Mideast Aviation Academy

Introduktion

Läs den officiella beskrivningen

MAA-akademin grundades 2000, belägen i Amman / Marka Airport och ägs av en privat sektor.

MAA-akademin anses vara en av de viktigaste flygskolorna på grund av de höga utbildningsmodulerna som lämnats av de mest kvalificerade och utbildade luftfartens instruktörer. Sedan dess har MAA-akademin fått sitt rykte och tillväxt i snabba steg på grund av sina strategier som överensstämmer med Akademins vision och uppdrag i syfte att utbilda en kvalificerad pilot- och luftingenjörsingenjör och vara redo att tjäna i stor utsträckning i olika internationella luftfarten fält.

Mellanöstern Luftfartsakademin (MAA) är rankad som en av de största flygakademierna på lokal och arabisk nivå. Vår akademi syftar till att utmärka sig bland sina konkurrenter på ett sätt att vara proaktivt och hitta nya utvecklingsmöjligheter som överensstämmer med sin nuvarande strategi. För att nå fram till banbrytande inom luftfart har akademin strävat efter att tillhandahålla de mest uppdaterade modulerna som tjänar luftfartsstudenter, både när det gäller hög utbildning och utbildning, som skickas av de bästa experternas instruktörer och utbildare och för att hålla luftfartsteknologin framsteg i världen för att ge kvalificerade piloter och ingenjörer som kan tjänstgöra i olika länder i termer av en flygarkarriär.

Genom att använda den senaste tekniken, erbjuder träningsredskap talet och anläggningar MAA både professionella pilotutbildning och flygplan tekniker kurser som är godkända av JCARC (Jordan Civil Aviation Regulatory Commission) ICAO: s normer.

MAA har fokuserat på säkerhet och hög kvalitet i träningsstandarder, och har tillhandahållit Jordanien och regionalflygbolagen med hundratals piloter och flygteknikare under de senaste femton åren, MAA- examen mer än 1200 piloter, 1300 flygteknikare, 20 dispatchare och 50 IATA-studenter sedan starten operationen, dessa examen representerar cirka 15 länder.

MAA driver en modern flotta av (15) flygplan och (2) Fight Simulation Training Devices (FSTD), den här växande flottan innehåller (7 A / C) Piper Archer III (singelmotor), (4 A / C) Piper Warrior III Single Engine, Glass Cockpit), (2 A / C) Piper Seminole (Multi Engine) och (3 A / C) Sama CH-2000 (Single Engine).

Alsim AL-200 som representerar Piper Seminole (Twin Engine Aircraft), och det är godkänt av JCARC som FNPT II.

Alsim ALX som representerar ett jetmotorer med flera motorer, och godkänts av JCARC, den franska DGAC och JAA som en FSTD FNPT II MCC.

MAA är godkänd av JCARC (Jordanian Civil Aviation Regulatory Commission) som flygträningsorganisation och certifierad för att genomföra kurser som:

  • Privat Pilot Kurs, ATP Integrerad kurs,
  • Instrument Rating Modular Course,
  • Flight Instructor Course,
  • Multi-Crew Co-operation Course
  • ATPL Modular Theoretical Knowledge Förutom MAA instruktörer (Ground

MAA har avtalat Quest for English Language Institute - Amman som har den omfattande erfarenheten inom detta område för att genomföra all undervisning relaterad till generell engelska

Dessutom är MAA godkänt av International Air Transport Association (IATA) , det är välkänt att lufttransporten är en av världens mest dynamiska industrier. Det erbjuder dig olika kurser som:

  • Flygplatser Management
  • Flygbolags besättning
  • Luftfartsskyddsmedvetenhet
  • Flygbolagsservice
  • Stiftelsen Resor och turism.
  • Säkerhetshanteringssystem SMS

Vi fortsätter också att utöka vårt uppdrag genom att öppna vår filial i Aqaba. Detta var främst för att nå ut till de som passionerat om luftfart på olika platser, tilltalande till en helt annan sektor som är avsedda att förbereda våra studenter för sysselsättning inom flygindustrin och drömmen att lära sig att flyga blir sant med oss.

Denna skola erbjuder program i:
  • Engelska

Visa kurser »

Program

Skolan erbjuder också:

Kurser

Aircraft Maintenance Engineering Course

Campusstudier Heltid 5 terminer September 2018 Jordanien Amman

[+]

- - - - - Kommunikation & Nätverk Maskinteknik IT-kurser (IT) Yrkessäkerhet och hälsa Underhållssektorn Materialteknik Kvalitetssäkring och säkerhetshanteringssystem

Dessa typer av träningsprogram speciellt kommer att utformas och levereras efter ett konsultbesök av en av våra konsultgruppmedlemmar, då designar vi ett PBT-prestationsbaserat träningsprogram för att uppnå önskad prestanda, uppnå företagets mål eller lösa ett specifikt problem.

Utbildningsinnehållet, träningshandböckerna och träningssakerna som är speciellt gjorda för våra kunder för att matcha deras behov och leverans av detta träningsprogram kommer att ligga på kundens plats eller någon gynnsam plats.... [-]


Atp Integrerad Kurs

Campusstudier Heltid 24 månader September 2018 Jordanien Amman

Om du ser fram emot ett intensivt och snabbt sätt att få en licens och färdigheter som behövs för att fungera som medpilot på flerapilots multimotor kommersiella flygplan, är ATPL-utbildningsprogrammet utformat för dig! [+]

Om du ser fram emot ett intensivt och snabbt sätt att få en licens och färdigheter som behövs för att fungera som medpilot på flerapilots multimotor kommersiella flygplan, är ATPL-utbildningsprogrammet utformat för dig!

ATPL kommer att göra det möjligt för dig att bedriva flyg som karriär, bli en första officer och så småningom. flytta in i kaptenens säte.

ATP integrerad kurs Förinsökningskrav.Ska vara minst 18 år. Håll tawjihi-certifikat eller motsvarande certifikat verifierat av utbildningsministeriet. Måste inneha en giltig klass 1 medicinsk (JCAR FCL 1.105). Varaktighet: 24 månader. Teoretiska timmar: 825 timmar Flygtimmar: 225: 00 Hrs. ATP Integrated Curriculum (ATP) Lufträtt och ATC-förfaranden Aircraft General Knowledge Flight Performance och planering Mänsklig prestation och begränsningar Meteorologi Navigering Operativa förfaranden Principer av flyg Kommunikation .MCC [-]

Flight Dispatcher Utbildning

Campusstudier Heltid 7 månader September 2018 Jordanien Amman

Om du älskar att sortera igenom tekniska villkor för väder och flygplan, utarbeta flygplan, övervaka information om bränsle såväl som personal och ge piloter den mest exakta och tillförlitliga informationen som krävs för att utföra start och landning, är denna träning för dig! [+]

MAA tar hand om inte bara de som kan ta oss till skidorna, men ger också utbildning för dem som leder piloter från marken. Om du älskar att sortera igenom tekniska villkor för väder och flygplan, utarbeta flygplan, övervaka information om bränsle såväl som personal och ge piloter den mest exakta och tillförlitliga informationen som krävs för att utföra start och landning, är denna träning för dig!

Flygsändaren är en mycket ansvarig person som samarbetar mycket med piloter för att göra flygresan så smidig som möjligt.

FLGIHT DISPATCHER TRAINING

Inledande utbildningskurs

Förinsökningskrav.Ska vara minst 21 år. Håll tawjihi-certifikat eller motsvarande certifikat verifierat av utbildningsministeriet. Måste inneha en giltig klass 3 medicinsk. Varaktighet: 4 månader. Teoretiska timmar: 285 timmar ... [-]

Instructor’s Course

Campusstudier Heltid 2 - 4 månader September 2018 Jordanien Amman

[+]

Ska ha minst CPL eller slutföra 200 timmar flygtid, varav 150 timmar som PIC om PPL hålls. Uppfattade kunskapskraven för CPL enligt bilaga I till FCL 1.470.

Varaktighet:

4 månader

Teoretiska timmar:

125 timmar

Flygtimmar:

[-]

Private Pilot License Course (PPL)

Campusstudier Heltid 6 månader September 2018 Jordanien Amman

Privata pilotillstånd gör det möjligt att flyga till eget nöje och transport, eller ens ta familj och vänner på sightseeingtur, så länge du inte får betalt för att göra det. Först bli en officer och flytta så småningom till kaptenens säte. [+]

Om du flyger till ditt eget nöje i det enmotoriga flygplanet är det som fängslar dig om luftfart, och då är Private Pilot License det du söker. Under hela PPL-kursen får du alla nödvändiga färdigheter som behövs för en säker och effektiv flygning enligt VFR (Visual Flight Rules).

Privata pilotillstånd gör det möjligt att flyga till eget nöje och transport, eller ens ta familj och vänner på sightseeingtur, så länge du inte får betalt för att göra det. Först bli en officer och flytta så småningom till kaptenens säte.

PPL Kurs Förinsökningskrav.Ska vara minst 17 år. Håll tawjihi-certifikat eller motsvarande certifikat verifierat av utbildningsministeriet. Måste inneha en giltig klass 1 eller 2 medicinsk (JCAR FCL 1.105). Varaktighet: 6 månader. Teoretiska timmar: 322 timmar Flygtimmar totalt: 50:00 PPL-kursplanen (Private Pilot Curriculum) Förfaranden Air lag och ATC Flygplan allmän kunskap Flygprestanda och planering Mänskliga prestationer och begränsningar Meteorologi Navigering Operativa procedurer Principer för Flight Kommunikation allmän flygsäkerhet [-]

Typ B737ng, Typ Av Flygbuss A320 Typkurs

Campusstudier Heltid 32 dagar September 2018 Jordanien Amman

Mideast är tillägnad att fylla himlen med de mest kvalificerade, kunniga och säkerhetsinriktade piloterna i världen. [+]

B737NG Typ Betyg, Airbus A320 Typ Betyg

18 dagars grundskola 5 dagar FBS (full bassimulator) 9-dagars FFS (full flygsimulator) inklusive ett dags skicklighetstest [-]