University of Pisa Summer & Winter Schools

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

Universitetet i Pisa är en offentlig institution med tjugo avdelningar , med höga forskningscentra inom jordbruket, astrofysik, datavetenskap, teknik, medicin och veterinärmedicin. Vidare har universitetet nära förbindelser med forskningsinstitutets pisaninstitut , med många kulturinstitutioner av nationell och internationell betydelse, och med industrin, i synnerhet informationstekniken , som gick igenom en fas av snabb expansion i Pisa under nittonhundratalet och sjuttiotalet.

Universitetet i Pisa grundades officiellt år 1343 , även om ett antal forskare hävdar sitt ursprung går tillbaka till 1100-talet.

Det tidigaste beviset på en pisan "Studium" dateras till 1338 när den kända juristen Ranieri Arsendi överfördes till Pisa från Bologna. Han betalade tillsammans med Bartolo Da Sassoferrato , en föreläsare i civilrätt, kommunen att undervisa i allmänhetens lektioner.

Den pavala tjuren " In supremae dignitatis ", som beviljades av pave Clement VI den 3 september 1343, erkände "Studium" av Pisa som en " Studium Generale "; en institution för vidareutbildning grundad eller bekräftad av en universell myndighet, pafet eller riket. Pisa var ett av de första europeiska universiteten som kunde prata med den här pappliga förklaringen, som garanterade det universella, rättsliga värdet av sina utbildningsbevis.

De första lärda ämnena var: Teologi, Civilrätt, Canon Law and Medicine. I 1355 Francesco Da Buti började den välkända kommentaren av Dantes Divine Comedy undervisa på "Studium".

Pisa och dess "Studium" genomgick en krisperiod runt om på 15-talet: Florentinernas erövring av staden förstörde sitt ekonomiska och sociala liv. Faktum är att det saknas dokumentärbevis om universitetets regelbundna funktion i årtionden.

1473, tack vare Lorenzo dei Medici , återupptog Pisan Studium sin systematiska utveckling och byggandet av en byggnad för att hålla lektioner tillhandahölls 1486. ​​Byggnaden - senare kallad Palazzo della Sapienza (Kunskapsbyggnaden) Piazza del Grano i fjortonde århundradet. Bilden av en cherub placerades ovanför porten "Dell'Abbondanza", som leder till Piazza, fortfarande idag symbol för universitetet .

Efter upproret mot Florens in1494 och kriget följde Pisan Studium en nedgångstid och överfördes till Pistoia, Prato och Florens. Universitetets ceremoniella återinventering, den 1 november 1543, enligt regimen av Duke Cosimo I dei Medici , betraktades som en andra invigning. Kvaliteten på universitetet främjades genom stadgan för 1545 och pisanatenaeum blev en av de viktigaste i Europa för undervisning och forskning. Stolen för "Semplici" (Botanik) hölls av Luca Ghini , grundare av världens första botaniska trädgård, efterträdd av Andrea Cesalpino , som ledde fram den första vetenskapliga metoden för klassificering av växter och anses vara en föregångare vid upptäckten av blodcirkulationen . Gabriele Fallopio och Marcello Malpighi föreläste i Anatomi och Medicin.

Galileo Galilei, som föddes och studerades i Pisa, blev professor i matematik vid Pisan Studium år 1589.

Universitetets roll som en statlig institution blev alltmer accentuerad under Medici storhertugdagsperioden. En protektionistisk politik säkerställde en konsekvent kärna av lärda och lärare. Lagar utfärdade av Cosimo I, Ferdinando I och Ferdinando II förpliktade dem som hade för avsikt att få en examen att delta i Studium i Pisa. I denna period ses olika illustrerade talföreläsningar i Pisa, särskilt inom juridik och medicin .

Universitetets utveckling fortsatte under Lorenas. De slutförde byggandet av det astronomiska observatoriet (ett projekt som initierades av Medicis) samt berikar universitetsbiblioteket med viktiga publikationer, utveckling av Botaniska trädgården och Naturvetenskapsmuseet och de inrättade nya stolar, som Experimentell fysik och kemi.

Bilagan från Toscana till Napoleonska riket resulterade i att Studium omvandlades till en kejserlig akademi: Athenaeum blev en gren av Paris universitet och kurser och studieprogrammen strukturerades enligt den franska offentliga utbildningsmodellen. Fem nya fakulteter bildades (teologi, lag, medicin, vetenskap och litteratur), tillsammans med prov, olika kvalifikationstitlar och examensarbeten. I 1813 etablerades "La Scuola Normale Superiore " som en gren av "Ecole Normale de Paris".

Restaureringen kunde inte avbryta effekterna av Napoleons erfarenhet. Den första kongressen för italienska forskare hölls i Pisa 1839 . 421 forskare och över 300 experter inom olika discipliner diskuterade zoologi, komparativ anatomi, kemi, fysik, matematik, agronomi, teknik, botanik, vegetation fysiologi, geologi, mineralologi, geografi och medicin.

Under 1839-1840 utbildade utbildningsdirektören Gaetano Giorgini den viktigaste reformen vid universitetet i Pisa genom att höja antalet fakulteter till sex (teologi, lag, litteratur, medicin, matematik och naturvetenskap) och skapade världens första ordförande för jordbruk och fårodling.

År 1846 återupptogs Scuola Normale. Samtidigt spridda liberala och patriotiska idealer på Athenaeum och en bataljon av universitetet - bestående av lärare och studenter - utmärkte sig i slaget vid Curtatone och Montanara 1848 .

Under den andra restaureringen, i 1851, förenade Leopoldo II universiteten i Pisa och Siena i ett unikt etruskiskt ateneum som delvis motiverades av ekonomiska skäl, men främst för politisk kontroll. Teologiska och juridiska fakulteter vilade på Siena; medan de för litteratur, medicin, matematik och naturvetenskap förblir i Pisa. Efter det florentinska upproret och storhertens flykt i 1859 var en av de första åtgärder som den föreslagna regeringen införde återbetalningen till staden Pisa av dess Studium med alla sex dess fakulteter.

Med födelsen av Konungariket Italien blev universitetet i Pisa en av de nya statens mest prestigefyllda kulturinstitutioner . Mellan andra hälften av nittonde och första hälften av tjugonde århundraden lärde sig följande prestigefyllda lärare i Pisa: advokaterna Francesco Carrara och Francesco Buonamici , filologerna Domenico Comparetti och Giovanni D'Ancona , historiker Pasquale Villari , Gioacchino Volpe och Luigi Russo , filosof Giovanni Gentile , ekonom Giuseppe Toniolo och matematiker Ulisse Dini och Antonio Pacinotti . Det första europeiska institutet för historisk språkvetenskap grundades i Pisa 1890 .

Under fascismens år var Pisa Athenaeum ett aktivt centrum för politisk debatt och antifascistisk organisation .

Efter andra världskriget återvände universitetet i Pisa till avantgarde på många områden av kunskap . Till fakulteten för teknik och apotek, etablerade före kriget, tillkom ekonomi, utländska språk och litteratur och politik. År 1967 grundades "Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna" som tillsammans med "La Scuola Normale" bildade ett mycket prestigefyllt inlärnings- och undervisningscenter.

Denna skola erbjuder program i:
  • Italienska
  • Engelska

Se Basår » Se Summer courses » Visa kurser » Se Health Kurser »

Program

Skolan erbjuder också:

Basår

Grundkurs i humaniora (FCH)

Campusstudier Heltid 1 år October 2018 Italien Pisa

Grundkurs i humaniora (FCH) [+]

Grundkurs i humaniora (FCH) - 60 FC cr

Modulerna är uppdelade på följande sätt:

- Italiensk litteratur: en introduktion 12 FC cr - Modern europeisk historia 9 FC cr - Grekisk och romersk arkeologi 6 FC cr - Konsthistoria: en introduktion 6 FC cr - Introduktion till filosofisk tanke 3 FC cr

De återstående 24 högskolepoängen kommer att bestå av kurser i italienska språket och kulturen för att utgöra totalt 60 högskolepoäng.

Vad är grundkursen?

Grundkursen är ett studieprogram bestående av två studieområden: Humaniora (Grundkurs i Humaniora-FCH) och Vetenskap (Grundkurs i Science-FCS), undervisas på engelska och främst riktad till kandidater som inte har minimilitteraturen beskrivs i gällande lagstiftning för inskrivning vid italienska universitet.... [-]


Grundkurs i vetenskap (FCS)

Campusstudier Heltid 1 år October 2018 Italien Pisa

Grundkurs i vetenskap (FCS) [+]

FC förbereder studenter som är intresserade av att studera ett examensprogram inom jordbruk, datavetenskap, ekonomi, teknik, matematik, medicin, naturvetenskap, apotek och fysik. Kursens innehåll tar hänsyn till tentamen till medicin och de utvärderingstest som eleverna måste ta för att få tillgång till ett examensarbete.

Kurser delas på följande sätt:

- Grundläggande matematiskt språk, modellering och resonemang 12 FC cr - Fysik 9 FC cr - Kemi 6 FC cr - Biologi 6 FC cr - Ekonomi och ekonomi 3 FC cr

De återstående 24 högskolepoängen kommer att bestå av kurser i italienska språket och kulturen för att utgöra totalt 60 högskolepoäng.... [-]


Kurser

Vinterskola möjliggör teknik för industriellt internet av saker (ET-I2OT 2018) 4: e upplagan

Campusstudier Heltid 6 dagar November 2018 Italien Pisa

Den 4: e upplagan av skolan "Att möjliggöra teknik för industriell Internet av saker" är organiserad för att erbjuda 48 timmars främre lektioner inom området elektronik, elektromagnetik och nätverk för saker med tanke (IoT), som riktar sig till en publik av professionella / utövare, mästare och doktorander, forskare i tidigt skede med bakgrund i IKT. [+]

VinterskolaAktivera tekniker för industriellt internet av saker (ET-I2oT 2018)4: e upplagan

Organiserad av Institutionen för Informationsteknik (DII), Universitetet i Pisa

Plats: Mötesrum Bottenvåning, DII, via G. Caruso 16, 56122, Pisa

Syfte

Den 4: e upplagan av skolan "Att möjliggöra teknik för industriell Internet av saker" är organiserad för att erbjuda 48 timmars främre lektioner inom området elektronik, elektromagnetik och nätverk för saker med tanke (IoT), som riktar sig till en publik av professionella / utövare, mästare och doktorander, forskare i tidigt skede med bakgrund i IKT.

Sommarskolan ger teoretiska och praktiska lärdomar om senaste framsteg när det gäller att möjliggöra teknik för framtida trådlösa transceivers, system och nätverk i scenarier som IoT, Industry 4.0 och Cyber-Physical-Systems (CPS). Trådlösa kretsar och system och internetteknik blir genomgripande inom många tillämpningsområden, såsom logistik (t.ex. RF-identifiering), fordonsindustrin (t.ex. anslutna bilar, avancerade drivhjälpsystem, V2V och V2I trådlös kommunikation, radar, lidar), automatisering i industriella eller domotiska scenarier (t.ex. trådlös sensor och aktuatornätverk), smart tillverkning (t.ex. industri 4.0), hälsa... [-]


Sommarkurser

Pisa-Tor Vergata-Hokkaido Sommarskola om matematik och dess tillämpningar

Campusstudier Heltid August 2019 Italien Pisa

I år gick universitetet i Rom Tor Vergata i organisationen av en gemensam sommarskola. [+]

Efter 3 framgångsrika utgåvor av sommarskolan i Hokkaido-Pisa i matematik. I år gick universitetet i Rom Tor Vergata i organisationen av en gemensam sommarskola.

Skolan kommer att föreslå högskole- och forskarstuderande i flera ämnen inom matematik.

Dessa kurser är forskningsinriktade och har ofta följts av reserchers och professorer.

Syfte

Avancerade studier och doktorander i avancerad matematik. Programintensitet Dessa kurser är forskningsinriktade och har ofta följts av reserchers och professorer.

Vem kan ansöka

Högskole- och doktorander i matematik, forskare, professorer.... [-]


Pisa Future Colliders School

Campusstudier Heltid July 2019 Italien Pisa

Skolan kommer att fokusera på de huvudsakliga ämnena i samband med fysik vid framtida collider. Den kommer att täcka de viktigaste acceleratordesignproblemen för nästa generation av högspännings lepton- och hadronkollider. [+]

Skolan kommer att fokusera på de huvudsakliga ämnena i samband med fysik vid framtida collider. Den kommer att täcka de viktigaste acceleratordesignproblemen för nästa generation av högspännings lepton- och hadronkollider.

En särskild uppmärksamhet kommer att ägnas åt de fysikprogram som kan hanteras på olika maskiner. Skolans sammanträden kommer att omfatta utformningen av experimenten vid olika anläggningar, ny detektorteknik, utmaningar för teorin och nya tekniker för datahantering, databehandling och fysikanalys.

Skolan kan vara upp till 100 deltagare.

Master och Ph.D. studenter kommer att ha möjlighet att interagera i en verkligt unik miljö med framstående forskare och världsomspännande experter på olika områden. Sociala aktiviteter och student affisch sessioner planeras på kvällarna.... [-]


Sommarskola av arkeologi i abruzzo

Campusstudier Heltid 4 veckor July 2019 Italien Pisa

UNIPI Summer School of Archaeology erbjuder sina deltagare en diakronisk (mångsidig) inställning till arkeologins studie. Genom detta tillvägagångssätt kommer deltagarna att få en djupare kunskap om arkeologin från den förhistoriska till den romerska perioden. [+]

UNIPI Summer School of Archaeology erbjuder sina deltagare en diakronisk (mångsidig) inställning till arkeologins studie. Genom detta tillvägagångssätt kommer deltagarna att få en djupare kunskap om arkeologi från förhistorisk till romersk tid.

Programmet omfattar dessutom besök på stora museer och utomhusplatser för att ge deltagarna en väsentlig översikt och en övergripande förståelse av ämnen som behandlats under lektionerna.

Studenterna får intensiv tvärvetenskaplig utbildning, med föreläsningar, laboratorier, två olika utgrävningsaktiviteter. Helg arkeologiska platsbesök avslutar veckoprogrammet. Kursen kommer att vara 4 veckor inklusive en serie föreläsningar som kommer att bli laboratorieaktiviteter.... [-]


Sommarskola Digitala verktyg för humanister

Campusstudier Heltid June 2019 Italien Pisa

Skolan avser att presentera några utvalda verktyg som kan hjälpa humanistiska forskare och forskare, utnyttja den digitala vridningen och den nya tekniken. [+]

Skolan avser att presentera några utvalda verktyg som kan hjälpa humanist i sin forskning och verksamhet, dra nytta av den digitala svängen och den nya tekniken.

Främja digital kultur i humaniora och hjälp humanistiska (unga och gamla) i övergången från traditionell värld till nutid, titta på framtiden.

Vem kan ansöka

Från utexaminerade studenter till yrkesverksamma inom humaniora (doktorander, bibliotekarier, lärare, forskare, arkiviker etc.)

Förkunskapskrav

Kandidatexamen i någon disciplin

[-]

Sommarskola egyptologer som museumskonsulatörer: en uppslukande träning

Campusstudier Heltid September 2019 Italien Pisa

Sommarskolan "Egyptologists as museum curators: a immersive training" är ett akademiskt program som erbjuds av universitetet i Pisa i samarbete med egyptiska museet i Turin. [+]

Sommarskolan "Egyptologists as museum curators: a immersive training" är ett akademiskt program som erbjuds av universitetet i Pisa i samarbete med egyptiska museet i Turin.

Huvudsyftet med skolan är att ge en teoretisk och praktisk inställning till det forntida egyptiska objektet som en del av en samling. Varje objekt är en ackumulering av olika historier, både gamla och moderna, allt från produktion, användning, deponering, upptäckt, upp till dess förvärv, bevarande och visning.

Skolan kommer att erbjuda den unika möjligheten att ta itu med egyptiska föremål från alla dessa olika vinklar, från teoretiska till mer pragmatiska perspektiv, exponera deltagare för en mängd museumspraxis tack vare en uppslukande upplevelse i Turin egyptiska museumsmiljö.... [-]


Sommarskola eu och dess grannar: utmaningar och möjligheter till samarbete

Campusstudier Heltid June 2019 Italien Pisa

Sommarskolan fokuserar på EU: s förbindelser med sina sydliga och östra grannar och lägger tonvikten på samarbetsmöjligheterna, särskilt när det gäller handel och energi samt utmaningarna för detta samarbete inom utrikesfrågor och migration. [+]

Sommarskolan fokuserar på EU: s förbindelser med sina sydliga och östra grannar och lägger tonvikten på samarbetsmöjligheterna, särskilt när det gäller handel och energi samt utmaningarna för detta samarbete inom utrikesfrågor och migration.

Experter som kommer från akademin / eller internationella institutioner kommer att förklara de instrument genom vilka EU stöder och försöker påverka sina grannar, liksom resultaten och misslyckandena i den europeiska grannskapspolitiken.

Det bygger på föreläsningar om två / tre timmar och simuleringsspel som ges på engelska och erbjuds av professorer och jurister, statsvetenskap eller ekonomi. Studenterna kommer att få läsning och kommer att bli ombedd att ta en tentamen. Totalt antal timmar (inklusive simuleringsspel) på sommarskolan är 28/30.... [-]


Sommarskola från gener till celler: en grundläggande kurs av molekylär, cellulär och ultrastrukturell biologi

Campusstudier Heltid July 2019 Italien Pisa

Vår sommarskola är en praktisk, fullständig nedsänkningskurs som omfattar bioteknik som kan tillämpas vid studier av flera biologiska ämnen relaterade till cellbiologi, genuttryck och funktionsanalys, genotoxicitet och ultrastrukturella observationer. [+]

Vår sommarskola är en praktisk, fullständig nedsänkningskurs som omfattar bioteknik som kan tillämpas vid studier av flera biologiska ämnen relaterade till cellbiologi, genuttryck och funktionsanalys, genotoxicitet och ultrastrukturella observationer.

Kursen delas in i:

a) En teoretisk del anordnad i föreläsningar som täcker modern teknik.

b) En praktisk del där deltagare kommer att vara värd i laboratorierna och kommer att vara direkt involverade i utformningen och genomförandet av flera försöksprotokoll angående föreläsarnas huvudämneobjekt.... [-]


Sommarskola fältskola pozzeveri i arkeologi och bioarkaeologi

Campusstudier Heltid June 2019 Italien Pisa

Fältskolan i medeltida arkeologi och bioarkaeologi vid Badia Pozzeveri (Lucca, Italien) är ett akademiskt program som syftar till att träna elever i arkeologiska och bioarkaeologiska fält och laboratoriemetoder. Utgrävningar kommer att äga rum i kyrkan "San Pietro a Pozzeveri" i Altopascio kommun. [+]

Fältskolan i medeltida arkeologi och bioarkaeologi vid Badia Pozzeveri (Lucca, Italien) är ett akademiskt program som syftar till att träna elever i arkeologiska och bioarkaeologiska fält och laboratoriemetoder. Utgrävningar kommer att äga rum i kyrkan "San Pietro a Pozzeveri" i Altopascio kommun. Badia Pozzeveri ligger cirka 10 miles öster om staden Lucca, huvudstad i den toskanska provinsen med samma namn.

San Pietros kyrka var en gång en del av ett Camaldolese kloster, som grundades på 1100-talet vid stranden av Bientina-sjön. Den medeltida sjön, som nu är helt upptorkad, sträcker sig mellan Lucca och floden Arno. Klostret blomstrade under 12-1300-talet tack vare sitt läge längs Via Francigena, en stor handels- och pilgrimsfärder som förbinder Frankrike och Nordeuropa med Rom under hela medeltiden. Klostrets nedgång började på 1400-talet och ledde till slut till dess upplösning på 1500-talet. San Pietros kyrka förblev som byns centrum för dyrkan och är fortfarande i bruk.... [-]


Sommarskola i data-driven arkeologi

Campusstudier Heltid June 2019 Italien Pisa

Sommarskolan gör det möjligt för deltagarna att hantera livscykeln för digitala arkeologiska data. Det bygger på ett nytt paradigm, som tar hänsyn till arkeologer som både producenter och användare av digitala arkeologiska data. [+]

Sommarskolan gör det möjligt för deltagarna att hantera livscykeln för digitala arkeologiska data. Det bygger på ett nytt paradigm, som tar hänsyn till arkeologer som både producenter och användare av digitala arkeologiska data.

Deltagare kommer att lära sig begrepp och metoder för datainsamling, hantering, analys och kommunikation genom en integrerad användning av programvara, statistiska och praktiska principer. Detta kommer att uppnås genom fältaktiviteter kopplade till keramikanalys inom ArchAIDE-projektet (www.archaide.eu) samt IKT-relaterade aktiviteter som utförs i laboratoriet och undervisas i föreläsningarna. Sommarskolan kommer att äga rum från 25 juni till 13 juli 2018 vid universitetet i Pisa, Italien.... [-]


Sommarskola i datorstödd drogdesign

Campusstudier Heltid 47 öppettider July 2019 Italien Pisa

Datorstödd läkemedelsdesign omfattar beräkningsmetoder och resurser som används för att underlätta utformningen och upptäckten av nya terapeutiska lösningar. [+]

Bidraget av beräkningsmetoder för läkemedelsupptäckt är inte längre en fråga, och de stora världens läkemedels- och bioteknikföretag använder sig av beräkningsmöjligheter. Datorstödd läkemedelsdesign omfattar beräkningsmetoder och resurser som används för att underlätta utformningen och upptäckten av nya terapeutiska lösningar.

Program

Kursens officiella program är ännu inte tillgängligt. Huvudämnena i skolan är dock:

1) Visualisering av ett ligand-proteinkomplex. 2) Grundläggande Linux-kommandon. 3) Dockning av ligander till målproteiner och utvärdering av tillförlitlighet av programvara. 4) Pharmacofore-modellering 5) Molekylär dynamiska simuleringar av biologiska system 6) Virtuella screeningsberäkningar.... [-]


Sommarskola i flytande maskineri och energisystemteknik

Campusstudier Heltid September 2019 Italien Pisa

Sommarskolan är tillägnad Ph.D. studenter som utför sina forskningsverksamheter inom flytande maskineri och energisystemteknik, inklusive turbomachinery, förbränningsmotorer, energiomvandlingssystem, kraftverk, förnyelsebara energisystem och innovativa energisystem. [+]

Sommarskolan är tillägnad Ph.D. studenter som utför sina forskningsverksamheter inom flytande maskineri och energisystemteknik, inklusive turbomachinery, förbränningsmotorer, energiomvandlingssystem, kraftverk, förnyelsebara energisystem och innovativa energisystem.

Sommarskolan hålls i september och organiseras med seminarier av experter och sessioner med informations- och erfarenhetsdiskussion bland studenter och professorer. Skolan kommer att hållas under fyra dagar, och nationella och internationella talare kommer att uppmanas att presentera sin erfarenhet och forskningsverksamhet. Högtalare kommer att inbjudas från akademi, industri och forskningscentrum.... [-]


Sommarskola i italienska språket och kulturen

Campusstudier Heltid July 2019 Italien Pisa

Sommarkollegiens intensiva kurser planeras enligt målen för den gemensamma europeiska ramen och delas därför in i A1, A2, B2, B2, C1, C2. [+]

Sommarkollegiens intensiva kurser planeras enligt målen för den gemensamma europeiska ramen och delas därför in i A1, A2, B2, B2, C1, C2.

Eleverna delas in i grupper genom ett inlämningstest.

Jämfört med vanliga kurser som erbjuds av CLI under läsåret kännetecknas intensiva sommarkurser av vissa specifika egenskaper:

• Ett minskat antal studenter, för att gynna individuell undervisning och för att tillgodose individuella behov.

• Ökad användning av fritidsaktiviteter i undervisningen.

• Ett särskilt fokus på kommunikativa och pragmatiska aspekter och som en följd av en förstärkning av alla färdigheter, särskilt muntliga, både mottagliga och produktiva.... [-]


Sommarskola i läsning av mitt egyptiska hieratiska

Campusstudier Heltid July 2019 Italien Pisa

Målsättningen med skolan är att ge stark förmåga att läsa och tolka forntida egyptiska dokument i hieratiska och hieroglyfer, utöver grundläggande kunskaper. [+]

Målsättningen med skolan är att ge stark förmåga att läsa och tolka forntida egyptiska dokument i hieratiska och hieroglyfer, utöver grundläggande kunskaper. Detta kommer att uppnås genom tre olika nivåer:

1) Avkodning av hieratiskt skript (grundläggande);

2) Intensiv övning av läsning (hieratiska källor) övervakad av lärare;

3) Fokusera på grammatikfrågor relaterade till Middle Kingdom-texterna.

Genom att undersöka olika typer av dokument, kommer deltagarna att förvärva självförtroende för att närma sig autonoma antika egyptiska skrifter i mellersta egyptier, särskilt de som skrivits i hieratiska.... [-]


Sommarskola i möjliggörande teknik för industriellt internet av saker

Campusstudier Heltid July 2019 Italien Pisa

Den 3: e utgåvan av sommarskolan "Att möjliggöra teknik för industriell Internet av saker" är organiserad för att erbjuda ungefär 50 timmars främre lektioner inom elektronik, elektromagnetik och IKT för saker med tanke (IoT) studenter, forskare på tidigt stadium och utövare med bakgrund på kretsar och system. [+]

Den 3: e utgåvan av sommarskolan "Att möjliggöra teknik för industriell Internet av saker" är organiserad för att erbjuda ungefär 50 timmars främre lektioner inom elektronik, elektromagnetik och IKT för saker med tanke (IoT) studenter, forskare på tidigt stadium och utövare med bakgrund på kretsar och system.

Sommarskolan ger teoretiska och praktiska (med hands-on CAD-session) lärdomar om senaste framsteg inom möjliggörande teknik, elektronik och elektromagnetik, för framtida trådlösa transceiverare, system och nätverk i scenarier som IoT, Industry 4.0 och Cyber-Physical-Systems ( CPS).

Trådlösa kretsar och system och internetteknologi blir genomgripande inom många tillämpningsområden, såsom logistik (t.ex. RF-identifiering), fordonsindustrin (t.ex. anslutna bilar, avancerade drivhjälpsystem, V2V och V2I trådlös kommunikation, radar, lidar), automatisering inom industriell eller domotiska scenarier (t.ex. trådlös sensor och aktuatornätverk), smart tillverkning (t.ex. industri 4.0), hälsa och välbefinnande (t.ex. trådlös bärbar avkänning och biomedicinska kretsar).... [-]


Sommarskola i offentlig revision och ansvarsskyldighet. Data mining och analys: vilka konsekvenser för revision

Campusstudier Heltid 2 veckor March 2019 Italien Pisa

Skolan är en ny inlärningsmöjlighet för professionella revisorer (både privat och offentlig sektor), för studenter och forskare samt för övriga tjänstemän och yrkesverksamma att hålla sig uppdaterade om trender och utveckling inom detta snabbt utvecklade område. [+]

I enlighet med revisionsrättens strategi kommer skolan att öppna en strukturerad dialog med

den akademiska världen, ger ytterligare möjligheter till högkvalitativ utbildning,

underlätta kunskapsutbyte mellan utövare och forskare och - sista

men inte minst - kan ge en plattform för studier, diskussioner och information

utbyte om revisionsrelaterade frågor.

Sommarskolan är öppen för ett stort antal partipipanter: tjänstemän, forskare,

yrkesverksamma, doktorander och doktorander, doktorander i... [-]


Sommarskola i osteoarkaeologi och paleopatologi

Campusstudier Heltid June 2019 Italien Pisa

Sommarskolan i osteoarkaeologi och paleopatologi är ett akademiskt program som syftar till att träna eleverna i antropologiska och paleopatologiska laboratoriemetoder. [+]

Sommarkollegiet i osteoarkaeologi och paleopatologi är ett akademiskt program som syftar till att träna eleverna i antropologiska och paleopatologiska laboratoriemetoder. Det är en enastående möjlighet för studenter att få praktisk erfarenhet av bioarkaeologisk utredning genom att arbeta sida vid sida med ledande forskare på området.

Labbaktiviteterna och föreläsningarna kommer att genomföras vid Laboratoriet för Paleopatologi (inom Pisa Medical School). Sommarskolan kommer att ske under 3 veckor för att ge studenterna grundläggande kunskaper om skelettanatomi, fysisk antropologi och paleopatologi som är nödvändiga för att närma sig osteologiska analyser.... [-]


Sommarskola staden och vattnet

Campusstudier Heltid July 2019 Italien Pisa

Den internationella sommarskolan "Staden och vattnet" börjar från medvetenheten om värdet av Massaciuccoli-sjön (Massarosa, Lucca) och dess territorium. [+]

Den internationella sommarskolan "Staden och vattnet" börjar från medvetenheten om värdet av Massaciuccoli-sjön (Massarosa, Lucca) och dess territorium. I kontinuitet med tidigare utgåva kommer sommarskolan att fokusera på den del av Massaciuccoli-sjön som hör till Viareggio kommun: området mellan staden Torre del Lago-Puccini och industriområdet San Rocchino.

Detta område präglas av en hög landskapspotentialitet men samtidigt hög fysisk, social och miljömässig försämring, i motsats till San Rossore-Massaciuccoli Park-föreskrifterna. Om staden Torre del Lago-Puccini representerar idag ett internationellt kulturcentrum, strikt kopplat till figuren av Giacomo Puccini, är det intilliggande området mot Viareggio kännetecknat av anonyma platser och den enorma "Carbonaia" -dumpen.... [-]


Sommarskola steg - kortsiktigt ingenjörsprogram

Campusstudier Heltid June 2019 Italien Pisa

Skolan erbjuder en internationell utbyteserfarenhet till studenter vid universitetet i Pisa (UNIPI), University of Illinois i Urbana - Champaign (UIUC) och San Diego State University (SDSU). [+]

Skolan erbjuder en internationell utbyteserfarenhet till studenter vid universitetet i Pisa (UNIPI), University of Illinois i Urbana - Champaign (UIUC) och San Diego State University (SDSU).

Programmet erbjuder 5 "fem veckor" kurser:

1) två i Pisa vid UNIPI från 15 maj till 18 juni 2018 för studenter från: 1.a) UIUC: eleverna kommer att delta i en klass av energisystem och en klass av italiensk kultur och språk (grundnivå) på språkscentret;

1.b) SDSU: eleverna kommer att delta i en klass av numerisk analys och en klass av italiensk kultur och språk (elementär nivå) som omfattar ämnet om mångfald i samband med kvinnornas roll i italiensk historia)... [-]


Sommarskola vada volaterrana arkeologiska fältskola

Campusstudier Heltid July 2019 Italien Pisa

Undersökning i den låga Cecina-dalen (Ager Volaterranus). Metod för undersökning och landskapsarkologi. Icke-destruktiva diagnostiska tekniker som tillämpas på den arkeologiska forskningen (särskilt de georadära undersökningarna som utförs av Dr. A. Ribolini Dipartimento Scienze della Terra, UNIPI). [+]

Undersökning i den låga Cecina-dalen (Ager Volaterranus). Metod för undersökning och landskapsarkologi.

Icke-destruktiva diagnostiska tekniker som tillämpas på den arkeologiska forskningen (särskilt de georadära undersökningarna som utförs av Dr. A. Ribolini Dipartimento Scienze della Terra, UNIPI).

Stratigrafiska utgrävningar av byggnaderna i hamnkvarteret Vada Volaterrana: lektioner i metodik och praktisk grävning. Klassificering av byggnader och fynd, särskilt i ett gammalt keramiklaboratorium, inklusive typologiska och tekniska arkæometriska analyser och ritning av fynden.... [-]


Sommarskoldiagnos i kulturvetenskap: 1. fokusera på modern och samtida konst

Campusstudier Heltid September 2019 Italien Pisa

Sommarskolan innehåller ett program för multidisciplinära studier inom en vecka. Skolan kommer att hållas vid Kemiska institutionen vid universitetet i Pisa och är utformad för att utbilda doktorander, särskilt doktorander, med intressen i arvsvetenskap. [+]

Sommarskolan innehåller ett program för multidisciplinära studier inom en vecka. Skolan kommer att hållas vid Institutionen för kemi vid universitetet i Pisa och är utformad för att utbilda doktorander, särskilt doktorander, med intressen i arvsvetenskap.

Sommarskolan syftar till att ge studenter med olika pedagogiska bakgrunder (akademiker inom teknikvetenskaplig och humanistisk) de specifika kompetenserna för att starta och utveckla projekt för korrekt diagnos och konservativ förvaltning av kulturarv.

Skolan ger lärdomar för att överföra kunskap för karakterisering av material, för de tekniker som är lämpliga för deras karaktärisering, för bedömning av deras förändringsläge. Särskild uppmärksamhet kommer att ägnas åt studier av produkter och tekniker som ska användas för bevarande.... [-]


Sommarstudent vid fermilab och andra laboratorier

Campusstudier Heltid July 2019 Italien Pisa

Fysikstuderande kommer att träna i forskargrupperna som arbetar med de nya Fermilab-initiativen, mu2e, muon (g-2), Nova-experimenten, samt framtida neutrino-fysikförsök eller i Fermilab-gruppen som samarbetar med cms-experimentet vid CERN , eller i teorigruppen. [+]

Fysikstuderande kommer att träna i forskargrupperna som arbetar med de nya Fermilab-initiativen, mu2e, muon (g-2), Nova-experimenten, samt framtida neutrino-fysikförsök eller i Fermilab-gruppen som samarbetar med cms-experimentet vid CERN , eller i teorigruppen.

Vissa studenter kan fortfarande vara involverade i analysen av CDF-data inom CDF-fysikgrupperna. För vissa studenter kan praktikplatsen ske i andra laboratorier eller universitet.

Ingenjörsstuderande ska utbildas i divisionen Fermilab accelerator, teknisk division eller databehandling eller i grupper som arbetar med tillämpad forskning i andra laboratorier eller universitet.... [-]


Summer School Food and Innovation in Rural Transition: the Tuscany case

Campusstudier Heltid June 2019 Italien Pisa

[+]

Dessa möjligheter innefattar bland annat marknadsförhållanden (t.ex. genom köp och försäljning av produkter), social relation (t.ex. attraktion av (peri) stadsfolk för nöjes-, ekonomiska och hälsoskäl)

2. Små gårdar och politisk agenda. Detta tema fokuserar på om och vilka politiska handlingar direkt stöder (t.ex. subventioner) eller indirekt (t.ex. genom att nämna litet jordbruk som en del av bredare politiska strategier) små gårdar.

4. Små gårdar och miljö. Detta tema fokuserar på de små jordbrukarnas inverkan på miljön. ... [-]


Vinterskoleteori och övning i transmissions- och avsökningselektronmikroskopi

Campusstudier Heltid January 2019 Italien Pisa

Vår vinterskola är en praktisk, fullständig nedsänkningskurs som täcker ultrastrukturella tekniker som kan tillämpas vid studier av flera biologiska ämnen (celler, vävnader, organismer). [+]

Vår vinterskola är en praktisk, fullständig nedsänkningskurs som täcker ultrastrukturella tekniker som kan tillämpas vid studier av flera biologiska ämnen (celler, vävnader, organismer).

Kursen delas upp i två delar:

a) En teoretisk del anordnad i föreläsningar som täcker grundläggande och avancerade tekniker inom transmissions- och avsökningselektronmikroskopi.

b) En praktisk del där deltagare kommer att vara värd i laboratorierna och kommer att vara direkt involverade i utformningen och genomförandet av försöksprotokoll angående föreläsarnas huvudämneobjekt.

Syfte ... [-]

Videoklipp

Welcome to the University of Pisa

Kontakt

The University of Pisa

Adress, rad 1 Lungarno Antonio Pacinotti, 43
56126 Pisa, Tuscany, Italien
Hemsida https://www.unipi.it/index.php/english