University of Pisa Summer & Winter Schools

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Universitetet i Pisa är en offentlig institution med tjugo avdelningar , med höga forskningscentra inom jordbruket, astrofysik, datavetenskap, teknik, medicin och veterinärmedicin. Vidare har universitetet nära förbindelser med forskningsinstitutets pisaninstitut , med många kulturinstitutioner av nationell och internationell betydelse, och med industrin, i synnerhet informationstekniken , som gick igenom en fas av snabb expansion i Pisa under nittonhundratalet och sjuttiotalet.

Universitetet i Pisa grundades officiellt år 1343 , även om ett antal forskare hävdar sitt ursprung går tillbaka till 1100-talet.

Det tidigaste beviset på en pisan "Studium" dateras till 1338 när den kända juristen Ranieri Arsendi överfördes till Pisa från Bologna. Han betalade tillsammans med Bartolo Da Sassoferrato , en föreläsare i civilrätt, kommunen att undervisa i allmänhetens lektioner.

Den pavala tjuren " In supremae dignitatis ", som beviljades av pave Clement VI den 3 september 1343, erkände "Studium" av Pisa som en " Studium Generale "; en institution för vidareutbildning grundad eller bekräftad av en universell myndighet, pafet eller riket. Pisa var ett av de första europeiska universiteten som kunde prata med den här pappliga förklaringen, som garanterade det universella, rättsliga värdet av sina utbildningsbevis.

De första lärda ämnena var: Teologi, Civilrätt, Canon Law and Medicine. I 1355 Francesco Da Buti började den välkända kommentaren av Dantes Divine Comedy undervisa på "Studium".

Pisa och dess "Studium" genomgick en krisperiod runt om på 15-talet: Florentinernas erövring av staden förstörde sitt ekonomiska och sociala liv. Faktum är att det saknas dokumentärbevis om universitetets regelbundna funktion i årtionden.

1473, tack vare Lorenzo dei Medici , återupptog Pisan Studium sin systematiska utveckling och byggandet av en byggnad för att hålla lektioner tillhandahölls 1486. ​​Byggnaden - senare kallad Palazzo della Sapienza (Kunskapsbyggnaden) Piazza del Grano i fjortonde århundradet. Bilden av en cherub placerades ovanför porten "Dell'Abbondanza", som leder till Piazza, fortfarande idag symbol för universitetet .

Efter upproret mot Florens in1494 och kriget följde Pisan Studium en nedgångstid och överfördes till Pistoia, Prato och Florens. Universitetets ceremoniella återinventering, den 1 november 1543, enligt regimen av Duke Cosimo I dei Medici , betraktades som en andra invigning. Kvaliteten på universitetet främjades genom stadgan för 1545 och pisanatenaeum blev en av de viktigaste i Europa för undervisning och forskning. Stolen för "Semplici" (Botanik) hölls av Luca Ghini , grundare av världens första botaniska trädgård, efterträdd av Andrea Cesalpino , som ledde fram den första vetenskapliga metoden för klassificering av växter och anses vara en föregångare vid upptäckten av blodcirkulationen . Gabriele Fallopio och Marcello Malpighi föreläste i Anatomi och Medicin.

Galileo Galilei, som föddes och studerades i Pisa, blev professor i matematik vid Pisan Studium år 1589.

Universitetets roll som en statlig institution blev alltmer accentuerad under Medici storhertugdagsperioden. En protektionistisk politik säkerställde en konsekvent kärna av lärda och lärare. Lagar utfärdade av Cosimo I, Ferdinando I och Ferdinando II förpliktade dem som hade för avsikt att få en examen att delta i Studium i Pisa. I denna period ses olika illustrerade talföreläsningar i Pisa, särskilt inom juridik och medicin .

Universitetets utveckling fortsatte under Lorenas. De slutförde byggandet av det astronomiska observatoriet (ett projekt som initierades av Medicis) samt berikar universitetsbiblioteket med viktiga publikationer, utveckling av Botaniska trädgården och Naturvetenskapsmuseet och de inrättade nya stolar, som Experimentell fysik och kemi.

Bilagan från Toscana till Napoleonska riket resulterade i att Studium omvandlades till en kejserlig akademi: Athenaeum blev en gren av Paris universitet och kurser och studieprogrammen strukturerades enligt den franska offentliga utbildningsmodellen. Fem nya fakulteter bildades (teologi, lag, medicin, vetenskap och litteratur), tillsammans med prov, olika kvalifikationstitlar och examensarbeten. I 1813 etablerades "La Scuola Normale Superiore " som en gren av "Ecole Normale de Paris".

Restaureringen kunde inte avbryta effekterna av Napoleons erfarenhet. Den första kongressen för italienska forskare hölls i Pisa 1839 . 421 forskare och över 300 experter inom olika discipliner diskuterade zoologi, komparativ anatomi, kemi, fysik, matematik, agronomi, teknik, botanik, vegetation fysiologi, geologi, mineralologi, geografi och medicin.

Under 1839-1840 utbildade utbildningsdirektören Gaetano Giorgini den viktigaste reformen vid universitetet i Pisa genom att höja antalet fakulteter till sex (teologi, lag, litteratur, medicin, matematik och naturvetenskap) och skapade världens första ordförande för jordbruk och fårodling.

År 1846 återupptogs Scuola Normale. Samtidigt spridda liberala och patriotiska idealer på Athenaeum och en bataljon av universitetet - bestående av lärare och studenter - utmärkte sig i slaget vid Curtatone och Montanara 1848 .

Under den andra restaureringen, i 1851, förenade Leopoldo II universiteten i Pisa och Siena i ett unikt etruskiskt ateneum som delvis motiverades av ekonomiska skäl, men främst för politisk kontroll. Teologiska och juridiska fakulteter vilade på Siena; medan de för litteratur, medicin, matematik och naturvetenskap förblir i Pisa. Efter det florentinska upproret och storhertens flykt i 1859 var en av de första åtgärder som den föreslagna regeringen införde återbetalningen till staden Pisa av dess Studium med alla sex dess fakulteter.

Med födelsen av Konungariket Italien blev universitetet i Pisa en av de nya statens mest prestigefyllda kulturinstitutioner . Mellan andra hälften av nittonde och första hälften av tjugonde århundraden lärde sig följande prestigefyllda lärare i Pisa: advokaterna Francesco Carrara och Francesco Buonamici , filologerna Domenico Comparetti och Giovanni D'Ancona , historiker Pasquale Villari , Gioacchino Volpe och Luigi Russo , filosof Giovanni Gentile , ekonom Giuseppe Toniolo och matematiker Ulisse Dini och Antonio Pacinotti . Det första europeiska institutet för historisk språkvetenskap grundades i Pisa 1890 .

Under fascismens år var Pisa Athenaeum ett aktivt centrum för politisk debatt och antifascistisk organisation .

Efter andra världskriget återvände universitetet i Pisa till avantgarde på många områden av kunskap . Till fakulteten för teknik och apotek, etablerade före kriget, tillkom ekonomi, utländska språk och litteratur och politik. År 1967 grundades "Scuola Superiore di Studi Universitari e Perfezionamento S. Anna" som tillsammans med "La Scuola Normale" bildade ett mycket prestigefyllt inlärnings- och undervisningscenter.

Platser

Lucca

The University of Pisa

Address
55100 Lucca, Toscana, Italien

Batavia

Address
Fermi National Accelerator Laboratory
60510 Batavia, Illinois, Amerikas förenta stater

Livorno

Address
Località San Gaetano, Via del Porto
57016 Livorno, Toscana, Italien

Pompei

Address
Parco Archeologico di Pompei
80045 Pompei, Campania, Italien

Lucca

Address
Fondazione Campus ,via del Seminario prima, n. 790, Monte S. Quirico
55100 Lucca, Toscana, Italien

Lecce Nei Marsi

Address
67050 Lecce Nei Marsi, Abruzzo, Italien

Sillico

Address
55036 Sillico, Toscana, Italien

Turin

Address
10123 Turin, Piedmont, Italien

Massa

Address
Castello di Castiglione del Terziere
54021 Massa, Toscana, Italien

Altopascio

Address
Via della Chiesa 1 Badia Pozzeveri
55011 Altopascio, Toscana, Italien

Pisa

Address
Pisa, Toscana, Italien

Program

Basår
Kurser
Sommarkurser
Skolan erbjuder också: