Syracuse Academy

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om Syracuse Academy

Syracuse Academy är ett centrum för internationell utbildning med fokus på konst, språk och Medelhavskulturen. Syracuse Academy är ett universitet i Siena CILS lokala centrum och erbjuder gemensamt MADE Program universitetsberedningsprogram inom konst och design.

Campus ligger i stadens centrum intill det arkeologiska museet och parken, inom kort gångavstånd från strandpromenaden och ön Ortygia. Huvudbyggnaden på campus är en historisk villa med över 2 hektar frodig botanisk trädgård fylld med citrus träd, medelhavsflora, århundrade gamla palmer och magnolias, liksom många andra exotiska träd och växter. Utomhuslektioner, laboratorier, workshops, kulturaktiviteter som friluftsfilmkvällar och språkbytesevenemang hålls ofta inom denna förtrollande miljö.

En lugn oas i hjärtat av Siracusa, där eleverna befinner sig omgivna av historia, natur och ett dynamiskt samhälle av internationella studenter.

Om MADE Program

En juridiskt erkänd, examensbevisande Konsthögskolan, den första i sitt slag i Italien, syftar till att arbeta vid korsningen av design, konst, traditionell hantverk och lokal kultur, och skapar en operativ plattform baserad i södra vårt land , i Syracuse.

Syracuse, Sicilien

Varmt välkomnande gemenskapen

Medan den utåtriktade naturen och den varma gästfriheten hos italienare uppskattas över hela världen, är internationella studenter som bor i den lilla och säkra staden Syracuse alltid förvånad över de öppna armarna för att välkomna de från lokalbefolkningen, vilket bidrar till att skapa en vänlig och bekväm atmosfär som alla våra studenter berättar gärna.

En strategisk utgångspunkt för att utforska Italien

Syracuse är också en strategisk bas för dem som vill njuta av alla skönheter i Sicilien, bara ett stenkast från alla andra stora attraktionerna på ön: Tempeldalen och Scala dei Turchi i Agrigento, Mt. Etna, den högsta vulkanen i Europa, och bergstoppen Taormina. Det är också mycket lätt att nå alla viktigaste italienska platser: den närliggande Fontanarossa flygplatsen förbinder Syracuse med alla större städer (Rom, Florens, Venedig, Milano, Neapel), dagligen och med lågprisflyg.

Huvudstäderna i den antika Medelhavsvärlden

Syracuse (Siracusa på italienska), som är upptagen som en världsarvslista för världsarv, är en skattkruva belägen på den sydöstra kusten av den italienska ön Sicilien. Över 3 årtusenden har det samlat in en rikedom av konst och dyrbar arkitektur, som framgår av många glorious civilisations passage.

113953_113919_3.png

Små gemenskapen, Lively City

Idag är staden Syracuse en varm och välkomnande, livlig stad med mycket att erbjuda till äventyrliga själar och kulturgodsar lika: man kan välja att utforska labyrinten i smala gatorna i historiska centrum, ta en promenad runt det medeltida slottet med utsikt över naturlig hamn eller utforska de orörda stränderna och marina reserver som omger staden.

Gör vänner med lokala studenter

Syracuse Academy organiserar regelbundet yracuSltural utbytesevenemang för att låta internationella studenter mötas och träffa lokala studenter. Det är lätt i en stad som Syracuse att göra långvariga förbindelser och bygga vänskap med italienska kamrater. Vi erkänner att engagemang med lokalbefolkningen spelar en viktig roll för att utveckla förtroendet för det talade språket.

114094_36313088795_0ae513675f_b.jpg

Studentbostad

Hemvistelse: Privat rum, Halvpension

Eleverna kan välja att bo hos en siciliansk värdfamilj i bekväma lägenheter nära skolan med privata sovrum. Boendealternativ inkluderar 2 måltider per dag, frukost och middag.

Denna typ av boende garanterar en säker, bekväm och helt nedsänkt upplevelse, vilket ökar våra studerandes språkliga och kulturella lärande.

Studenthem: Privata rum

Eleverna kan välja att leva med andra internationella studenter som studerar språkkurser och kulturkurser på Syracuse Academy . Allt boende ligger inom kort gångavstånd från Akademin.

Komma i kontakt!

Vårt team av studentrådgivare är glad att stödja dig varje steg i vägen: från inskrivning och visumansökan till avgångsberedningar, orientering och bosättning i din nya stad och hemma.

Din dörr till konst och design högre utbildning i Italien

Platser

Syracuse

Address
Piazzale San Marziano, 1
96100 Syracuse, sicilien, Italien

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium