Alexander College

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Om Alexander College

Alexander College är en privat gymnasieinstitution som tjänar cirka 2 000 studenter varje år. Alexander College erbjuder en rad grundutbildningar och överföringsprogram [se program] inklusive University Transfer, Associate of Arts examen och Associate of Science examen.

Ett integrerat program för engelska för akademiska ändamål är också tillgängligt för att hjälpa icke-modersmål engelsktalande med deras övergång till universitetsnivåstudier på engelska.

Alexander College är erkänt och ackrediterat av BC Ministry of Advanced Education, Degree Quality Assurance Board (DQAB), BC Education Quality Assurance (EQA) -programmet och är en stolt deltagare i BC Transfer System, organiserat av BC Council on Admissions and Överföring (BCCAT).

Läroåret har fyra terminer: Höst (september-dec), vinter (jan-apr), vår (maj-juli) och sommarintensiv (juli-aug).

130089_downtown_campusshot22.jpg

Uppdrag

Alexander College strävar efter högsta utbildning för studenter med många kulturella bakgrunder och språkförmågor genom att tillhandahålla internationellt erkända universitetsöverföringskurser och utbildningsprogram, individuella stödtjänster och campusaktiviteter för att främja lokalt och globalt samhällsengagemang.

Kärnämnen

 • Ge en stödjande inlärningsmiljö för studenter med många kulturella bakgrunder och språkförmågor.
 • Erbjuda internationellt erkända universitetskurs och kurser.
 • Stödja individuell tillväxt och utveckling genom akademisk prestation och samhällsengagemang, förbereda studenter för framtida studier och karriärer.

130094_campus.jpg

Vanliga frågor (FAQ)

Vilken typ av dokument behöver jag för att lämna in min ansökan?

Följande dokument krävs för antagande:

 • Officiell transkript från gymnasiet, på engelska eller med en officiell eller notariserad engelsk översättning, som visar resultaten för de senaste tre åren av gymnasiet. Studenter som fortfarande är i klass 12 kan ansöka före examen och när examen är skyldiga att lämna in ett slutligt officiellt transkript innan kursregistrering.
 • Officiell examensbevis för gymnasiet, på engelska eller med en officiell eller notarized engelsk översättning.
 • Testresultat på engelska (TOEFL, IELTS eller motsvarande) om tillämpligt.
 • Alla andra officiella post-sekundära utskrifter från andra kanadensiska institutioner, om tillämpligt.
 • Antagning med inofficiellt dokument, om tillämpligt
 • Passfoto och infosida
 • Studietillstånd / studentvisum / PR-kort / kanadensiskt medborgarskap
 • Sjukförsäkring

Jag är en internationell student. Behöver jag skicka in några speciella dokument?

Ja. Internationella studenter kräver ett par ytterligare dokument.

 • Studietillstånd krävs före kursregistrering.
 • En certifierad engelsk översättning krävs för alla ansökningsdokument som inte är på engelska.

När är ansökningsfristen?

Antagningen förblir öppen fram till slutet av den andra lektionsveckan på en ordinarie termin och till slutet av den första lektionsveckan under vår- och sommarintensiva termin. Detta datum kallas tillägg / släpp / ändringsfrist. Vissa kurser kan fyllas snabbt, och vi uppmuntrar nya studenter att lämna in ansökningar så snart som möjligt för att få det största kursutbudet.

När börjar klasserna?

Läroåret är indelat i fyra termer: Höst (september-dec), vinter (jan-apr), vår (maj-juli) och sommarintensiv (juli-aug).

Jag är en utländsk internationell student och jag måste ansöka om ett studietillstånd för att komma till Kanada. Hur mycket pengar behöver jag för att betala en undervisningsinsättning?

Studieavgiften motsvarar avgifter för 15 poäng (1 termin / 5 kurser). Detta belopp är 7 200,00 $

Hur ansöker jag om ekonomiskt stöd?

Studielån är tillgängliga för inhemska studenter vid Alexander College från den nationella regeringen i Kanada samt från provinsen British Columbia.

130093_transfer-students.jpg

Universitetsöverföring

Få antagning till universitetet och ditt val av program

Med hjälp av universitetsöverföringsprogrammet kan studenterna utforska sina intressen genom första- och andraårsuniversitetskurser som kan överföras till en högskola eller universitet under det andra eller tredje programåret. Bachelorstudier är vanligtvis fyra år och erbjuds av alla större offentliga och privata universitet i Kanada.

Dessa universitet använder ett kreditbaserat system, med huvudfag (specialiseringar) och utbildningsprogram som kräver genomförande av ett bestämt antal kurspoäng. Ett standardprogram för kandidatexamen kräver totalt 120 högskolepoäng. Det är möjligt för studenter att gå in på ett universitet efter att ha avslutat vissa kurser på en högskola. I British Columbia tillåter majoriteten av ackrediterade offentliga och privata högskolor och universitet studenter att överföra sina högskolepoäng till ett kandidatprogram som de väljer inom British Columbia Council for Admissions and Transfer (BCCAT) -systemet.

130103_IMG_1407.jpg

Studenter som går in på ett universitet via en högskola (i motsats till att gå in på ett universitet direkt efter avslutad gymnasium) kallas för överföringsstudenter. För att få antagning till ett universitet måste överföringsstudenter uppfylla universitetets antagningskrav. Dessutom kan studenter behöva uppfylla programkraven för antagning till vissa fakulteter, institutioner eller skolor. Alexander College erbjuder ett brett utbud av första- och andraårs universitetskurser som kan överföras inom BCCAT-systemet och därefter.

Detta gör det möjligt för studenter att få högskolepoäng för kurser tagna i Alexander College vid universitetet efter eget val. För att hjälpa studenter att välja kurser som gör det möjligt för dem att framgångsrikt överföra till universitetet erbjuder Alexander College Academic Advising Services till alla sina studenter. Akademiska rådgivare hjälper eleverna att förstå universitetets och fakulteten antagningskrav och skapa en studieplan som skulle sätta dem på en väg att uppfylla en kandidatexamen krav.

Beroende på varje students unika situation, hjälper akademiska rådgivare studenterna att bedöma sina förutsättningar och tidigare högskolekurser för att utveckla en plan för en smidig övergång till ett universitet efter eget val.

Platser

Burnaby

Address
#101 - 4603 Kingsway
Burnaby, BC, Canada V5H 4M4

Burnaby, British Columbia, Kanada

Vancouver

Address
#100 - 602 West Hastings Street
Vancouver, BC, Canada V6B 1P2

Vancouver, British Columbia, Kanada

Keystone-stipendium

Upptäck möjligheterna du får med vårt stipendium