Sophia University Summer School

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Sophias speciella egenskaper

Sophia University ledde flytten till internationalisering i Japan, vilket gav studier och utbildningsmöjligheter som tar hänsyn till vår alltmer komplicerade värld. Under åren har universitetet skapat ett original globalt nätverk som gör det möjligt för forskare och studenter från utlandet att undervisa och studera i Japan, och japanska forskare och studenter ska göra detsamma utomlands.

Sophia ger en utmärkt utbildningsmiljö för internationaliseringens era, odlar "Män och Kvinnor för andra, med andra" som kan utmärka sig på det globala planet.

En av de bästa privata universiteten i Japan

Sophias rykte för excellens i grundutbildning, enastående forskarutbildning och en konkurrenskraftig forskningsmiljö gör det möjligt att behålla sin ranking som en av Japans högsta privata universitet. Studenterna drar nytta av möjligheten att studera de senaste utvecklingen inom sitt utvalda specialområde med utmärkta japanska och internationella fakultetsmedlemmar. Sophia-kandidaterna reflekterar över kvaliteten på sin utbildning, och är högt ansedda som ledare på den globala arbetsplatsen hos multinationella företag och internationella organisationer.

Alla våra fakulteter och forskarskolor välkomnar internationella studenter. 1 148 internationella studenter kommer från mer än 60 länder och från alla delar av världen. Vår fakultet innehåller medlemmar från mer än 20 länder, och de flesta fakultetsmedlemmar har utomlands studie- och forskningserfarenhet.


Japans pionjär i global utbildning

Sophia University har erbjudit engelska-medelprogram i över 60 år. Avspegling av det höga betraktandet som dess banbrytande pionjär i global utbildning hålls, universitetet valdes nyligen för en serie av subventionprogram som implementeras av ministeriet för utbildning, kultur, idrott, vetenskap och teknik för att internationalisera universitet i Japan, inklusive Top Global Universities Project och Global 30 Project. Dessa program bidrar till att ytterligare stärka universitetets ansträngningar för att öka våra studerandes globala kompetens.

Samtidigt säkerställer avtal med 206 utomeuropeiska universitet i 42 länder den dynamiska rörligheten hos våra studenter. Över 1500 internationella studenter studerar på Sophia från hela världen och främjar en internationaliserad campuskultur. Universitetet är också känt för att uppmuntra japanska studenter att studera utomlands med ett brett spektrum av program. Både inkomna och utgående studenter kommer att upptäcka hur utbildning verkligen kommer till liv i ett internationellt sammanhang hos Sophia.


Mångfald på en campus i den fascinerande staden Tokyo

Sophia University har ett kompakt fotavtryck som samlar alla fakulteter och forskarskolor i vetenskap och humaniora på en enda campus. Detta tillvägagångssätt ger betydande fördelar för universitetets program genom att fördjupa pedagogisk rörlighet, samarbete och specialisering. Genom att erbjuda en miljö som samlar studenter och lärare från olika kulturella, språkliga och religiösa bakgrunder, fungerar campus som en mikrokosmos av det globala samhället. Inte mindre fördelaktigt är universitetets plats i Tokyo, en storhet som bjuder eleverna att njuta av alla fördelar med sin toppmoderna teknik, anläggningar och infrastruktur. Bäst av allt erbjuder staden ett ovärderligt tillfälle att uppleva en unik kultur där traditionella och moderna element blandas.


Wide Variety of English-Medium Programs

Studenter kan studera företag och ekonomi, vetenskap och teknik, och miljöstudier, alla styrkor i Japan, på engelska. Sophia har också en lång tradition i japanska studier. Monumenta Nipponica, en engelskmedia vetenskaplig tidskrift som tjänar som en viktig resurs för forskare som studerar Japan över hela världen, redigeras vid universitetet.

Följande program erbjuder helt i engelsk-medium läroplan:

Grundnivå:

  • Liberal Arts
  • Vetenskap och teknologi

Graduate nivå:

  • Globala studier
  • Globala miljöstudier
  • TESOL (Undervisning engelska till talare för andra språk)
  • Vetenskap och teknologi

Icke-examensprogram:

  • Liberal Arts
  • Centrum för språkutbildning och forskning (japansk-språkkurser)
  • Korta program (asiatiska studier, japanska studier och japanska språk och kultur)


Känd för att erbjuda högkvalitativ språkutbildning

Sedan dess grundläggning har Sophia lagt fram främmande språkutbildning, och Sophia-kandidater är högt ansedda för sina exceptionella språkkunnighet och kommunikationsförmåga. Centrum för språkutbildning och forskning erbjuder kurser på 22 språk till japanska talande studenter. Centret ger också en mängd olika japanska kurser för internationella studenter. Förutom att främja förmågan att utnyttja utländsk språkkunnighet när de bedriver karriär i en alltmer global och mångsidig värld, syftar Sophia University till att lägga grunden för elevernas förmåga att använda främmande språk för att logiskt utveckla sina egna sätt att tänka, presentera sina tankar , och förhandla på en djupare nivå.

Platser

Chiyoda

Address
102-8554 Chiyoda, Tokyo, Japan