Läs den officiella beskrivningen

Universitetet i Pisa är en offentlig institution med tjugo avdelningar , med höga forskningscentra inom jordbruket, astrofysik, datavetenskap, teknik, medicin och veterinärmedicin. Vidare har universitetet nära förbindelser med forskningsinstitutets pisaninstitut , med många kulturinstitutioner av nationell och internationell betydelse, och med industrin, i synnerhet informationstekniken , som gick igenom en fas av snabb expansion i Pisa under nittonhundratalet och sjuttiotalet.

Universitetet i Pisa grundades officiellt år 1343 , även om ett antal forskare hävdar sitt ursprung går tillbaka till 1100-talet.

Det tidigaste beviset på en pisan "Studium" dateras till 1338 när den kända juristen Ranieri Arsendi överfördes till Pisa från Bologna. Han betalade tillsammans med Bartolo Da Sassoferrato , en föreläsare i civilrätt, kommunen att undervisa i allmänhetens lektioner.

Den pavala tjuren " In supremae dignitatis ", som beviljades av pave Clement VI den 3 september 1343, erkände "Studium" av Pisa som en " Studium Generale "; en institution för vidareutbildning grundad eller bekräftad av en universell myndighet, pafet eller riket. Pisa var ett av de första europeiska universiteten som kunde prata med den här pappliga förklaringen, som garanterade det universella, rättsliga värdet av sina utbildningsbevis.

De första lärda ämnena var: Teologi, Civilrätt, Canon Law and Medicine. I 1355 Francesco Da Buti började den välkända kommentaren av Dantes Divine Comedy undervisa på "Studium".

Pisa och dess "Studium" genomgick en krisperiod runt om på 15-talet: Florentinernas erövring av staden förstörde sitt ekonomiska och sociala liv. Faktum är att det saknas dokumentärbevis om universitetets regelbundna funktion i årtionden.

1473, tack vare Lorenzo dei Medici , återupptog Pisan Studium sin systematiska utveckling och byggandet av en byggnad för att hålla lektioner tillhandahölls 1486. ​​Byggnaden - senare kallad Palazzo della Sapienza (Kunskapsbyggnaden) Piazza del Grano i fjortonde århundradet. Bilden av en cherub placerades ovanför porten "Dell'Abbondanza", som leder till Piazza, fortfarande idag symbol för universitetet .

Efter upproret mot Florens in1494 och kriget följde Pisan Studium en nedgångstid och överfördes till Pistoia, Prato och Florens. Universitetets ceremoniella återinventering, den 1 november 1543, enligt regimen av Duke Cosimo I dei Medici , betraktades som en andra invigning. Kvaliteten på universitetet främjades genom stadgan för 1545 och pisanatenaeum blev en av de viktigaste i Europa för undervisning och forskning. Stolen för "Semplici" (Botanik) hölls av Luca Ghini , grundare av världens första botaniska trädgård, efterträdd av Andrea Cesalpino , som ledde fram den första vetenskapliga metoden för klassificering av växter och anses vara en föregångare vid upptäckten av blodcirkulationen . Gabriele Fallopio och Marcello Malpighi föreläste i Anatomi och Medicin.

Galileo Galilei, som föddes och studerades i Pisa, blev professor i matematik vid Pisan Studium år 1589.

Universitetets roll som en statlig institution blev alltmer accentuerad under Medici storhertugdagsperioden. En protektionistisk politik säkerställde en konsekvent kärna av lärda och lärare. Lagar utfärdade av Cosimo I, Ferdinando I och Ferdinando II förpliktade dem som hade för avsikt att få en examen att delta i Studium i Pisa. I denna period ses olika illustrerade talföreläsningar i Pisa, särskilt inom juridik och medicin .

Universitetets utveckling fortsatte under Lorenas. De slutförde byggandet av det astronomiska observatoriet (ett projekt som initierades av Medicis) samt berikar universitetsbiblioteket med viktiga publikationer, utveckling av Botaniska trädgården och Naturvetenskapsmuseet och de inrättade nya stolar, som Experimentell fysik och kemi.

Bilagan från Toscana till Napoleonska riket resulterade i att Studium omvandlades till en kejserlig akademi: Athenaeum blev en gren av Paris universitet och kurser och studieprogrammen strukturerades enligt den franska offentliga utbildningsmodellen. Fem nya fakulteter bildades (teologi, lag, medicin, vetenskap och litteratur), tillsammans med prov, olika kvalifikationstitlar och examensarbeten. I 1813 etablerades "La Scuola Normale Superiore " som en gren av "Ecole Normale de Paris".

Restaureringen kunde inte avbryta effekterna av Napoleons erfarenhet. Den första kongressen för italienska forskare hölls i Pisa 1839 . 421 forskare och över 300 experter inom olika discipliner diskuterade zoologi, komparativ anatomi, kemi, fysik, matematik, agronomi, teknik, botanik, vegetation fysiologi, geologi, mineralologi, geografi och medicin.

Under 1839-1840 utbildade utbildningsdirektören Gaetano Giorgini den viktigaste reformen vid universitetet i Pisa genom att höja antalet fakulteter till sex (teologi, lag, litteratur, medicin, matematik och naturvetenskap) och skapade världens första ordförande för jordbruk och fårodling.

År 1846 återupptogs Scuola Normale. Samtidigt spridda liberala och patriotiska idealer på Athenaeum och en bataljon av universitetet - bestående av lärare och studenter - utmärkte sig i slaget vid Curtatone och Montanara 1848 .

Under den andra restaureringen, i 1851, förenade Leopoldo II universiteten i Pisa och Siena i ett unikt etruskiskt ateneum som delvis motiverades av ekonomiska skäl, men främst för politisk kontroll. Teologiska och juridiska fakulteter vilade på Siena; medan de för litteratur, medicin, matematik och naturvetenskap förblir i Pisa. Efter det florentinska upproret och storhertens flykt i 1859 var en av de första åtgärder som den föreslagna regeringen införde återbetalningen till staden Pisa av dess Studium med alla sex dess fakulteter.

Med födelsen av Konungariket Italien blev universitetet i Pisa en av de nya statens mest prestigefyllda kulturinstitutioner . Mellan andra hälften av nittonde och första hälften av tjugonde århundraden lärde sig följande prestigefyllda lärare i Pisa: advokaterna Francesco Carrara och Francesco Buonamici , filologerna Domenico Comparetti och Giovanni D'Ancona , historiker Pasquale Villari , Gioacchino Volpe och Luigi Russo , filosof Giovanni Gentile , ekonom Giuseppe Toniolo och matematiker Ulisse Dini och Antonio Pacinotti . Det första europeiska institutet för historisk språkvetenskap grundades i Pisa 1890 .

Under fascismens år var Pisa Athenaeum ett aktivt centrum för politisk debatt och antifascistisk organisation .

Efter andra världskriget återvände universitetet i Pisa till avantgarde på många områden av kunskap . Till fakulteten för teknik och apotek, etablerade före kriget, tillkom ekonomi, utländska språk och litteratur och politik. År 1967 grundades "Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna" som tillsammans med "La Scuola Normale" bildade ett mycket prestigefyllt inlärnings- och undervisningscenter.

Programmen undervisas på:
  • Italienska
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Basår

University of Pisa Summer & Winter Schools

Grundkurs i humaniora (FCH) ... [+]

Grundkurs i humaniora (FCH) - 60 FC cr

Modulerna är uppdelade på följande sätt:

- Italiensk litteratur: en introduktion 12 FC cr - Modern europeisk historia 9 FC cr - Grekisk och romersk arkeologi 6 FC cr - Konsthistoria: en introduktion 6 FC cr - Introduktion till filosofisk tanke 3 FC cr

De återstående 24 högskolepoängen kommer att bestå av kurser i italienska språket och kulturen för att utgöra totalt 60 högskolepoäng.

Vad är grundkursen?

Grundkursen är ett studieprogram bestående av två studieområden: Humaniora (Grundkurs i Humaniora-FCH) och Vetenskap (Grundkurs i Science-FCS), undervisas på engelska och främst riktad till kandidater som inte har minimilitteraturen beskrivs i gällande lagstiftning för inskrivning vid italienska universitet.... [-]

Italien Lucca
Kontakt Skolan
Engelska,Italienska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Grundkurs i vetenskap (FCS) ... [+]

FC förbereder studenter som är intresserade av att studera ett examensprogram inom jordbruk, datavetenskap, ekonomi, teknik, matematik, medicin, naturvetenskap, apotek och fysik. Kursens innehåll tar hänsyn till tentamen till medicin och de utvärderingstest som eleverna måste ta för att få tillgång till ett examensarbete.

Kurser delas på följande sätt:

- Grundläggande matematiskt språk, modellering och resonemang 12 FC cr - Fysik 9 FC cr - Kemi 6 FC cr - Biologi 6 FC cr - Ekonomi och ekonomi 3 FC cr

De återstående 24 högskolepoängen kommer att bestå av kurser i italienska språket och kulturen för att utgöra totalt 60 högskolepoäng.... [-]

Italien Lucca
Kontakt Skolan
Engelska,Italienska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

Sommarkurser

University of Pisa Summer & Winter Schools

Till följd av framgången för de första två utgåvorna i Pisa (2016 och 2017) med deltagande av cirka 120 studenter från hela världen och av utgåvan 2018 i Litauen med delt ... [+]

Handla om

Till följd av framgången för de första två utgåvorna i Pisa (2016 och 2017) med deltagande av cirka 120 studenter från hela världen och av utgåvan 2018 i Litauen med deltagande av skolans grundare Som lärare, realiserar institutionen för statskunskap vid universitetet i Pisa IV International Summer School på jordad teori och kvalitativa metoder. Sommarskolan är en intensiv 5-dagars kurs (med morgon och eftermiddagssemester), där övningar och arbetsgrupper växlar med föreläsningar. Kvalitativa forskare upplever ofta vanliga problem som att gå vilse efter insamling och kodning av data, med utsikt över möjligheterna att utveckla sina idéer och producera ojämn och vardagliga rapporter. Grounded Theory metoder hjälper dig att snabbt analysera data och skriva en rapport. Denna sommarskola fokuserar på att förbättra färdigheterna med att använda Grounded Theory-strategier för att hjälpa dig att öka incisiveness, klarhet och kreativitet i ditt arbete. Dessa skolor hjälper dig att behålla flexibiliteten hos jordad teori samtidigt som du utvecklar konceptets djupa och omfattande analys. Vi kommer att understryka hur man (1) utvecklar och känner igen kraftfulla koder, (2) engagerar sig i jämförande analyser, (3) förstärker dina framträdande konceptkategorier, och (4) integrerar dessa kategorier i en sammanhängande och övertygande rapport, i kvalitativ analys, (6) kommunicera dina resultat och (7) hantera CAQDAS för att förbättra dina analyser. Vi kommer också att ta itu med passformen mellan jordad teori och symbolisk interaktion och hur metoden och perspektivet kompletterar varandra. Sommarskolan tjänar bäst deltagare som är mitt i ett kvalitativt forskningsprojekt eller har deltagit i kvalitativ kodning för en... [-]

Italien Lucca
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
5 dagar
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Syftet med denna mindreåriga är att ge kunskap och verktyg för att starta och driva ett turistföretag med fokus på sport. ... [+]

Syfte

Syftet med denna mindreåriga är att ge kunskap och verktyg för att starta och driva ett turistföretag med fokus på sport.

Vem kan ansöka

Universitetsstuderande intresserade av turism och ledning

Språk

engelsk

Programintensitet

Heltid

Förkunskapskrav

vara universitetsstudent

ECTS

15

avgifter

2640 Euro

(avgifter 1000, boende 1640)

Samordnare

Prof. Enrica Lemmi

e-post:

enrica.lemmi@unipi.it

Period

23 september-03 november 2019

Deadline

31 juli 2019

[-]
Italien Lucca
September 2019
Engelska
Heltid
6 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Två veckors utbildnings- och verkstadsaktiviteter samt nätverk, socialisering, matchning och avslappning. I början av den första veckan presenteras de utmaningar som lans ... [+]

Handla om

Två veckors utbildnings- och verkstadsaktiviteter samt nätverk, socialisering, matchmaking och slappna av. I början av den första veckan presenteras de utmaningar som lanseras av de företag som är involverade i programmet och där kursdeltagarna kommer att kallas att arbeta i grupper om 4-5 personer. I slutet av den första veckan presenteras det första utkastet till projektet som grupperna utför. I slutet av den andra veckan kommer den slutliga versionen av projekten att presenteras. Digital humaniora Teoretisk-praktiska lektioner om de mest avancerade verktygen, teknikerna och metoderna i den digitala humanistiska världen.

SYFTE... [-]
Italien Lucca
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sommarskolan "Egyptologists as museum curators: a immersive training" är ett akademiskt program som erbjuds av universitetet i Pisa i samarbete med Museo Egizio i Turin. ... [+]

Handla om

Sommarskolan "Egyptologists as museum curators: a immersive training" är ett akademiskt program som erbjuds av universitetet i Pisa i samarbete med Museo Egizio i Turin. Huvudsyftet med skolan är att ge en teoretisk och praktisk inställning till antika egyptiska föremål som en del av en samling. Varje objekt är en ackumulering av olika historier, både gamla och moderna, allt från produktion, användning, deponering, upptäckt, upp till dess förvärv, bevarande och visning. Skolan kommer att erbjuda den unika möjligheten att ta itu med egyptiska föremål från alla dessa olika vinklar, från teoretiska till mer pragmatiska perspektiv, exponera deltagare för en mängd olika museipraktiker tack vare en fördjupande upplevelse i en museumsmiljö.... [-]

Italien Lucca Turin
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 vecka
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Vår sommarskola är en praktisk, fullständig nedsänkningskurs som omfattar bioteknik som kan tillämpas vid studier av flera biologiska ämnen relaterade till cellbiologi, g ... [+]

Handla om

Vår sommarskola är en praktisk, fullständig nedsänkningskurs som omfattar bioteknik som kan tillämpas vid studier av flera biologiska ämnen relaterade till cellbiologi, genuttryck och funktionsanalys, genotoxicitet och ultrastrukturella observationer.

Kursen delas in i:

en teoretisk del anordnad i föreläsningar som täcker modern tekniken praktisk del där deltagare kommer att vara värd i laboratorierna och kommer att vara direkt involverade i utformningen och genomförandet av flera försöksprotokoll angående föreläsarnas huvudämneobjekt.Syfte

Målet med sommarskolan är att introducera studenter att få information och övning om moderna tillvägagångssätt avseende cellbiologi, cytogenetik, molekylärbiologi och ultrastruktur... [-]

Italien Lucca
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
13 dagar
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Datavetenskapens sommarskola erbjuder ett brett tvärvetenskapligt perspektiv på datavetenskapens olika pelare, inklusive data mining och stor dataanalys, maskininlärning ... [+]

Datavetenskapens sommarskola erbjuder ett brett tvärvetenskapligt perspektiv på datavetenskapens olika pelare, inklusive data mining och stor dataanalys, maskininlärning och AI, nätverksvetenskap och komplexa system, digital etik, datavetenskaplig samhällsvetenskap och tillämpad datavetenskap med föreläsningar av internationella forskare på hög nivå.

Syfte

Datavetenskap dyker upp som en störande konsekvens av den digitala revolutionen. Den bygger på kombinationen av stor tillgänglig data, sofistikerade dataanalyser och skalbara datainstrukturer. Datavetenskap förändras snabbt hur vi gör affärer, socialiserar, bedriver forskning och styr samhället. Det förändrar också hur vetenskaplig forskning utförs. Modelldrivna tillvägagångssätt kompletteras med datastyrda metoder. Ett nytt paradigm har uppstått där teorier och modeller och botten upp till upptäckten av kunskap från data ömsesidigt stöder varandra. Med tanke på datavetenskapens tvärvetenskapliga egenskaper utnyttjar detta data och modeller för att främja kunskaper inom olika discipliner eller inom olika discipliner (t.ex. biologi, ekonomi, medicin, etc.). Huvudämnena på sommarskolan är relaterade till stor dataanalys (dvs utvinning av kunskap från stora data, maskininlärning, ger en överblick över de viktigaste teknikerna som används för att automatiskt lära sig och förbättra sig från erfarenhet och komplexa system, metoder och tekniker som är särskilt relaterade till nätverksvetenskap). Vidare kommer föreläsningar att lyfta fram de etiska konsekvenserna som datavetenskap kan leda och de motåtgärder som varje datavetenskapare kan tillämpa för att utföra analys med avseende på de personer som är inblandade i data.... [-]

Italien Lucca
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 vecka
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Bidraget av beräkningsmetoder för läkemedelsupptäckt är inte längre en fråga, och de stora världens läkemedels- och bioteknikföretag använder sig av beräkningsmöjligheter ... [+]

Handla om

Bidraget av beräkningsmetoder för läkemedelsupptäckt är inte längre en fråga, och de stora världens läkemedels- och bioteknikföretag använder sig av beräkningsmöjligheter. Datorstödd läkemedelsdesign omfattar beräkningsmetoder och resurser som används för att underlätta utformningen och upptäckten av nya terapeutiska lösningar. Denna sommarskola kommer att täcka alla de viktigaste beräkningsteknikerna som används vid läkemedelsupptäckt, vilket ger en grundläggande kunskap om detta forskningsområde.

Syfte

Kursen delas in i teoretiska och praktiska lektioner och gör att deltagarna självständigt kan utveckla sina egna beräkningsstudier.... [-]

Italien Lucca
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
6 dagar
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Vinterskolan är avsedd för Ph.D. studenter som utför sina forskningsverksamheter inom flytande maskineri och energisystemteknik, inklusive turbomachinery, förbränningsmot ... [+]

Handla om

Vinterskolan är avsedd för Ph.D. studenter som utför sina forskningsverksamheter inom flytande maskineri och energisystemteknik, inklusive turbomachinery, förbränningsmotorer, energikonvertering, kraftverk, förnyelsebara energisystem och innovativa energisystem. Vinterskolan hålls i mars och kommer att organiseras med seminarier av experter och sessioner med informations- och erfarenhetsdiskussion bland studenter och professorer. Skolan kommer att hållas i fem dagar, och nationella och internationella talare kommer att uppmanas att presentera sin erfarenhet och forskningsverksamhet. talare kommer att inbjudas från akademi, industri och forskningscentrum.... [-]

Italien Lucca
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
5 dagar
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Denna kurs är resultatet av ett partnerskap av FN-habitat och universitetet i Pisa. Den tar itu med det komplexa problemet med att styra klimatbeständiga städer, på ett j ... [+]

Handla om

Denna kurs är resultatet av ett partnerskap av FN-habitat och universitetet i Pisa. Den tar itu med det komplexa problemet med att styra klimatbeständiga städer, på ett jämförande sätt bedömer bästa praxis och lösningar. Kursen riktar sig främst till beslutsfattare, tjänstemän och utövare som presenterar teoretiskt och akademiskt innehåll med praktisk och praktisk inriktning. Specifikt innehåll inom det allmänna temat identifieras årligen och avtalas av arrangörerna i varje utgåva, baserat på aktuell utveckling i området.

Syfte

Kursen syftar till att ge deltagarna analytiska redskap för att bättre förstå och hantera de styrande utmaningar som klimatförändringarna ger på stads- och storstadsdimensionerna. Det koncentrerar sig specifikt på hur man bäst kan styra klimatförändliga städer.... [-]

Italien Lucca
December 2019
Engelska
Heltid
5 dagar
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Vetenskap, teknik och relaterad kompetens har tagit en alltmer framträdande roll i samhället. Offentligt oro med och kontrovers över hur vetenskap och teknik framsteg och ... [+]

Handla om

Vetenskap, teknik och relaterad kompetens har tagit en alltmer framträdande roll i samhället. Offentligt oro med och kontrovers över hur vetenskap och teknik framsteg och kompetens tillämpas för att möta samhällets behov, förväntningar och krav har dock ökat proportionellt. Institutioner som Europeiska unionen har erkänt detta som en viktig fråga, vilket leder till det som ibland har avbildats som en förtroendekris i vetenskapen och senare en kris av rationalitet när det gäller att ta itu med offentliga frågor. Ett antal teoretiska ramar och tillvägagångssätt har utvecklats under åren. Även om dessa kan skilja sig väsentligt från hur problemets ursprung diagnostiseras och svaret är uppfattat, finns det ett utbrett överenskommelse att en förenklad syn på gränssnittet mellan vetenskap och samhälle ska överges och att mer inkluderande tillvägagångssätt måste vara tränade. Som ett resultat har det skett en stor ökning av medvetenhet, begreppsramar, verktyg och färdigheter i kommunikation av vetenskap, mätning av offentliga svar och involvering av människor inom vetenskap och teknikrelaterad politik. Ändå framstår de offentliga frågorna kontinuerligt som vetenskap, innovation och industripolitik fortsätter och utmanar förmågan att fruktbart tillämpa vetenskaplig och teknisk expertis i ett socialt oupphörligt sammanhang. Sommarskolan kommer att ge en uppdaterad analys av detta problematik med fokus på ramar, metoder, metoder och erfarenheter. Verksamheten kommer att formuleras på morgonen och eftermiddagen. Morgon sessioner kommer att ägnas åt föreläsningar. Eftermiddagssessionerna utvecklar de ämnen som behandlas på morgonen genom grupparbete. Närvaro kommer att utvärderas genom de arbeten som produceras och en tentamen.... [-]

Italien Lucca
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
5 dagar
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kursen kommer att omfatta hela cykeln av ett kvalitativt forskningsprojekt. från design till datainsamling, analys, rapportering och spridning. I synnerhet kommer deltaga ... [+]

Handla om

Kursen kommer att omfatta hela cykeln av ett kvalitativt forskningsprojekt. från design till datainsamling, analys, rapportering och spridning. I synnerhet kommer deltagarna att introduceras för olika datainsamlingsstrategier (intervjuer, dokument, visuella data, observationer etc.), olika metoder för dataanalys (innehållsanalys, etnografi, kritisk diskursanalys etc.) och de kommer att lära sig hur tolkning , utvärdera och sprida resultaten av den kvalitativa studien. Slutligen presenteras ett mjukvaruverktyg (Nvivo) för kvalitativ forskningsanalys och deltagarna kommer att introduceras för användningen av den.

Syfte

Kvalitativa metoder utgör en värdefull och meningsfull forskningsinriktning inom samhällsvetenskap. Syftet med kursen är att introducera Ph.D. studenter och juniorfakultet till mångfalden av sätt att genomföra kvalitativ forskning.... [-]

Italien Lucca
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
5 dagar
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sommarskolan "Reading Middle Egyptian Hieratic" är ett akademiskt program som erbjuds av universitetet i Pisa, som syftar till att träna sina deltagare att läsa och tolka ... [+]

Handla om

Sommarskolan "Reading Middle Egyptian Hieratic" är ett akademiskt program som erbjuds av universitetet i Pisa, som syftar till att träna sina deltagare att läsa och tolka litterära och dokumentära texter av det antika Egypten (mellan egyptierna 2000-1500 f.Kr.) i sitt ursprungliga skript hieratiska och hieroglyfer).

Syfte

Målsättningen med skolan är att ge stark förmåga att läsa och tolka forntida egyptiska dokument i hieratiska och hieroglyfer, utöver grundläggande kunskaper. Detta kommer att uppnås genom tre olika nivåer: 1) Avkodning av hieratiskt manuskript (grundläggande), 2) Intensiv övning av läsning (hieratiska källor) övervakad av lärare, 3) Fokusera på grammatikfrågor relaterade till medelstarktexten. Genom att undersöka olika typer av dokument kommer deltagarna att förvärva självförtroende för att närma sig autonoma antika egyptiska skrifter i medeltyptiska, särskilt de som skrivits i hieratiska.... [-]

Italien Turin
Kontakt Skolan
Engelska,Arabic (Egypt)
Heltid
6 dagar
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

2019-utgåvan av sommarskolan som möjliggör teknik för industriell internetintroduktion (ET-I2OT 2019) är organiserad för att erbjuda 6 ECTS (48 timmars främre lektioner) ... [+]

Handla om

2019-utgåvan av sommarskolan som möjliggör teknik för industriell internetintroduktion (ET-I2OT 2019) är organiserad för att erbjuda 6 ECTS (48 timmars främre lektioner) inom områdena elektronik, elektromagnetik och IKT för saker med tanke (IoT) inriktade på en åhörare av kandidatexamen (förra året), masterexamen och doktorander, forskare och utbildare från akademi eller industri.

Lektioner kommer att hållas på engelska på mötesrummet vid Institutionen för Informationsteknik (DII), via G. Caruso 16, Pisa, Italien.

Syfte

Lektioner kommer att hållas vid Aula Magna vid Tekniska Högskolan, Universitetet i Pisa, och utnyttjar alla faciliteter som är tillgängliga när det gäller konferensrum och laboratorier. Det officiella språket kommer att vara engelska.... [-]

Italien Lucca
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
6 dagar
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Revisorer behöver utveckla och förbättra sin förmåga att analysera förändringar, ta itu med de relaterade riskerna och utmaningarna och kontinuerligt anpassa sina revisio ... [+]

Handla om

Revisorer behöver utveckla och förbättra sin förmåga att analysera förändringar, ta itu med de relaterade riskerna och utmaningarna och kontinuerligt anpassa sina revisionsmetoder och metoder. För att göra det är det viktigt för revisionsinstitut att utveckla ett ömsesidigt fördelaktigt förhållande med akademiska forskare. Med andra ord måste revisionsberättelsen och forskningen gå hand i hand. För att nå detta mål har universitetet i Pisa och Europeiska revisionsrätten (ECA), EU: s oberoende externa revisor, inrättat och gemensamt organiserat en sommarskola i offentlig revision och ansvarsskyldighet

Syfte

Skolan är en ny inlärningsmöjlighet för professionella revisorer (både privat och offentlig sektor), för studenter och forskare samt för övriga tjänstemän och yrkesverksamma att hålla sig uppdaterad om de senaste trenderna och utvecklingen inom detta utvecklingsområde. I enlighet med revisionsrättens strategi kommer skolan att öppna en strukturerad dialog med den akademiska världen, ge ytterligare möjligheter till högkvalitativ utbildning, underlätta utbyte av utbyten mellan utövare och forskare och sist men inte minst - kan skapa en plattform för studier, diskussioner och informationsutbyte om revisionsrelaterade frågor.... [-]

Italien Lucca
Kontakt Skolan
Italienska
Heltid
5 dagar
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sommarskolan i osteoarkaeologi och paleopatologi är ett akademiskt program som syftar till att nå eleverna i antropologiska och paleopatologiska laboratoriemetoder. Det ä ... [+]

Handla om

Sommarskolan i osteoarkaeologi och paleopatologi är ett akademiskt program som syftar till att nå eleverna i antropologiska och paleopatologiska laboratoriemetoder. Det är en enastående möjlighet för studenter att få praktisk erfarenhet av en bioarkaeologisk undersökning genom att arbeta sida vid sida med ledande forskare på området. Labbaktiviteterna och föreläsningarna kommer att genomföras vid Laboratoriet för Paleopatologi (inom Pisa Medical School). Sommarskolan kommer att ske under 3 veckor för att ge studenterna grundläggande kunskaper om skelettanatomi, fysisk antropologi och paleopatologi som är nödvändiga för att närma sig osteologiska analyser. De undersökta skelettmaterialen innehåller prov från toskanska utgrävningar som går tillbaka till medeltiden. Verksamheten kommer att genomföras under överinseende av en erfaren personal vid divisionen av paleopatologi, med tillsyn av professor Gino Fornaciari.... [-]

Italien Lucca
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Skolan avser att lära ut några utvalda och professionella verktyg som är användbara vid studier av historiska landskap och förflutna arkitekturer i komplexa områden som b ... [+]

Handla om

Skolan avser att lära ut några utvalda och professionella verktyg som är användbara vid studier av historiska landskap och förflutna arkitekturer i komplexa områden som bergiga, utnyttja de digitala framstegen och den nya teknologin, men också titta på de viktigaste behoven i detta forskningsområde, främja ett närmare samarbete med offentliga institutioner och yrkesverksamma inom planering av markanvändning och främjande av kulturarv. Föreläsningar på morgonen av regissörerna och instruktörer om deras forskning kommer att ge studenterna insikter i teori och praktik på de valda ämnena. Praktisk praktisk erfarenhet inom fältet kommer att kompletteras med aktivitet på en dator med ny programvara och / eller nya digitala verktyg på eftermiddagen.... [-]

Italien Lucca Massa
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 vecka
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Kursen kommer att påpeka senaste undersökningar och kliniska tillämpade problem angående muskelövningens roll på både friska försökspersoner och patienter som drabbas av ... [+]

Handla om

Europeiska landsbygden är befolkade med små gårdar. De bidrar till produktionen av livsmedel som senare konsumeras eller förvärvas av konsumenterna i både landsbygden och (peri) stadsområden. För att de bara arbetar på landsbygden är små gårdar en del av landsbygdsdynamiken (t.ex. ekonomisk, social och miljö) som påverkar landsbygdsövergången. Med andra ord, i Europa går landsbygdsövergången vidare till frågor som rör jordbruk och livsmedelsproduktion och konsumtion, många landsbygdsområden och företag som arbetar där bidrar till matförsörjning och förvärv.

Sommarskolan utforskar om och hur små gårdar påverkar hållbar landsbygdstransition samtidigt som de bidrar till matleverans och förvärv. I synnerhet går studiet studenterna utifrån utredningen av fyra teman. Dessa teman hamnar i de fyra ovan nämnda faktorer som påverkar hållbarheten i landsbygdens övergång och håller fokus på små jordbruk. Teman kan syntetiseras enligt följande: 1. Små gårdar, hållbar turism och territoriell valorisering. Detta tema undersöker hur små gårdar bidrar till att skapa möjligheter för en hållbar, experimenterande och mångsidig kvalitetsturismsektor. Detta tema innefattar analys av försörjningssystem för landsbygdsturism med särskild hänvisning till lokal produktion och agro-matförsörjningskedjor och andra traditionella lokala produkter. multifunktionalitet och diversifiering av jordbruk, agroturism, social jordbruk, analys av korta försörjningskedjor2. Små gårdar och politisk agenda. Detta tema fokuserar på om och vilka politiska handlingar direkt stöder (t.ex. subventioner) eller indirekt (t.ex. genom att nämna litet jordbruk som en del av bredare politiska strategier) små gårdar.3. Små gårdar, ekonomisk bärkraft och sociokulturell lämplighet.... [-]

Italien Lucca Sillico
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 månad
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sommarskolan för arkeologi i Abruzzo är ett akademiskt program som erbjuds av universitetet i Pisa i samarbete med övertygelsen av det arkeologiska arvet i Abruzzo. Stude ... [+]

Handla om

Sommarskolan för arkeologi i Abruzzo är ett akademiskt program som erbjuds av universitetet i Pisa i samarbete med övertygelsen av det arkeologiska arvet i Abruzzo. Studenterna får intensiv tvärvetenskaplig utbildning, med föreläsningar, laboratorier, två olika utgrävningsaktiviteter. För att slutföra programmet planerade vi ett helgbesök på den arkeologiska platsen. Med vår skola kommer eleverna att utveckla den grundläggande ramen för kunskap och färdigheter för deras framtida yrkesarbete inom arkeologi.

Syfte

Med vår skola kommer eleverna att utveckla den grundläggande ramen för kunskap och färdigheter för deras framtida yrkesarbete inom arkeologi.... [-]

Italien Lecce Nei Marsi
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Målet med sommarskolan är att ge deltagarna en bred översikt över aktuella strategier för studier av romerska bostäder, trädgårdar och urbana landskap. Grundläggande fråg ... [+]

Handla om

Målet med sommarskolan är att ge deltagarna en bred översikt över aktuella strategier för studier av romerska bostäder, trädgårdar och urbana landskap. Grundläggande frågor är: Vilka metoder för insamling av data bidrar till den vetenskapliga återuppbyggnaden av byggda miljöer? Vilken teknik för visualisering av data gör det möjligt att hämta den sinnliga dimensionen i urbana landskap? Hur kan arkeologiska data vara tillgängliga för specialisterna i andra discipliner som är inblandade i forskning, bevarande och förvaltning av byggd arv? Vilka verktyg är lämpliga för att dela data med sikte på hållbar bevarande? Pompeii ger ett idealiskt fall i sin tur tack vare den oöverträffade tillgängligheten av kontextuella arkeologiska data, samt den århundraden långa historien om prospektering, forskning och restaurering.... [-]

Italien Pompei
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sommarskolan är ett landskapsdesignverk, som syftar till att undersöka de komplexa förhållandena mellan den byggda miljön och vattnet, i dess bredaste betydelse av miljör ... [+]

Handla om

Sommarskolan är ett landskapsdesignverk, som syftar till att undersöka de komplexa förhållandena mellan den byggda miljön och vattnet, i dess bredaste betydelse av miljöresurs, och därmed även kust, floder, sjöar och vattenresurser. Studenterna kommer att vara engagerade i utvecklingen av ett projekt i en toskansk fallstudie med stöd av lärare och lärare vid universitetet i Pisa och besökande professorer vid andra nationella och internationella universitet. Sommarskolan är organiserad i två delar. Den första delen är främst inriktad mot kritisk läsning och kunskap om det område som valts som en fallstudie för att identifiera sina värderingar och kritik. I denna första del kommer grunderna för 3D Photogrammetry och UAV undersökningsmetoder också att tillhandahållas för analys av fallstudien både på arkitektonisk och urban skala. I den andra delen ska studenten arbeta för att utveckla ett projekt för förbättring av det område som valts som en fallstudie. Under hela perioden arrangeras lektionerna tillfälligt för att ge teoretiskt och metodiskt stöd för projektutvecklingen. Resultaten kommer att diskuteras offentligt i en öppen sista händelse.... [-]

Italien Lucca
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
2 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Stratigrafiska utgrävningar av de romerska byggnaderna som ligger i hamnkvarteret Vada Volaterrana; Klassificering av byggnader och fynd, Icke-destruktiva diagnostiska te ... [+]

Handla om

Stratigrafiska utgrävningar av de romerska byggnaderna som ligger i hamnkvarteret Vada Volaterrana; Klassificering av byggnader och fynd, Icke-destruktiva diagnostiska tekniker som tillämpas på den arkeologiska forskningen (särskilt de georadära undersökningarna som utförs av Dr. A. Ribolini Dipartimento Scienze della Terra, UNIPI), Digital hantering av dokumentationen

Syfte

Undervisningsmetoder för arkeologisk forskning i romerska städer och landskap

Vem kan ansöka

Studenter från europeiska och extra europeiska universitet

Språk

engelsk

Programintensitet

Heltid

Förkunskapskrav

Kunskap om forntida historia och kulturer

ECTS

6

Samordnare... [-]
Italien Livorno
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
3 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Fysikstuderande kommer att träna i forskargrupperna som arbetar med de nya Fermilab-initiativen, mu2e, muon (g-2), Nova-experimenten, samt framtida neutrino-fysikförsök e ... [+]

Handla om

Fysikstuderande kommer att träna i forskargrupperna som arbetar med de nya Fermilab-initiativen, mu2e, muon (g-2), Nova-experimenten, samt framtida neutrino-fysikförsök eller i Fermilab-gruppen som samarbetar med cms-experimentet vid CERN , eller i teorigruppen. För vissa studenter kan praktikplatsen ske i andra laboratorier eller universitet. ingenjörsutbildningar kommer att utbildas i divisionen Fermilab accelerator, teknisk division eller databehandling eller i grupper som arbetar med tillämpad forskning i andra laboratorier eller universitet. varje praktikant kommer att övervakas av en mentor, en anställd i det amerikanska laboratoriet. mentorn är ansvarig för hela praktikprogrammet för praktikern för de 9 veckors varaktigheten på vår mark. Varje praktikant kommer att presentera en skriftlig rapport som kommer att bli föremål för utvärdering av ett universitet i Pisa-utskottet.... [-]

Amerikas förenta stater Batavia
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
1 månad
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Sommarskolan innehåller ett program för multidisciplinära studier inom en vecka. Skolan kommer att hållas vid Institutionen för kemi vid universitetet i Pisa och är utfor ... [+]

Handla om

Sommarskolan innehåller ett program för multidisciplinära studier inom en vecka. Skolan kommer att hållas vid Institutionen för kemi vid universitetet i Pisa och är utformad för att utbilda doktorander, särskilt doktorander, med intressen i arvsvetenskap. Sommarskolan syftar till att ge studenter med olika pedagogiska bakgrunder (akademiker inom teknikvetenskaplig och humanistisk) de specifika kompetenserna för att starta och utveckla projekt för korrekt diagnos och konservativ förvaltning av kulturarv. Skolan ger lärdomar för att överföra kunskap för karakterisering av material, för de tekniker som är lämpliga för deras karaktärisering, för bedömning av deras förändringsändring. Särskild uppmärksamhet kommer att ägnas åt studier av produkter och tekniker som ska användas för bevarande. Varje år kommer skolan att ägna sig åt ett annat ämne inom kulturvetenskap. År 2019 kommer skolan att fokusera på studier av organiska material i arkeologi.... [-]

Italien Lucca
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
5 dagar
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Fältskolan i medeltida arkeologi och bioarkaeologi vid Badia Pozzeveri (Lucca, Italien) är ett akademiskt program som syftar till att träna eleverna i det arkeologiska oc ... [+]

Handla om

Fältskolan i medeltida arkeologi och bioarkaeologi vid Badia Pozzeveri (Lucca, Italien) är ett akademiskt program som syftar till att träna eleverna i det arkeologiska och bioarkaeologiska fältet och laboratoriemetoderna. Utgrävningar kommer att äga rum i kyrkan "San Pietro a Pozzeveri" i Altopascio kommun. Badia Pozzeveri ligger cirka 10 miles öster om staden Lucca, huvudstad i den toskanska provinsen med samma namn. San Pietros kyrka var en gång en del av ett Camaldolese kloster, som grundades på 1100-talet vid stranden av Bientina-sjön. Den medeltida sjön, som nu är helt upptorkad, sträcker sig mellan Lucca och floden Arno. Klostret blomstrade under 12-1300-talet tack vare sitt läge längs Via Francigena, en stor handels- och pilgrimsfärder som förbinder Frankrike och Nordeuropa med Rom under hela medeltiden. Klostrets nedgång började på 1400-talet och ledde till slut till dess upplösning på 1500-talet. San Pietros kyrka förblev som byns centrum för dyrkan och är fortfarande i bruk.... [-]

Italien Altopascio
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
University of Pisa Summer & Winter Schools

Verksamheten kommer att bestå av tolv föreläsningar. Varje föreläsning kommer att täcka ett ämne i en standardkatalogen för kärnfysik, utökad för att visa hur vår förståe ... [+]

Handla om

Verksamheten kommer att bestå av tolv föreläsningar. Varje föreläsning kommer att täcka ett ämne i en standardkatalogen för kärnfysik, utökad för att visa hur vår förståelse har förändrats djupt på grund av erfarenheten som samlats under de senaste årtiondena. I synnerhet ska vi koncentrera oss på aspekter relaterade till senaste framsteg som drivs av forskning med radioaktiva strålar (RIB), ab-initio-strukturmodellen och moderna nukleon-nukleoninteraktioner, kärnämnesstudier och tillämpningar av astrofysisk och praktisk intresse.

För att ge verksamheten en helt internationell karaktär och för att vi syftar till att främja deltagande av riktigt unga studenter, kommer vi under första halvdagen att föreslå några introduktionsföreläsningar ges i separata sessioner på olika språk.... [-]

Italien Lucca
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
4 dagar
Campusstudier
Läs mer på svenska