European Cultural Academy

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Syftet med European Cultural Academy är att öka kunskapen och fördjupa din karriär inom konst, arkitektur och kreativa industrier.

I mer än ett decennium har vi hjälpt kreativa samhällen att öka synligheten, bygga upp kopplingar och varaktigt påverka karriären. I våra kurser delar vi våra insikter som arrangörer av internationella utställningar och biennale paviljonger, Performance Art Week, Designpris och Arkitektur Utmärkelser som symposier, konferenser och bostäder.

Vår fakultet omfattar konstnärer, formgivare, curatorer, gallerister, arkitekter och forskare som hjälper dig att bygga nödvändiga färdigheter och göra det möjligt för dig att navigera genom en opak och mycket konkurrenskraftig bransch.97759_ScreenShot2018-11-19at16.27.41.png

Vårt tillvägagångssätt

European Cultural Academy betonar praktiska lösningar. Du kommer att komma bakom scenerna i Biennalen och lära dig att samarbeta med regeringar, artister, stiftelser och sponsorer. I slutet av kursen skapar du ett verkligt projekt (t ex utställnings projekt, konstverk, publikation, evenemang etc.) som kan läggas till i din portfölj / CV och du får möjlighet att presentera det för allmänheten.

Framstående professorer inom relaterade områden säkerställer en solid akademisk komponent och gör det möjligt för dig att få ett bredare perspektiv.

Vem kan ansöka

Våra deltagare kommer från alla bakgrunder och kursen är öppen för alla med intresse för konst och arkitektur. Om du är en universitetsrepresentant och vill ordna ett program för dina elever, kan vi anpassa det till era behov.

Enskilda sökande är välkomna att ansöka om vissa datum, tveka inte att kontakta oss för ytterligare information.

Varaktighet är från 1 till 2 veckor. Akademin kör hela året, även om den mest optimala perioden skulle vara under Biennalen (maj-november).

Plats

Venedig, Italien. Vi har fyra historiska palazzon i Venedigs centrum där vi står för utställningar och kan ge studenterna en unik upplevelse bakom kulisserna.

Platser

Venedig

Address
S. Marco, 4013, 30124 Venice, Italy
30124 Venedig, Veneto, Italien