Palazzo Spinelli Group

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Palazzo Spinelli Non Profit Association Grundades 1998. Palazzo Spinelli siktar på att skydda världens kulturarv genom att främja, organisera och förvalta initiativ för studier, bevarande, restaurering, främjande och förverkligande av kulturell och konstnärlig arv.

Palazzo Spinelli är verksamt i över trettio olika länder och organiserar träningsplaner och uppfriskningskurser för personer som arbetar inom kulturarv, bevarande, restaurering, kultur och miljö turism samt evenemangsorganisation. Föreningen utför även projekt i samarbete med offentliga myndigheter och privata företag som Europeiska kommissionen, UNESCO och det italienska utrikesministeriet. Vårt arbete med ministeriet utförs inom ramen för samarbetsavtal inom vetenskap, teknik och kultur som beviljats ​​av över 40 regeringar världen över.

Palazzo Spinelli har över 15 års erfarenhet inom fältet med mer än 300 masters kurser och 1700 kandidater, vilket gör det till en referenspunkt både i Italien och utomlands. Föreningen erbjuder också praktisk träning, planering, drift och reaktion på arbetsmarknaden, har ständigt varit i spetsen för restaurering och bevarande inom sektorn.

Vår mission

"Att bidra till utbildning och medveten användning av mänsklighetens konstnärliga och kulturella arv genom att utveckla styrelseformer som syftar till att öka känslan av tillhörighet, intresse, respekt och medvetenhet om ens egen och andras kulturer".

Accreditation

Palazzo Spinelli är en ackrediterad institution av den toskanska regionala myndigheten (Regione Toscana - Dekret nr 1722 av den 25 mars 2003) och har sedan dess inrättats haft kurser som erkänns av ministeriet för offentlig upplysning och välfärd (enligt lag nr 845 av 21/12/1978). Sedan 2010 har det också varit medlem i ELIA (European League of Institutes of the Arts), och är ledande inom ligasektionens konserverings- och återställningsavdelning.

Kvalitetssystemet

Institutet har en kvalitetspolicy som är certifierad enligt ISO 9001: 2008-standarder. Vårt mål är att kontinuerligt förbättra institutets processer och förfaranden, uppmuntra förändringar inom strukturen och främja kontinuerliga kulturutbyten med vårt samhälle.

Palazzo Spinelli främjar tanken att lärandet inte bara påverkar studenternas mänskliga, civila och kulturella samvete, men tjänar också till att överföra väsentlig bred kunskap och professionell medvetenhet samt ge kompetens att känna igen och anpassa sig till vår Förändra samhället och näringslivet.

Palazzo Spinelli har följande mål:

 • Skapa utbildningsinitiativ baserat på en riktig analys av yrkes- och undervisningskrav
 • Organisera aktiviteter som garanterar optimala villkor för tillhandahållande av tjänster för att säkerställa effektiv lärande
 • Främja och utveckla de relativa personalresurserna för att arbeta för att skapa och förverkliga utbildningsaktiviteter
 • Främja samarbete med nationella och internationella myndigheter och privata företag för att underlätta den obegränsade omsättningen av utbildade yrkesverksamma
 • Testa innovativa undervisningsmetoder kopplade till kompetens, ledarskap och yrkesverksamhet

För att uppnå dessa mål organiserar Palazzo Spinelli kulturella och vetenskapliga evenemang i Italien och utomlands, samarbetar med offentliga myndigheter och privata företag. Initiativen syftar till att sprida kunskap om konstnärlig, vetenskaplig och kulturell kunskap samt att underlätta forskning, bevarande och förverkligande av kulturellt och konstnärligt arv.

Medlemskap

Sedan starten har institutet anslutit sig till flera nationella och internationella nätverk, liksom partnerskap vars specifika mål är bevarande av kulturarvet och en ekonomisk värld.

I synnerhet de senaste åren har institutets prioriteringar tagits in i den bredare europeiska processen med kulturell utveckling, som syftar till att göra en stor insats för att lämna krisen och skapa förutsättningar för en ekonomisk och högre sysselsättningsgrad.

Europa 2020-strategin är en tillväxtplan som är unik och effektivare investeringar i utbildning, forskning och innovation. Tack vare det avgörande valet för en ekonomi som syftar till att skydda miljön och hållbarheten, syftar strategin till att skapa fler arbetstillfällen och minska arbetslösheten.

För närvarande följer institutet följande organisationer:

 • ELIA (European League of Arts of Arts), Amsterdam
 • Europa Nostra, Olanda
 • Anna Lindh Foundation, Egitto
 • FAI (Fondo Ambiente Italiano), Italien
 • FME (Fondation au Mérite Européen), Luxemburg
 • ICFAD (International Council Fine Arts Deans), USA
 • SEMA (Societe d'Encouragement aux Métiers d'Art), Frankrike
 • Città Oändliga, Italien
 • Associazione Partners Palazzo Strozzi (hedersmedlem), Florens

Palazzo Spinelli är medlem i styrelsen för ELIA (European League of Institutes of Arts) med säte i Amsterdam och spelar en ledande roll bland de medlemsinstitut som arbetar med bevarande och restaurering.

ELIA, är det största nätverket av institutioner för fin och tillämpad konst i Europa och har mer än 400 medlemmar som lockar över 350 000 studenter.

Platser

florens

Palazzo Spinelli

Address
Via Maggio, 13
50125 florens, Toscana, Italien
Telefon
+39 055 213086