Roma Film Academy

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Nyheter!

Nyligen har Roma Film Academy ingått ett avtal med University of Teramo som gör att du kan uppnå en kandidatexamen i kommunikationsvetenskap (DAMS-väg) , när du deltar i ett schema med föreläsningar på våra anläggningar på Cinecittà Campus , i Rom. Denna kalender har faktiskt utformats för dem som arbetar eller på annat sätt inte har möjlighet att delta i klasser dagligen, till exempel de som bor i andra provinser i Lazio eller utländska studenter. I praktiken, med ett begränsat antal sessioner per månad, det vill säga mellan tjugo och trettio per år, som studerar resten av tiden hemma, är det möjligt att uppnå examen i fråga genom att endast ge examen i Teramo, vid Universitet. Varje session utformades för att vägleda eleven i praktiken hemma och för att hjälpa honom att verifiera uppnådd kunskapsnivå. Vår akademi, som stöds av universitetet i Teramos sekretariat, kommer att ta hand om att vägleda studenten i alla procedurer relaterade till anmälan och att ta de examina som krävs för examen.

Är du passionerad med bio? Vill du bli en skådespelare, en regissör, en kostymdesigner eller en filmograf? Sedan är Rom Film Academy det du söker. Beläget inom Cinecittà Studios, den italienska biografens vagga, i en av Europas vackraste städer för konstnärligt och kulturellt arv, det vill säga Rom, är RFA en skola som utbildar ungdomar i de många jobb som film och audiovisuell produktion .

Utrustad med egen teater och permanent uppsättningar, med en lärare av flera dussin yrkesverksamma, varav många är prisvinnare både i Italien och utomlands, är RFA det rätta valet för dem som seriöst avser att genomföra en karriärväg i ljud- visuell produktionssektor. RFA erbjuder tvååriga kurser - med obligatorisk närvaro och ett begränsat antal - av Production, Direction

Kurserna är uteslutande på italienska språket, vilket anses vara en förutsättning för att delta i dem, även om vissa moduler kan vara på engelska. RFA har etablerat avtal med italienska språkinstitut för att hjälpa studenter som vill lära sig det.

För att komma åt kursen är det nödvändigt att hålla en preliminär intervju för att verifiera både den faktiska räntan och startnivån för studenten för att komma in i den begränsade inskrivningsklassen. Vårt sekretariat är tillgängligt för alla frågor du kan ha, både på kurserna och på möjligheterna till uppehållstillstånd i den italienska huvudstaden.

Vidare öppnar RFA varje år sina dörrar efter att ha genomgått en särskild tentamen, även för dem som redan har fått erfarenhet på uppsättningar eller på andra skolor och vill försöka få tillgång till det andra året. All information om lediga platser och hur man bokar tentamen publiceras på Akademins officiella hemsida.

116176_rfa_set_001.jpg

Roma Film © 2019

Vår stil

RFA-stilen är typisk för ett konstnärligt centrum, en praktisk praktikskola där man först och främst lär sig att arbeta i ett lag, följa reglerna, hantera tidsfrister och leveranser och hitta ett effektivt arbets- och studiemetod.

I RFA återskapar vi dynamiken i filmens professionella värld: konstant studie, kreativitet, samspelet mellan avdelningar, arbete på set och offset. De pedagogiska produktioner som övervakas av lärare och personal följer alltmer komplexa teman och parametrar under utbildningsvägen. Samtliga projekt i tvåårsperioden utförs i medriktning: detta ansvar tvingar delning och samverkan och bidrar till att bättre hantera arbetsbelastningen för varje projekt. I allmänhet för alla avdelningar följs upp arbetsuppgifterna av lärarna; Detta gör att du kan vända och lära dig att hantera arbetsmetoder, olika kulturer och olika konstnärliga egenskaper som uppträder under tvåårsperioden på akademin.

Eleverna går med i RFA-samhället under klasser, instruktionsuppsättningar och extra aktiviteter. Möjligheter för nätverkande och etablering av relationer mellan kollegor och fackmän är en av styrkorna, tillsammans med utbildningsmetoden på jobbet, vilket gör att de tvååriga erfarenheterna är engagerande och övergripande.

Huvudkontor

Akademin ligger inom Cinecittà Studios där den äger två platser: en framför den historiska Fellinis teater 5, var finns klassrum och undervisningssekreterarens kontor; den andra inuti Cinecittà Campus, med soundstage och uppsättningar, administrativa och verkställande kontor.

Cinecittà

Cinecittà-studiorna ligger 9 km från Roms centrum, på ett område på 400 000 kvadratmeter. Cinecittà representerar idag den europeiska filmindustrins fulkrum för produktion av film i fullfilm, fiktion, TV, reklamfilmer och videoklipp: från produktion till upplaga, till realisering av special effekter. För RFA-studenter är träning inom studiorna en utmärkt möjlighet.

Roma

Rom är inte bara ett uttryck för den västeuropeiska världens historiska, konstnärliga och kulturella arv, men det är också en kapital rik på idéer och aktiviteter för en student som avser att hantera den 7: e arten. De vackraste och antika biografhallarna, de otaliga filmfestivalerna, Rom filmfestivalen och de prestigefyllda teatraliska programmen säkerställer att levande i huvudstaden är en konstnärlig upplevelse, såväl som mänsklig, mer stimulerande än någonsin.

Kontakter

116400_Contacts.jpg

Platser

rom

Address
c/o Teatro 4 - Cinecittà Studios
Via Tuscolana, 1055

I 00173 rom, Lazio, Italien
Telefon
+39067219555