Alexander College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om Alexander College

Mission och mål Alexander College hjälper ungdomar att dra nytta av att delta i högskolan. Vi tillhandahåller de två första åren av universitetsstudier som leder till en associerad examen och universitetsöverföring i en studentcentrerad och stödjande miljö. mål:

 • Ge en seriös och stödjande inlärningsmiljö där studenter med olika kulturell bakgrund och språkförmåga kan börja universitetsstudier och samtidigt förbättra sina engelskspråkiga färdigheter.
 • Ge akademisk förberedelse som erkänns av andra akademiska institutioner i hela Nordamerika och utanför, och som ger en grund för framgångsrika framsteg genom mer avancerade studier.
 • Främja individuell tillväxt och utveckling genom att stödja varje students akademiska prestationer och engagemang i samhällslivet på högskolan.
 • Upprätta och upprätthålla ett rykte för spetskompetens inom det akademiska samfundet i alla aspekter av högskoleprogram, aktiviteter och tjänster.

Vanliga frågor (FAQ)

Vilken typ av dokument behöver jag för att lämna in min ansökan? Följande dokument krävs för antagande:

 • Officiell transkript från gymnasiet, på engelska eller med en officiell eller notariserad engelsk översättning, som visar resultaten för de senaste tre åren av gymnasiet. Studenter som fortfarande är i klass 12 kan ansöka före examen och när examen är skyldiga att lämna in ett slutligt officiellt transkript innan kursregistrering.
 • Officiell examensbevis för gymnasiet, på engelska eller med en officiell eller notarized engelsk översättning.
 • Testresultat på engelska (TOEFL, IELTS eller motsvarande) om tillämpligt.
 • Alla andra officiella post-sekundära utskrifter från andra kanadensiska institutioner, om tillämpligt.
 • Antagning med inofficiellt dokument, om tillämpligt
 • Passfoto och infosida
 • Studietillstånd / studentvisum / PR-kort / kanadensiskt medborgarskap
 • Sjukförsäkring

Jag är en internationell student. Behöver jag skicka in några speciella dokument? Ja. Internationella studenter kräver ett par ytterligare dokument.

 • Studietillstånd krävs före kursregistrering.
 • En certifierad engelsk översättning krävs för alla ansökningsdokument som inte är på engelska.

När är ansökningsfristen? Antagningen förblir öppen fram till slutet av den andra lektionsveckan på en ordinarie termin och till slutet av den första lektionsveckan under vår- och sommarintensivperioden. Detta datum kallas tidsfristen för lägg till / släpp / ändra. Vissa kurser kan fyllas snabbt, och vi uppmuntrar nya studenter att lämna in ansökningar så snart som möjligt för att få det största kursutbudet. När börjar klasserna? Läroåret är indelat i fyra termer: Höst (september-dec), vinter (jan-apr), vår (maj-juli) och sommarintensiv (juli-aug). Jag är en utländsk internationell student och jag måste ansöka om ett studietillstånd för att komma till Kanada. Hur mycket pengar behöver jag för att betala en undervisningsinsättning? Studieavgiften motsvarar avgifter för 15 poäng (1 termin / 5 kurser). Detta belopp är 7 200,00 $. Hur ansöker jag om ekonomiskt stöd? Studielån för utbildning är tillgängliga för inhemska studenter vid Alexander College från den nationella regeringen i Kanada samt från provinsen British Columbia.

Universitetsöverföring

Få antagning till universitetet och ditt val av program Med universitetsöverföringsprogrammet kan studenterna utforska sina intressen genom första- och andraårsuniversitetskurser som kan överföras till en högskola eller universitet under det andra eller tredje programåret. Kandidatexamen är vanligtvis fyra år och erbjuds av alla större offentliga och privata universitet i Kanada. Dessa universitet använder ett kreditbaserat system, med huvudfag (specialiseringar) och utbildningsprogram som kräver genomförande av ett fast antal kurspoäng. Ett standardprogram för kandidatexamen kräver totalt 120 högskolepoäng. Det är möjligt för studenter att gå in på ett universitet efter att ha avslutat vissa kurspoäng på en högskola. I British Columbia tillåter de flesta ackrediterade offentliga och privata högskolor och universitet studenter att överföra sina högskolepoäng till ett kandidatprogram som de väljer inom British Columbia Council for Admissions and Transfer (BCCAT) -systemet. Studenter som går in på ett universitet via en högskola (i motsats till att gå in på ett universitet direkt efter avslutad gymnasium) kallas överföringsstudenter. För att få antagning till ett universitet måste överföringsstudenter uppfylla universitetets antagningskrav. Dessutom kan studenter behöva uppfylla programkraven för antagning till vissa fakulteter, institutioner eller skolor. Alexander College erbjuder ett brett utbud av första- och andraårsuniversitetskurser som kan överföras inom BCCAT-systemet och därefter. Detta gör det möjligt för studenter att få högskolepoäng för kurser som tagits i Alexander College vid universitetet efter eget val. För att hjälpa studenter att välja kurser som gör det möjligt för dem att framgångsrikt överföra till universitetet erbjuder Alexander College Academic Advising Services till alla sina studenter. Akademiska rådgivare hjälper studenter att förstå universitetets och fakulteten antagningskrav och skapa en studieplan som skulle sätta dem på en väg att uppfylla en kandidatexamen krav. Beroende på varje students unika situation, hjälper akademiska rådgivare studenterna att bedöma sina förutsättningar och tidigare högskolekurser för att utveckla en plan för en smidig övergång till ett universitet efter eget val.

Platser

Burnaby

Address
#101 - 4603 Kingsway
Burnaby, BC, Canada V5H 4M4

Burnaby, British Columbia, Kanada

Vancouver

Address
#100 - 602 West Hastings Street
Vancouver, BC, Canada V6B 1P2

Vancouver, British Columbia, Kanada