LABA Firenze - Liberal Academy Of Fine Art

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

LABA i Florens är en konsthögskola som är auktoriserad av MIUR (ministeriet för utbildningsuniversitet och forskning). Ett institut för hög konstnärlig utbildning som alltid har fokuserat på "innovativa" vägar, nära ny teknik och involvering av multimediainstrument. De akademiska kurser som motsvarar graden är strukturerad på 3 2 genom avdelningarna för fotografi, grafisk design

LABA är ett didaktiskt nätverk med kontor i Italien och utomlands. Institutionen i Florens har varit aktiv sedan 2001 , med endast fast antal kurser (upp till 20 studenter), vilket gör det möjligt för de nästan 600 anmälda studenterna att använda professionella laboratorier, utrustade med multimedia och senaste generationens utrustning , på bästa möjliga sätt.

69838_69792_SchoolProfile01.jpg

Studenter kommer från hela världen och akademin genom åren har blivit en plats för kontinuerliga kulturella och etniska utbyten där människor med olika livsstilar, kulturer, religioner och etniska grupper möts, diskuterar och verifierar sin kunskap om konst, kreativitet, skönhet och harmoni.

LABA har alltid arbetat för att skapa betydande synergier, där fonder, föreningar och offentliga institutioner, såsom museer, kommuner, provinser, regioner , men det samverkar mestadels med internationella standardföretag som Cartiere Fedrigoni, Rifle, Alessi, Martinelli Luce, Mantellassi 1926, Artemide, Alpitour och MBM Biliardi som eleverna genomför den professionella kursen genom utveckling av projekt som rör både didaktik och industriell produktion.

Det är genom skapandet av ad hoc-utbildningsprogram, definitionen av lämpliga formativa ämnen, samarbetet inom forskning, att LABA och dess partner möjliggjorde kontinuerlig tillväxt av det arbete som utvecklats och producerats av eleverna, använder Laba ständigt ständiga resurser så att du förstorar företagets samarbetsnätverk.

Förutom Erasmus Plus-programmet har LABA de senaste åren aktiverat internationella synergier . vilket ger ännu större styrka till en utbildning som ingår i ett system som är utformat på europeisk nivå, det europeiska överföringssystemet , vilket är användbart för att underlätta studentrörligheten, inte bara bland italienska universitetsfakulteter utan även inom Europeiska gemenskapens länder, med olika möjligheter som en treårig utbildning i Italien och de närmaste två åren i ett av EU-länderna. Internationaliseringsprocessen är också aktiv i utomeuropeiska länder. Genom samarbeten startade för några år sedan med Stephen F. Austin State University och Angelina College (USA).

År 2015 övervakade LABA festivalen för italiensk kultur i Tjeckien .

Florence

LABORATORIEUTRUSTNING

LABA Laboratories är utrustad med professionell utrustning och den senaste tekniken. Det finns två studior med fullt belysningssystem och utmärkta skjutverktyg (Nikon-kameror och videokameror från Canon). Det finns ett mörkrum för att utveckla, fixa och skriva ut analoga bilder. Klassrummet är utrustat med förstoringsglas, optiska bänkar, utvecklings- och fixeringsbehållare, etc. Datorlabs finns tillgängliga, var och en utrustad med 20 MACINTOSH (senaste generations) arbetsstationer, samt högupplösta skrivare och skannrar. Maskinlaboratoriet består av en stor hall, där eleverna har utrymme att uttrycka sig enligt sina egna egenskaper, med hjälp av olika tekniker. Modeller är tillgängliga för lektioner i naken.

Florence

Utbildning erbjudande

LABA har alltid fokuserat på "innovativa" Pathways , aktiverande akademiska kurser strukturerade på 3 2, motsvarande korta och specialiseringsadresser i samband med ny teknik och involverande användningen av media relaterade till multimedia. Utbildningsbjudandet är uppdelat mellan fotografi, grafisk design och multimedia, bildkonst, målning, design, modedesign.

Platser

florens

Address
LIBERA ACCADEMIA DI BELLE ARTI
Piazza di Badia a Ripoli, 1/A
50126 Florence (Italy)

florens, Toscana, Italien