vecka
Campusstudier
Läs mer på svenska
Location address
S. Marco, 4013, 30124 Venice, Italy
Venice, Veneto, 30124 IT
Social Media