IED – Istituto Europeo di Design Rome

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

A Capital Cross-media.

Första staden i världen för bredden av sitt kulturarv, i sina 30 århundraden av historia har varit den första och den största metropol i världen. Dess kultur har påverkat samhället, litteratur, konst, arkitektur, religion, filosofi, juridik i hela västvärlden. Själva idén med nätverket är tack vare effektiv organisation av den romerska användning och spridning av spetskompetens inom den då kända världen.

Den moderna och samtida Rom är också en oumbärlig miljö för hög mode, design och kommunikation av alla former av konstruktion för att bygga så kallade immateriella varor och tjänster. Grafik, bildkonst, film, tv, multimedia, webb-innehåll och videokonst är, tillsammans med undervisningen ges till kulturarvs och designtjänster som riktar sig till turismen, den verkliga "unika" här. Studera i Rom är en extraordinär pedagogisk erfarenhet och livet.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Italienska

Se Summer courses » Se Humanistiska kandidatexamina » Se Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Sommarkurser

Sommar i Rom Arkitektonisk skissbok

Campusstudier Heltid 3 veckor July 2019 Italien Rome

Arkitektonisk skissering är en tvärvetenskaplig kurs som utforskar de olika komponenterna i arkitekturen i Rom. Eleverna kommer att fokusera på webbplatser, design och visuell skiss. Delaktiga med olika profiler och konstnärliga färdigheter kommer att arbeta in situ på olika platser som återspeglar olika perioder av konst, arkitektur och historia i Rom. Kursen kombinerar observationen av platsernas historiska och samtida sammanhang, med utvecklingen av den kreativa processen och raffinering av skisstekniker och personlig stil. Studenter uppmanas att se sin skissbok som en visuell tidskrift som speglar deras personliga erfarenhet. I slutet av programmet ska eleverna presentera sin portfölj samt deras intryck och reflektioner kring deras arbete och personlig tillväxt. Traditionella skissmetoder och tekniker som visuell skiss och illustration layout samt fotoforskning och inredning kommer att fördjupas under programmet och kompletteras med besök på historiska romerska platser och arkitektoniska utrymmen. [+]

Arkitektonisk skissering är en tvärvetenskaplig kurs som utforskar de olika komponenterna i arkitekturen i Rom. Studenterna kommer att fokusera på webbplatser, design och visuell skiss. Deltagare med olika profiler och konstnärliga färdigheter kommer att arbeta in situ på olika platser som återspeglar olika perioder av konst, arkitektur och historia i Rom. Kursen kombinerar observationen av platsernas historiska och samtida sammanhang, med utvecklingen av den kreativa processen och raffinering av skisstekniker och personlig stil.

Studenter uppmanas att se sin skissbok som en visuell tidskrift som speglar deras personliga erfarenhet.

I slutet av programmet ska eleverna presentera sin portfölj samt deras intryck och reflektioner kring deras arbete och personlig tillväxt.... [-]


Videoklipp

Master in International Media and Entertainment

Superfare

Cinema e New Media | Showroom dei lavori degli studenti

FRAMES | Video con interviste

Kontakt

Istituto Europeo di Design

Adress, rad 1 IED Moda / IED Management e Comunicazione Via Giovanni Branca 122 00153
Rome, Lazio, Italien
Hemsida http://www.ied.edu/
Telefonnummer +39 06 571 7651