Läs den officiella beskrivningen

Palazzo Spinelli Non Profit Association Grundades 1998. Palazzo Spinelli siktar på att skydda världens kulturarv genom att främja, organisera och förvalta initiativ för studier, bevarande, restaurering, främjande och förverkligande av kulturell och konstnärlig arv.

Palazzo Spinelli är verksamt i över trettio olika länder och organiserar träningsplaner och uppfriskningskurser för personer som arbetar inom kulturarv, bevarande, restaurering, kultur och miljö turism samt evenemangsorganisation. Föreningen utför även projekt i samarbete med offentliga myndigheter och privata företag som Europeiska kommissionen, UNESCO och det italienska utrikesministeriet. Vårt arbete med ministeriet utförs inom ramen för samarbetsavtal inom vetenskap, teknik och kultur som beviljats ​​av över 40 regeringar världen över.

Palazzo Spinelli har över 15 års erfarenhet inom fältet med mer än 300 masters kurser och 1700 kandidater, vilket gör det till en referenspunkt både i Italien och utomlands. Föreningen erbjuder också praktisk träning, planering, drift och reaktion på arbetsmarknaden, har ständigt varit i spetsen för restaurering och bevarande inom sektorn.

Vår mission

"Att bidra till utbildning och medveten användning av mänsklighetens konstnärliga och kulturella arv genom att utveckla styrelseformer som syftar till att öka känslan av tillhörighet, intresse, respekt och medvetenhet om ens egen och andras kulturer".

Accreditation

Palazzo Spinelli är en ackrediterad institution av den toskanska regionala myndigheten (Regione Toscana - Dekret nr 1722 av den 25 mars 2003) och har sedan dess inrättats haft kurser som erkänns av ministeriet för offentlig upplysning och välfärd (enligt lag nr 845 av 21/12/1978). Sedan 2010 har det också varit medlem i ELIA (European League of Institutes of the Arts), och är ledande inom ligasektionens konserverings- och återställningsavdelning.

Kvalitetssystemet

Institutet har en kvalitetspolicy som är certifierad enligt ISO 9001: 2008-standarder. Vårt mål är att kontinuerligt förbättra institutets processer och förfaranden, uppmuntra förändringar inom strukturen och främja kontinuerliga kulturutbyten med vårt samhälle.

Palazzo Spinelli främjar tanken att lärandet inte bara påverkar studenternas mänskliga, civila och kulturella samvete, men tjänar också till att överföra väsentlig bred kunskap och professionell medvetenhet samt ge kompetens att känna igen och anpassa sig till vår Förändra samhället och näringslivet.

Palazzo Spinelli har följande mål:

 • Skapa utbildningsinitiativ baserat på en riktig analys av yrkes- och undervisningskrav
 • Organisera aktiviteter som garanterar optimala villkor för tillhandahållande av tjänster för att säkerställa effektiv lärande
 • Främja och utveckla de relativa personalresurserna för att arbeta för att skapa och förverkliga utbildningsaktiviteter
 • Främja samarbete med nationella och internationella myndigheter och privata företag för att underlätta den obegränsade omsättningen av utbildade yrkesverksamma
 • Testa innovativa undervisningsmetoder kopplade till kompetens, ledarskap och yrkesverksamhet

För att uppnå dessa mål organiserar Palazzo Spinelli kulturella och vetenskapliga evenemang i Italien och utomlands, samarbetar med offentliga myndigheter och privata företag. Initiativen syftar till att sprida kunskap om konstnärlig, vetenskaplig och kulturell kunskap samt att underlätta forskning, bevarande och förverkligande av kulturellt och konstnärligt arv.

Medlemskap

Sedan starten har institutet anslutit sig till flera nationella och internationella nätverk, liksom partnerskap vars specifika mål är bevarande av kulturarvet och en ekonomisk värld.

I synnerhet de senaste åren har institutets prioriteringar tagits in i den bredare europeiska processen med kulturell utveckling, som syftar till att göra en stor insats för att lämna krisen och skapa förutsättningar för en ekonomisk och högre sysselsättningsgrad.

Europa 2020-strategin är en tillväxtplan som är unik och effektivare investeringar i utbildning, forskning och innovation. Tack vare det avgörande valet för en ekonomi som syftar till att skydda miljön och hållbarheten, syftar strategin till att skapa fler arbetstillfällen och minska arbetslösheten.

För närvarande följer institutet följande organisationer:

 • ELIA (European League of Arts of Arts), Amsterdam
 • Europa Nostra, Olanda
 • Anna Lindh Foundation, Egitto
 • FAI (Fondo Ambiente Italiano), Italien
 • FME (Fondation au Mérite Européen), Luxemburg
 • ICFAD (International Council Fine Arts Deans), USA
 • SEMA (Societe d'Encouragement aux Métiers d'Art), Frankrike
 • Città Oändliga, Italien
 • Associazione Partners Palazzo Strozzi (hedersmedlem), Florens

Palazzo Spinelli är medlem i styrelsen för ELIA (European League of Institutes of Arts) med säte i Amsterdam och spelar en ledande roll bland de medlemsinstitut som arbetar med bevarande och restaurering.

ELIA, är det största nätverket av institutioner för fin och tillämpad konst i Europa och har mer än 400 medlemmar som lockar över 350 000 studenter.

Programmen undervisas på:
 • Engelska
 • Italienska

Skolan erbjuder också:

Kurser

Palazzo Spinelli Group

Mästarna syftar till att förbereda kandidatexamen som avser att arbeta inom kulturarvssektorn. Det ger studenterna ett perfekt balans mellan akademiska och yrkesmässiga f ... [+]

Mästarna syftar till att förbereda kandidatexamen som avser att arbeta inom kulturarvssektorn. Det ger studenterna ett perfekt balans mellan akademiska och yrkesmässiga färdigheter med ett praktiskt och erfaret tillvägagångssätt.

SAMMANHANG

Under de senaste decennierna har museer, konstverk och kulturarv i allmänhet aldrig väckt mycket intresse och hade ingen social relevans till den första konstsamlingen på 18th century. Antalet publikgrupper som har ökad känslighet och intresse för kulturarvet har ökat avsevärt tack vare inrättandet av nya museer, renovering av historiska byggnader, spridning av tillfälliga utställningar, uppkomsten av nya former av kulturturism och restaurering och Bevarande av kulturella bekvämligheter. Mot bakgrund av detta fenomen har det inte blivit någon förnyelse av formulär för finansiering och förvaltning av anläggningar som ägnas åt att tillhandahålla mer komplexa och varierade tjänster till allmänheten. Om Italien också anses vara en modell när det gäller initiativen för bevarande och restaurering av kulturarvskonstverk, finns det ett obestridligt mellanrum mellan Italien och många industrialiserade länder när det gäller marknadsföring, kommunikations-, realiserings- och förvaltningsstrategier. ... [-]

Italien florens
Kontakt Skolan
Italienska
Heltid
1500 timmar
Campusstudier
Läs mer på svenska
Palazzo Spinelli Group

Huvuduppgifterna för dessa mästare är att tillhandahålla den kunskap och färdigheter som krävs för att förbereda och organisera utställningar och konsthändelser och att p ... [+]

Huvuduppgifterna för dessa mästare är att tillhandahålla den kunskap och färdigheter som krävs för att förbereda och organisera utställningar och konsthändelser och att programmera kulturella händelser i alla sina steg från den första utarbetandet till hanteringen av de tekniska organisationsaspekterna, såsom samordning av Personal och medarbetare.

SAMMANHANG

Förvaltningen av konst och kulturella evenemang är ett snabbt växande område inom tjänstesektorn, inte bara för dess rekreationsegenskaper, men också för dess kommunikationsförmåga och för dess förhållande till kulturarvspartnerna. För att skapa några mer innovativa och tilltalande händelser förväntas sökande utveckla nya och avancerade färdigheter när det gäller marknadsförings-, kommunikations- och förvaltningsstrategier och fördjupa sina kunskaper inom konsthistoria, museumshistoria, museumografi och fondförhöjning.... [-]

Italien florens
Kontakt Skolan
Italienska
Heltid
1500 timmar
Campusstudier
Läs mer på svenska
Palazzo Spinelli Group

Mästarna syftar till att utbilda proffs som kan förstå problemen och möjlig hållbar marknadsföring av kulturarv. Samtidigt kunna använda lämplig användning av avancerad d ... [+]

Mästarna syftar till att utbilda proffs som kan förstå problemen och möjlig hållbar marknadsföring av kulturarv. Samtidigt kunna använda lämplig användning av avancerad digital teknik som är tillämplig på systemet och museet för att förverkliga kommunikationsprocesser och förbättringar.

SAMMANHANG

I det nuvarande samhället har begreppet kulturarv varit involverat i en viktig utvecklingsprocess. Det innehåller nu ständigt ökande fysiska och immateriella aspekter. IKT (informations- och kommunikationsteknik) och datasystemutveckling har öppnat möjligheten att överföra kunskap som en gång otänkbar till exempel: virtuella konstutställningar, 3D-rekonstruktioner av historiska platser, databaser för kulturarv och mycket mer. Trots detta förblir denna potential för ofta oförutsedd och det når fortfarande inte allmänheten som den borde och kunde. ... [-]

Italien florens
Kontakt Skolan
Italienska
Heltid
1500 timmar
Campusstudier
Läs mer på svenska
Palazzo Spinelli Group

Masters kursen har en dual teoretisk-praktiskt tillvägagångssätt baserat på specifika professionella roller som krävs i sektorn. Kursens mål är att utbilda odlade och erf ... [+]

Masters kursen har en dual teoretisk-praktiskt tillvägagångssätt baserat på specifika professionella roller som krävs i sektorn. Kursens mål är att utbilda odlade och erfarna chefer som kan hålla sig till innovationen och betydande förändringar i branschen.

SAMMANHANG

Evenemangshantering är ett snabbt växande och väldigt komplext fält inom tjänstesektorn, inte bara för dess rekreationsegenskaper, utan även för dess förmåga att kommunicera. Den stora styrkan i den här branschen är att en välorganiserad händelse kan uppfylla gäster och deltagare på flera nivåer. En händelse är inte bara en avledning för deltagarna, utan ett verktyg som kan sammanslagna stora kroppar av ungdomar runt en viss händelse, Och i bästa fall kring en viss idé. Av denna anledning behöver den effektiv och seriös förvaltning som utnyttjar alla dess specifika betydelser och alla dess potentiella åtgärder.... [-]

Italien florens
Kontakt Skolan
Italienska
Heltid
1500 timmar
Campusstudier
Läs mer på svenska
Palazzo Spinelli Group

Kursens syfte är att ge teoretisk och praktisk kunskap om att arbeta med utformning av vägar, utrustning, installationer och erfarenheter för att njuta av kulturarv med s ... [+]

Kursens syfte är att ge teoretisk och praktisk kunskap om att arbeta med utformning av vägar, utrustning, installationer och erfarenheter för att njuta av kulturarv med särskild inriktning på museområdet.

SAMMANHANG

Det finns en process av "demokratisering" av kulturen pågår i de flesta europeiska länder, den allt vanligare användningen av interaktiv teknik och personliga enheter. Samma behov är tydligt för förnyelse och underhåll av "kulturindustrin" och har bidragit till efterfrågan på nya trender och strategier i kulturarvet. Utformningen av museutrymmen i det nya kulturlandskapet kräver yrkesverksamma med mjuka och tvärvetenskapliga färdigheter, som kombinerar klassisk kultur med kunskap om de nya verktygen och ny teknik som kan utforma immersiva upplevelser och hypermedier.... [-]

Italien florens
Kontakt Skolan
Italienska
Heltid
1500 timmar
Campusstudier
Läs mer på svenska
Palazzo Spinelli Group

Kursen utfärdar kvalificeringen av tekniker inom restaurering av kulturarv (Collaborator Restorer) inom sektorn för restaurering av keramik och glas. Över 60% av det treå ... [+]

Kursen utfärdar kvalifikationen av Tekniker i restaurering av kulturarv (Collaborator Restorer) Inom sektorn för restaurering av keramik och glas. Över 60% av det treåriga programmet är praktisk arbete.

Italien är känt för sitt extraordinära konstnärliga och kulturella arv med ett nätverk av fem tusen museum och arkeologiska platser och 49 UNESCO "utestående universella värde" -platser. Dessa monument, kyrkor och museer lockar turister som genererar cirka 10 miljarder euro per år. Våra kulturarv är ett vittnesbörd för västerländsk kultur / civilisation och är en extraordinär resurs för landets ekonomi.

Att främja vårt kulturarv har lett till stora investeringar i bevarande och restaurering. Sektorn behöver därför yrkesverksamma som har omfattande utbildning i konsthistoria (och humaniora), tekniska vetenskapliga ämnen och utmärkta arbetsförmåga.... [-]

Italien florens
Kontakt Skolan
Italienska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Palazzo Spinelli Group

Kursen utfärdar kvalificeringen av Collaborator Restorer inom sektorn för restaurering av fresker. Över 60% av det treåriga programmet är praktisk arbete. ... [+]

Kursen utfärdar kvalificeringen av Collaborator Restorer inom sektorn för restaurering av fresker. Över 60% av det treåriga programmet är praktisk arbete.

Italien är känt för sitt extraordinära konstnärliga och kulturella arv med ett nätverk av fem tusen museum och arkeologiska platser och 49 UNESCO "utestående universella värde" -platser. Dessa monument, kyrkor och museer lockar turister som genererar cirka 10 miljarder euro per år. Våra kulturarv är ett vittnesbörd för västerländsk kultur / civilisation och är en extraordinär resurs för landets ekonomi.

Att främja vårt kulturarv har lett till stora investeringar i bevarande och restaurering. Sektorn behöver därför yrkesverksamma som har omfattande utbildning i konsthistoria (och humaniora), tekniska vetenskapliga ämnen och utmärkta arbetsförmåga.... [-]

Italien florens
Kontakt Skolan
Italienska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Palazzo Spinelli Group

Kursen utfärdar kvalificeringen av Collaborator Restorer inom sektorn för restaurering av målningar. Över 60% av det treåriga programmet är praktisk arbete. ... [+]

Kursen utfärdar kvalificeringen av Collaborator Restorer inom sektorn för restaurering av målningar. Över 60% av det treåriga programmet är praktisk arbete.

SAMMANHANG

Italien är känt för sitt extraordinära konstnärliga och kulturella arv med ett nätverk av fem tusen museum och arkeologiska platser och 49 UNESCO "utestående universella värde" -platser. Dessa monument, kyrkor och museer lockar turister som genererar cirka 10 miljarder euro per år. Våra kulturarv är ett vittnesbörd för västerländsk kultur / civilisation och är en extraordinär resurs för landets ekonomi.

Att främja vårt kulturarv har lett till stora investeringar i bevarande och restaurering. Sektorn behöver därför yrkesverksamma som har omfattande utbildning i konsthistoria (och humaniora), tekniska vetenskapliga ämnen och utmärkta arbetsförmåga.... [-]

Italien florens
Kontakt Skolan
Italienska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Palazzo Spinelli Group

Kursen utfärdar kvalificeringen av tekniker inom restaurering av kulturarv (Collaborator Restorer) inom sektorn för restaurering av sten och dess derivat och mosaik. Över ... [+]

Kursen utfärdar kvalifikationen av Tekniker i restaurering av kulturarv (Collaborator Restorer) Inom sektorn för restaurering av sten och dess derivat och mosaik. Över 60% av det treåriga programmet är praktisk arbete.

SAMMANHANG

Italien är känt för sitt extraordinära konstnärliga och kulturella arv med ett nätverk av fem tusen museum och arkeologiska platser och 49 UNESCO "utestående universella värde" -platser. Dessa monument, kyrkor och museer lockar turister som genererar cirka 10 miljarder euro per år. Våra kulturarv är ett vittnesbörd för västerländsk kultur / civilisation och är en extraordinär resurs för landets ekonomi.

Att främja vårt kulturarv har lett till stora investeringar i bevarande och restaurering. Sektorn behöver därför yrkesverksamma som har omfattande utbildning i konsthistoria (och humaniora), tekniska vetenskapliga ämnen och utmärkta arbetsförmåga.... [-]

Italien florens
Kontakt Skolan
Italienska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Palazzo Spinelli Group

Kursen utfärdar kvalificeringen av Collaborator Restorer inom sektorn för restaurering av papper. Över 60% av det treåriga programmet är praktisk arbete. ... [+]

Kursen utfärdar kvalifikationen av Collaborator Restorer Inom sektorn för restaurering av papper. Över 60% av det treåriga programmet är praktisk arbete.

Italien är känt för sitt extraordinära konstnärliga och kulturella arv med ett nätverk av fem tusen museum och arkeologiska platser och 49 UNESCO "utestående universella värde" -platser. Dessa monument, kyrkor och museer lockar turister som genererar cirka 10 miljarder euro per år. Våra kulturarv är ett vittnesbörd för västerländsk kultur / civilisation och är en extraordinär resurs för landets ekonomi.

Att främja vårt kulturarv har lett till stora investeringar i bevarande och restaurering. Sektorn behöver därför yrkesverksamma som har omfattande utbildning i konsthistoria (och humaniora), tekniska vetenskapliga ämnen och utmärkta arbetsförmåga.... [-]

Italien florens
Kontakt Skolan
Italienska
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Palazzo Spinelli Group