Läs den officiella beskrivningen

106802_rsz_106798_cll_vue_aerienne.jpg

Cégep de Lévis-Lauzon (CLL) är ett offentligt högskolor som erbjuder 31 högkvalitativa program, både för universitet och teknisk.

Att studera vid CLL innebär att ha tillgång till många sport-, sociokulturella och internationella aktiviteter och flera tjänster för att hjälpa studenter att lyckas. Det har tillgång till bostäder på campus så att du kan ha en amerikansk stil studentupplevelse.

Att studera på CLL är att bygga ditt studieprojekt omgivet av ett team av tillgängliga lärare, som är engagerade i framgång för studenter och som följer dem under hela sin karriär.

Att studera på CLL handlar om att flytta i en säker och stimulerande miljö som kombinerar fördelarna med stadsboende med närhet till landsbygden.

Att studera på CLL öppnar en mängd dörrar för en mest utmanande karriär i en stad och en region med en av de lägsta arbetslösheterna i Kanada.

Programmen undervisas på:
  • French (Canada)

Skolan erbjuder också:

Högskoleexamen

Cégep de Lévis-Lauzon

Hjälpa människor: Detta är orsaken till försäkring och finansiella tjänster. Uppströms, mäklare, agenter och planerare som ger råd till kunder genom att erbjuda produkter ... [+]

Hjälpa människor: Detta är orsaken till försäkring och finansiella tjänster.

Uppströms, mäklare , agenter och planerare som ger råd till kunder genom att erbjuda produkter skräddarsydda för deras ekonomiska och familjesituation för att hjälpa dem att uppnå sina ekonomiska mål eller för att få ett felfritt skydd vid en hård tid. På fältet hävdar påståenden som flyttar till tragediens scen, tar saker i egna händer och genomför sin utredning . Bakom dem, prenumeranter , som mästar statistiken , studerar filerna och fungerar som en resurs till sina kollegor.

I hjärtat av allt: kunderna. Familjer, företag, yogaskolor, restauranger, festivaler; en fenomenal mångfald . Omöjligt att vara uttråkad!... [-]

Kanada Levis
September 2019
French (Canada)
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Cégep de Lévis-Lauzon

Industriella underhållstekniker har bara ett mål: att utrustningen fungerar bäst. De arbetar uppströms, det vill säga att de ingriper för att förhindra problem genom att ... [+]

Industriella underhållstekniker har bara ett mål: att utrustningen fungerar bäst. De arbetar uppströms, det vill säga de intervenerar för att förhindra problem genom att upprätta underhålls- och kontrollguider, de hjälper till att utbilda andra anställda, de är värdefulla tillgångar under träningen. design och installation av utrustning och letar alltid efter möjligheter att förbättra materialprestanda.

Naturligtvis kan de också erbjuda diagnostik för raster eller störningar eftersom de är extremt mångsidiga , men efter det kommer de säkert att ge råd och förbättringsstrategier. Och deras mångsidighet har ingen gräns: hydraulisk, pneumatisk, smörjning, automation, mekanik, el, datorer, robotik ... inget är till deras test!... [-]

Kanada Levis
September 2019
French (Canada)
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Cégep de Lévis-Lauzon

Biotekniktekniker specialiserar sig på laboratoriearbete inom olika kemi- och biologiska områden. ... [+]

Vägen för specialisering inom bioteknik

Biotekniktekniker specialiserar sig på laboratoriearbete inom olika kemi- och biologiska områden.

Deras laboratorieträning gör det möjligt för dem att förvärva hanteringstekniker med specialiserade enheter som finns på arbetsplatser relaterade till bioteknik. Tekniker är utbildade att arbeta inom en rad olika områden. Vad intresserar dem mest är levande organismer . De manipulerar mikroorganismer växer bakterier, celler och klon séquencent DNA. De kan delta i utvecklingen av produkter och teknologier inom jordbruk, livsmedel, läkemedel och miljö.

Vad lär vi oss?Avancerade principer inom analytisk och instrumentell kemiHur man tar prov, analyserar dem och producerar rapporterAnvändningen av sofistikerade analysinstrumentIdentifiering, manipulation och modifiering av mikroorganismerSå här läser du DNA och utför testHur odlar man celler och vävnaderHur man klonarÄr det här programmet rätt för dig?Biologi fascinerar dig och kemi intresserar dig.Du gillar att lära av betongen.Du är fascinerad av laboratoriearbete.Du vill använda sofistikerade instrument.Du har intresse för ny teknik.Du har en god känsla av ansvar och observation.Du är metodisk och noggrann."Laboratorieexperiment är i centrum för träning"Varför välja Lévis-Lauzon?Den enda CEGEP i östra Quebec för att erbjuda en högskoleutbildning inom bioteknik.Laboratorier i teknikens framkant och ordnade enligt standarder som finns inom bioteknik och kemisk industri.Utbildning inriktat på praktisk arbete.Professorer högt kvalificerade för sin yrkeserfarenhet och forskningsarbete.Utbildning inriktad på arbetsmarknadens verklighet.Praktiska praktikplatser i företag med möjlighet till internationella praktikplatser på 8 veckor (Frankrike, Belgien, USA och Mexiko) .Möjlighet att göra den sista sessionen (kurs och praktik) i Frankrike .Praktisk praktik på en arbetsplats i Quebec (3 veckor).Computer Assisted Experimentation (CAO) i programmets olika kurser.College Center... [-]
Kanada Levis
September 2019
French (Canada)
Heltid
3 år
Campusstudier
Läs mer på svenska