Istituto Modartech

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

En samtida och tvärvetenskaplig vision, inriktad på forskning, experiment och planering.

Istituto Modartech är ett högre akademiskt utbildningscenter inom mode- och kommunikationsområden som är auktoriserat av det italienska ministeriet för utbildning, universitet och forskning - MIUR för att utfärda akademiska examina inom högre utbildning inom konst-, musik- och danssektorer - AFAM.

Dessutom förhandsgranskar utbildningen kurser som är lagligt erkända på europeisk nivå (EQF-standard), med ett brett utbildningserbjudande, som ett svar på specifika behov, lämpligheter och mål.

Kreativitet och talang styrs i ett konstnärligt och kulturellt sammanhang som tillåter att röra sig i samtida förvärva samtidigt specialiserade och strategiska färdigheter.

En komplett utbildning och ett laboratoriemetod som har sin styrka i lärarpersonalen som kommer från den akademiska och arbetsvärlden, i en kontinuerlig dialog med yrkesvärlden och ständig jämförelse med sysselsättningsvärlden, dess planering, tider och metoder.

Värdena för våra undervisningsmetoder är baserade på hantverk, teknik, teknik och hållbar innovation. Där visionen blir ett projekt, en resplan av erfarenhet, jämförelse och kreativ dialog med arbetsvärlden, antagande av tvärvetenskapliga arbetsprojekt , sista generationens teknik, praktikplatser och omväxlande skolarbete .

Träningslösningarna och de akademiska aktiviteterna skärs på de mest efterfrågade profilerna på marknaden, vilket sätter passionen, lämpligheten och tillväxten för varje student i centrum för det hela.

Det är tack vare denna filosofi och arbetsmetod som mer än 87% av eleverna hittar ett jobb i slutet av sin utbildningsperiod.

Modartech Students at Graduation Day

Varför välja Modartech

  • Stängda antal klasser
  • Lärarpersonal från det akademiska och affärssystemet
  • Utrymmen, professionella strukturer, senaste generationens teknik och programvara
  • Möten, workshops, guidade besök på utställningar, show, företag
  • Ett nätverk med hundratals företag i sektorn (utbildningsprojekt - praktikplatser - praktikplatser)
  • Evenemang, internationella tävlingar, parader för elevernas marknadsföring
  • Praktik i slutet av kursen i Italien och utomlands
  • Utfärdande av akademiska examensbevis motsvarande examen, kvalifikationer erkända på europeisk nivå
  • Arbetsplats: permanent konsultationstjänst i slutet av kurserna (varar minst ett år)
  • Stipendier: program för att stödja utbildning för att belöna passion och talang

Vår berättelse

Istituto Modartech : en berättelse om en specialiserad utbildning som stöder kreativa ungdomar till de mest prestigefyllda priserna

Istituto Modartech är född från erfarenheterna av skådespelare specialiserade på professionell utbildning med målet att utveckla ett utbildningscenter av högsta kvalitet till stöd för ungdomar och industri.

Från hantverk till konst, från teknik till teknik, integreras varje element i institutets träningsmetod. Modartechs kunskap byggd över tid representerar ett tekniskt-kulturellt arv tillgängligt för studenter och företag.

Den utbildnings-, logistiska och tekniska excellensen ledde till MIUR- bemyndigandet - italienska ministeriet för utbildning, universitet och forskning - att utfärda akademiska examina inom AFAM-fältet - Högre utbildning i konst, musik och dans. En studietitel motsvarande en kandidatexamen , i enlighet med internationella universitetsstandarder.

Idag representerar Istituto Modartech ett viktigt nätverk bestående av professionella, lärare, studenter och företag som var och en följer sitt eget uppdrag huvudsakligen präglat av utbildning av mänskliga resurser som har de nödvändiga färdigheterna i linje med arbetsmarknaden inom specialiserade sektorer. Den är redo att möta nya utmaningar för utbildning av kommande generationer.

Modartech Institute har bidragit till utbildning av tusentals unga yrkesverksamma, från kläder, skor och tillbehörsdesign, till klädtillverkning och traditionell och CAD-mönsterframställning, över 20 år inom kommunikation, grafik, webbdesign och multimedieteknik.

Platser

Pontedera

Address
Viale Rinaldo Piaggio,7
56025 Pontedera, Toscana, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium