Eurotech Flight School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Målet för Eurotech Flight School är att uppnå privat helikopterlicens (PPL (H) i enlighet med JAR-FCL. Licensen gör att studenten kan agera som privat pilot på enmotoriga helikoptrar, i icke-kommersiella flygningar.

Flygträning

Som förväntat från JAR-FCL 2.125 krävs för att uppnå PPL (H) minst 45 timmars flygning, varav 29 är dubbelkontroll och den andra som en solist. Tiderna bokas 1 eller 2 dagar i förväg, med möjlighet att flyga under semestern tillåter. Den kommersiella kursen CPL (H), som följer PPL (H), innehåller 35 timmar flygtid med instruktör och dedikerade klasser. Helikoptrar som används för träning: Robinson R22 Beta / Beta II Flyg 7 dagar av 7 inklusive helgdagar.

Teorikurs

Kursen består av cirka 100 timmars teori, fördelad på följande områden: lufträtt flygplan allmän kunskap, prestanda och planering, mänsklig prestation och dess begränsningar; meteorologi, navigering, operativa förfaranden, flygprinciper. Organisationen ska ge varje elev alla böcker som behövs för kursen.

Frekvens och varaktighet

Att ordnas enligt praktikantens behov. Vanligtvis 2/3 timmar en kväll i veckan. Specifika lektioner i slutet av programmet för att förbereda examensquiz. Det finns också provflygningar på 20 minuter.

Ett modernt och effektivt företag

Eurotech grundades 1995 av Roberto Grazioli, helikopterpilot och ingenjör som är känd och uppskattad i hela Italien och utomlands. Eurotech startade som ett helikopter serviceföretag certifierat JAR 145 (idag är PART 145). På grund av den snabba affärsutvecklingen 1998 flyttade Eurotech till Caiolo i Lombardiet (provinsen Sondrio) i en ny byggnad speciellt konstruerad för att möta behoven hos ett modernt företag med helikopterunderhåll. Basen har nu totalt 2 000 kvm kontor och hangarer, en helikopterlandningsplats på över 5000 kvadratmeter med en anläggning för tillförsel av flygbensin och fotogen och sysselsätter över 30 yrkesverksamma och tekniker.

Platser

Caiolo

Address
Via Valeriana, 8, Caiolo, Sondrio
23010 Caiolo, Lombardiet, Italien