IED – Istituto Europeo di Design Venice

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Inkubator för kunskap och forskning för innovation.

Venedig har alltid varit en korsväg för olika kulturer och hans tillstånd har orsakat det att bli, exponerade för mer än andra städer, influenser, trender och innovationer, i konst som i kultur och handel, odla en kallelse möte och forskning Ny.

Städer i den första och största organisationen proto-industriella West: Arsenal i Venedig, där den uppfanns och lanserat produktion inom marin serie.

I Venedig konvergera språk, idéer och talanger med dem föremål och material. Attityden till omvandling av den befintliga kvalitet som skiljer det är nödvändigt att föra samman olika världar och föder nya verkligheter.

Vad gör IED Venedig ett kompetenscentrum utbildning? Dess förmåga att skapa en relation med den rikedom av kunskap och att vara en katalysator för förslag, projekt, människor och energi, inte bara i det lokala sammanhanget, men nationellt och globalt.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska
  • Italienska

Se Summer courses » Visa kurser » Se Kandidatprogram » Se Masterprogram »

Program

Skolan erbjuder också:

Kurser

Avancerat studieprogram i glasdesign

Campusstudier Heltid 3 månader April 2019 Italien Venice

Glas är ett material med stor uttrycksfull potential och många tekniska begränsningar. Dess tillverkning och produktion är kopplad till en gammal konst och till ikoniska platser, som Murano-glasdistriktet visar. Att bygga en bro mellan den nya generationen Designers och den traditionella glasproduktionen är det som är nytt i Glas Design Advanced Course, som IED Venezia främjar i samarbete med viktiga institutioner och företag inom branschen. Syftet är att utbilda yrkesverksamma som kan stödja glasföretag om att ompröva sina bilder och / eller ompositionera sina varumärken. Internationella föreläsare, fallstudier, direktupplevelse i glasfabrikerna representerar tillgången i kursen, vilka klasser är inriktade på att erbjuda studenterna en mångsidig bild och medvetenhet om glasvärlden och dess samband med design och hantverk. Karriärmöjligheter - Glasdesigner, Creative Director, Glass Artist. [+]

Glas är ett material med stor uttrycksfull potential och många tekniska begränsningar. Dess tillverkning och produktion är kopplad till en gammal konst och till ikoniska platser, som Murano-glasdistriktet visar.

Att bygga en bro mellan den nya generationen Designers och den traditionella glasproduktionen är det som är nytt i Glas Design Advanced Course, som IED Venezia främjar i samarbete med viktiga institutioner och företag inom branschen. Syftet är att utbilda yrkesverksamma som kan stödja glasföretag om att ompröva sina bilder och / eller ompositionera sina varumärken.

Internationella föreläsare, fallstudier, direktupplevelse i glasfabrikerna representerar tillgången i kursen, vilka klasser är inriktade på att erbjuda studenterna en mångsidig bild och medvetenhet om glasvärlden och dess samband med design och hantverk.... [-]


Sommarkurser

Sommarkursen Samtida Konst och Arkitektur i Venedig

Campusstudier Heltid 2 veckor July 2019 Italien Venice

Att samla visioner och ursprungliga idéer kring ett visst tema fungerar Biennalen i Venedig som en slags spegel för att titta på samtidighet på ett mycket originellt sätt, både för konst och för arkitektoniska aspekter. "Freespace" är titeln vald av Yvonne Farrell och Shelley McNamara för den 16: e internationella arkitekturutställningen, men det är också ett ord för att beskriva "mänsklighetens känsla som ligger i kärnan i arkitekturen, titta på den essentiella kvaliteten på rymden och dess förkroppsligad makt och skönhet ". Med utgångspunkt från detta uttalande undersöker den kurs som IED Venezia föreslagit förhållandet mellan rymd och konst, ur olika synvinklar och potentiella genom specifika besök och möten. Syftet med träningsbanan är att ge studenterna kunskaper och verktyg som är användbara för att förstå hur arkitekturen framgångsrikt kan samverka med natur och mänskliga konstnärliga uttryck. [+]

Att samla visioner och ursprungliga idéer kring ett visst tema fungerar Biennalen i Venedig som en slags spegel för att titta på samtidighet på ett mycket originellt sätt, både för konst och för arkitektoniska aspekter.

"Freespace" är titeln vald av Yvonne Farrell och Shelley McNamara för den 16: e internationella arkitekturutställningen , men det är också ett ord för att beskriva "mänsklighetens känsla som ligger i kärnan i arkitekturen, titta på den essentiella kvaliteten på rymden och dess förkroppsligad makt och skönhet ".

Med utgångspunkt från detta uttalande undersöker den kurs som IED Venezia föreslagit förhållandet mellan rymd och konst, ur olika synvinklar och potentiella genom specifika besök och möten.... [-]


Videoklipp

Aggiudicati una borsa di studio per il corso di Marketing e Comunicazione dei Beni Culturali

Aggiudicati una borsa di studio per il corso di Grafica Digitale

Mery Glez - performance luminosa e sonora

Kontakt

IED - Istituto Europeo di Design

Adress, rad 1 Venice, Veneto, Italien
Hemsida http://www.ied.it/venezia/home
Telefonnummer +39 041 277 1164