Läs den officiella beskrivningen

Le Cordon Bleu Ottawa Culinary Arts Institute är den enda kanadensiska campus i Le Cordon Bleu. Beläget i Kanadas huvudstad, kan Le Cordon Bleu Ottawa kulinariska konster program låta dig behärska de klassiska teknikerna för kök och bakverk på bara 9 månader.

Under ledning av världsklass kockar som respekteras över hela världen, får Le Cordon Bleu Ottawa studenter praktisk träning samtidigt som de lär sig färdigheter och tekniker som ligger till grund för kunskaper och kunskaper som kan tillämpas på alla matlagningar.

Oavsett om du är en blivande kock som bedriver karriär inom kulinarisk konst, passionerad kring bakverk, har en känsla för mat och bakverk eller intresserad av våra korta gourmet-sessioner, välkomnar vi dig för att uppnå dina kulinariska mål på Le Cordon Bleu Ottawa.

Kockarna i världsklassen på Le Cordon Bleu Ottawa har utbildats i de finaste restaurangerna och hotellen. Student till kockförhållanden på 15: 1 säkerställer att du får personlig uppmärksamhet som bygger ditt självförtroende och färdigheter. Kökets layout lutar sig till en ständig återkoppling från kockarna.

Genom att tillbringa lika lång tid i teaterstegs demonstrationskurser och praktisk praktik, kommer du att förvärva nödvändiga tekniker och färdigheter som krävs av dagens kulinariska proffs

Med hjälp av en kodifierad undervisningsmetodik kommer du att titta på våra mästerkockar förbereda valda menyer i demonstrationsteater med kretskameror, speglar och ljudsystem. Sedan öva och kopiera recept i professionellt utrustade kök utformade med individuella arbetsytor, inklusive din egen gasugn. Kockarna kommer att vara i köket med dig, mentorskap och vägleda dig längs vägen.

Programmen undervisas på:
Engelska

Skolan erbjuder också:

Certifikat

Le Cordon Bleu Ottawa

Från och med dag 1 introduceras knivhantering, klassiska skärningar och grundläggande lager. När termen fortskrider, läggs tekniker på varandra ... [+]

Cuisine de Base

Från och med dag 1 introduceras knivhantering, klassiska skärningar och grundläggande lager. När begreppet fortskrider, läggs teknikerna på varandra och blir mer komplicerade och mer menyorienterade och innehåller element som organisation, förberedelse, balans och timing. Du lär dig dessa grunder, samtidigt som du ökar dina konfidensnivåer.

Grundmodulen:

Säker knivhantering och grundläggande skärningar

Lär dig knivhanteringstekniker för att klippa och limma grönsaker och kött

Livsmedelssäkerhet, hygien och organisation

Lär dig livsmedelssäkerhet, hygien och organisation så att du kommer att vara beredd att arbeta i ett professionellt kök... [-]

Kanada Ottawa
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
11 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Le Cordon Bleu Ottawa

Denna nivå fokuserar på utvecklingen av franska tekniker som möjliggör personlig kreativitet och behärskning av klassiska och nutida kokkunskaper. ... [+]

Cuisine Supérieure

Mesta klassiska och nutida kokkunskaper och lägg till din egen signaturstil

Denna nivå fokuserar på utvecklingen av franska tekniker som möjliggör personlig kreativitet och behärskning av klassiska och nutida kokkunskaper.

Supérieure-modulen:

Behärskning av klassisk och modern "Haute Cuisine"

Upptäck nya trender i presentation, färg och klassisk mat

Behärskning av invecklade tekniker och metoder

Lär dig de mest invecklade teknikerna i franskt kök som kan tillämpas på alla världsrätter

Konst av modern presentation genom grupp och individuella rätter

Lär dig utvecklingen av presentationstekniker och presentationen av enskilda rätter... [-]

Kanada Ottawa
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
11 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Le Cordon Bleu Ottawa

Studera franska regionala rätter, ingredienser och ursprung och studera de mest kända recepten från Frankrike. Genom övning och upprepning kommer du att börja utföra ... [+]

Cuisine Intermédiaire

Förfina och bli effektivare i köket när du använder dina nya färdigheter och tekniker för att skapa kända recept.

Studera franska regionala rätter, ingredienser och ursprung och studera de mest kända recepten från Frankrike. Genom övning och upprepning kommer du att börja utföra uppgifter lättare medan kockinstruktörerna lyfter fram presentationer från tallrik till tallrik.

Den mellanliggande modulen:

Produktens ursprung och påverkan på regional mat

Bli introducerad till de tolv regionerna i Frankrike och de unika matlagningsstilarna i de olika regionerna

Mer avancerade tekniska nedskärningar (slakt) och presentation ... [-]
Kanada Ottawa
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
11 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Le Cordon Bleu Ottawa

Lär dig att skapa en mångfald av bakverk, traditionella efterrätter, kakor och degar. ... [+]

Pâtisserie de Base

Lär dig de klassiska teknikerna för att kombinera ingredienser i rika bakverk

Lär dig att skapa en mångfald av bakverk, traditionella efterrätter, kakor och degar. Demonstrationerna och praktiska sessioner leder dig genom de grundläggande teknikerna och recepten på franska bakverk.

Grundmodulen:

Grundläggande degar

Förbereda kort skorsta degen, söta degar, korta tårdegar, pâte à choux, puffdekor, quiches, tartes och andra

Introduktion till krämer och fyllningar

Lär dig att göra en mängd olika krämer och fyllningar - en viktig ingrediens för många desserter

Traditionella kakor och efterrätter

Lär dig att göra traditionella Éclairs och Saint Honoré och andra franska klassiska desserter... [-]

Kanada Ottawa
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
11 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Le Cordon Bleu Ottawa

Pâtisserie Intermédiaire bygger på övning och upprepning. Som studenter mäter viktiga tekniker som att göra en svamp eller bayersk kräm blir studenter effektivare ... [+]

Pâtisserie Intermédiaire

Tillägna mer tid till dekoration och presentation av dina kakor.

Pâtisserie Intermédiaire bygger på övning och upprepning. Som studenter mäter viktiga tekniker som att göra en svamp eller bayersk kräm blir studenter effektivare.

Den mellanliggande modulen:

Konstnärliga dekorativa färdigheter

Lär dig fin linje och gränsrör och förlängningsarbete med Royal icing

Variationer på restaurang desserter

Lär dig att förbereda frysta desserter som glass och sorbet och andra grädde och custard fyllda desserter

Miniatyrisering - söta petits fours

Lär dig miniaturiseringen och söt petits fours

Klassiska och samtida presentationer ... [-]
Kanada Ottawa
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
11 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Le Cordon Bleu Ottawa

Pâtisserie Supérieure-programmet kombinerar all kunskap, tekniker och konstnärliga färdigheter på grundnivå och mellannivå ... [+]

Pâtisserie Supérieure

Kör för att personifiera varje bit av ditt arbete.

Pâtisserie Supérieure-programmet kombinerar all kunskap, tekniker och konstnärliga färdigheter på grund- och mellannivåerna.

Överlägsen modul:

Samtida Restaurang Desserter

Lär dig att laga restaurang desserter, inklusive samtida kakor, tartes och bûches

Entremets desserter och fördjupad studie av smaker, aromer och kryddor

Lär dig att skapa efterrätter med mer kräm, lager och smaker som frukt

Konsten av choklad:

Lär artisten av chokladmousse kakor, härdning av choklad, handdämpade och gjutna choklad

Blanda olika choklad och texturer

Chokladlådor och blommor, skulptur och display... [-]

Kanada Ottawa
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
11 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska

Diplom

Le Cordon Bleu Ottawa

Använd plåten som din duk och få kunskap, disciplin och förståelse av tekniska färdigheter som uppmuntrar din kreativitet och naturliga talang att blomstra. ... [+]

Diplôme de Cuisine

Förskott genom grundläggande, mellanliggande och överlägsen nivåer av matlagning och tjäna ett diplom som välkomnas i världens finaste kök.

Använd skylten som din duk och få kunskap, disciplin och förståelse av tekniska färdigheter som uppmuntrar din kreativitet och naturliga talang att blomstra. Dessa metoder kan tillämpas på alla stilar av köket.

Cuisine de Base

En omfattande introduktion till fransk mat som ger klassisk matkunnighet och tekniker - knivhantering och vård, hygien och sanitet, klassiska knivskärningar, matlagningsmetoder, matberedning, mise-en-place, gomträning och kulinarisk terminologi.

Cuisine Intermédiare... [-]

Kanada Ottawa
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
33 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska
Le Cordon Bleu Ottawa

Förskott genom grundläggande, mellanliggande och överlägsna nivåer av pâtisserie-programmet och tjäna ett diplom som är erkänt världen över. ... [+]

diplôme de Pâtisserie

Förskott genom grundläggande, mellanliggande och överlägsna nivåer av pâtisserie-programmet och tjäna ett diplom som är erkänt världen över.

Börja din resa med grundläggande degar och konditorivaror och gå vidare till dekorativa tekniker, restaurang och frysta desserter och specialiserad choklad- och sockerarbete.

Pâtisserie de Base

En omfattande introduktion till konditorivaror - förberedelsen och mångsidigheten hos degener, krämer och fyllningar. Traditionella kakor, grundläggande dekoration och finish; Och franska konditorivaror.

Pâtisserie Intermédiare

En förfining av grundläggande tekniker med en introduktion till chokladhärdning, doppning och dekorativa tekniker; Karamell- och nougatinmetoder och mer avancerade preparat av desserter i restaurangstil.... [-]

Kanada Ottawa
Kontakt Skolan
Engelska
Heltid
33 veckor
Campusstudier
Läs mer på svenska

Kurser

Le Cordon Bleu Ottawa

I över ett sekel har Le Cordon Bleu gjort det möjligt för ambitiösa matlagare att göra sina ambitioner till verklighet. Även om många Le Cordon Bleu-studenter redan har n ... [+]

Gourmet Kortkurser

I över ett sekel har Le Cordon Bleu gjort det möjligt för ambitiösa matlagare att göra sina ambitioner till verklighet. Även om många Le Cordon Bleu-studenter redan har någon kulinarisk upplevelse, kommer ett stort antal från olika akademiska discipliner och professionella bakgrunder . Några letar efter att starta en ny karriär, och andra ser ut att kombinera sina intressen eller avancera i deras nuvarande yrke. Våra studenter strävar efter framgångsrika karriär inom en mängd olika områden, inklusive restaurangkök, catering, restaurang- och hotellhantering, journalistik, konsultation, matservice, matstyling och utbildning.

Några av våra kommande kurser är: Molecular Gastronomy - Avancerad Cuisine Techniques Första demonstration: måndag 14 augusti 2017 | 17:00 till 19:00 Andra demonstration: måndag 2 oktober 2017 | 17:00 till 19:00 Klocka som våra kockar visar de senaste molekylära gastronomitrenderna i köket! Demonstrationen kommer säkerligen att stimulera din kreativitet i köket med hjälp av de senaste avancerade teknikerna. Tour De France - Cuisine måndag 18 september 2017 till torsdag 21 september 2017 | 12:00 - 15:00 Frankrike har ett rykte som destination för utmärkt mat av en anledning! Fransk matlagning har utvecklats över landets långa historia med varje region som har sina egna distinkta livsmedel och unika ingredienser. Det finns tolv stora regioner i Frankrike när det gäller mat och varje dag på kursen kommer du att täcka tre. Du kommer att lära dig klassiska tekniker av en Le Cordon Bleu Chef och du kommer då in i det praktiska köket för att förbereda valda menyer som markerar det... [-]

Kanada Ottawa
Öppen antagning
Engelska
Campusstudier
Läs mer på svenska
Le Cordon Bleu Ottawa

GRAND DIPLÔME® förtjänas när studenten framgångsrikt fullbordar grundläggande, mellanliggande och överlägsen kurser i både mat och konditorivaror. Dessutom kommer student ... [+]

GRAND DIPLÔME® förtjänas när studenten framgångsrikt fullbordar grundläggande, mellanliggande och överlägsen kurser i både mat och konditorivaror. Dessutom kommer studenten att tjäna ett Cuisine Diploma och ett Pastry Diploma. Studenten kommer också att få ett intyg för varje kurs avslutad.

CURRICULUM:

GRAND DIPLÔME® kombinerar kök och konditorivaror: Diplôme de Cuisine Diplôme de Pâtisserie 4 intag varje år: januari, april, juni, oktober

[-]
Kanada Ottawa
Öppen antagning
Engelska
Heltid
Campusstudier
Läs mer på svenska
Le Cordon Bleu Ottawa Culinary Arts Institute
Address
Le Cordon Bleu Ottawa 453 Laurier Avenue East
K1N 6R4 Ottawa, Ontario, Kanada
Webbplats
Telefon
+1 613-236-2433