Sacred Art School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

En internationell skola som är förankrad i Toscana som grundades för att främja kreativitet inom konst och konsthantverk, med en obegränsad öppenhet för det heliga, till tjänst för den katolska kyrkan och samhället som helhet.

Skolmotto "framåt i tradition" definierar miljön där det är möjligt att designa och skapa samtida konstverk, som förmedlar mening till dagens män och kvinnor, men som också är kopplade till en 1900-talstradition i konsthistoria.

Den kristna tron är baserad på inkarnationen av Gudsmannen, ett historiskt faktum som delas upp genom århundradena, vilket även i dag är en händelse, ett möjligt möte, här och nu, för samtida män och kvinnor. Syftet med helig konst är att uppmuntra detta personliga möte.

Skolan, som inte följer någon speciell konstnärlig ström, är framför allt en verkstad där elever och lärare, konstnärer och hantverkare producerar heliga konstverk av hög kvalitet. När eleverna utvecklar sin design- och produktionsförmåga arbetade de på konstnärliga uppdrag och lärde sig också hur man interagerar med klienter och deras behov.

Skolan syftar till att hjälpa konstnärer att gå framåt i tradition genom fem huvudverktyg:

 1. En strikt konstnärlig och teknisk utbildning
  som gör att du kan behärska det figurativa språket, som det lärdes ut i renässans konstverkstäder och i Academies of Fine Arts.
 2. En djupgående analys av samtida tankar som hjälper till att förstå det heliga
  till exempel genom studiet av påven Francis 'Evangelii Gaudium och Laudato si, som behandlar temat skönhet i liturgin och skapandet. Det är också viktigt att Benedict XVI: s arbete ingår i ”Introduktion till liturgiens ande” som hermeneutisk nyckel till den liturgiska rörelsen och Vatikan II. En annan källa är teologin för kroppen av John Paul II, som är en mycket viktig metod för corporeity och dess betydelse för den samtida världen. John Paul IIs brev till konstnärerna betraktas som ett grundläggande dokument som är en värdefull orientering för skolan.
 3. En teoretisk och praktisk kunskap om den tro som ska representeras
  Kom potranno infatti gli artisti contemporanei svelare il vero volto di Cristo se non conoscono con la testa la Cristologia e non frequentano con il cuore la persona di Cristo, nella preghiera quotidiana e nei sacramenti?
 4. En speciell uppmärksamhet på den mänskliga figuren
  Vi syftar till att åter fokusera på den mänskliga figuren, bortom den samtida ikonografiska krisen och på kunskapen om akademiska konstnärliga principer: detta är möjligheten som erbjuds studenter som lär sig att observera och uppmuntras att tolka vad de ser och göra informerade visuella val.
 5. Staden Florens sammanhang
  med dess samlingar och kulturevenemang - det viktigaste klassrummet -, partnerskapet med de historiska hantverkare, Confartigianato och Opera del Duomo, ett levande laboratorium för restaurering och underhåll av några av de mest beundrade konstverken, bidrar till bildning av nya och specifika yrkesfigurer: konstnärer och hantverkare halvvägs mellan precisionshantverk och konstnärlig kreativitet.
  126997_pexels-photo-102127.jpeg Daian Gan / Pexels

Sacred Art School ligger i parken på första våningen i Pavoniere-byggnaden.

Området fullt av grönska och lugn är den perfekta miljön att studera och utveckla dina konstnärliga färdigheter.

Kom och träffa oss.

Platser

Florens huvudstad

Address
Viale della Catena, 4
Le Pavoniere – Parco delle Cascine

50144 Florens huvudstad, Toscana, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium