Läs den officiella beskrivningen

I hjärtat av Saskatoon, på Treaty 6 territorium och Métis hemland, är University of Saskatchewan (USask).

USask är ett av de främsta forskningsintensiva medicinska doktoranduniversiteterna i Kanada och är hemma för världsledande forskning inom områden av global betydelse, som vatten och livsmedelssäkerhet. Studien och upptäckten förbättras av våra utmärkta faciliteter, bland annat den kanadensiska Light Source-synkrotronen, VIDO-InterVac, Global Institute for Food Security, Global Institute for Water Security och Sylvia Fedoruk Center for Nuclear Innovation.

Styrd av vår universitetsplan: Universitetet i världen behöver vi samarbeta över discipliner och med våra samhällen för att hitta kreativa lösningar för de mest pressande globala utmaningarna. Våra kandidater, erkända för sin starka arbetsetik, resursfulla natur och beslutsamhet, leder förändring här hemma och runt om i världen.

Områden på vår huvudsakliga campus i Saskatoon stöder det interdisciplinära fokuset på vår studie och vårt arbete, inklusive Gordon Oakes Red Bear Student Center, en interkulturell samlingsplats som hjälper till att integrera inhemsk kultur på campus och Health Sciences Building, som innehåller åtta hälsovetenskapsområden i en praktisk, praktisk miljö.

USask studenter kommer från hela världen och kan bli en del av USask-familjen i samhällen i hela Saskatchewan, där vi erbjuder en rad programmering, från inledande klasser hela vägen genom hela examensprogram i vissa discipliner.

Programmen undervisas på:
  • Engelska

Skolan erbjuder också:

Postgraduate Diploma

University of Saskatchewan

Saskatchewan är känt som "breadbasket of Canada", med hänvisning till dess styrka som en primärproducent av jordbruksvaror och dess bidrag till natur- och tillämpad veten ... [+]

Program

Saskatchewan är känt som "breadbasket of Canada", med hänvisning till dess styrka som en primärproducent av jordbruksvaror och dess bidrag till natur- och tillämpad vetenskap och bioteknik. Avdelningen för livsmedels- och bioproduktvetenskap har två huvudströmmer av forskning; livsmedelsvetenskap och tillämpad mikrobiologi. Båda dessa områden innefattar utveckling och tillämpning av vetenskap och teknik i före och efter skörden och till att öka värdet på primära jordbruksprodukter. Under de senaste åren har tvärvetenskaplig forskning mellan de två strömmarna resulterat i förbättrad livsmedelssäkerhet och säkerhet, som har drivit forskningsgränsen utöver traditionella livsmedel och mikrobiella produkter. Food and Bioproduct Sciences Department syftar till att fullt ut utnyttja förnybara bioresources för att producera hälsosam mat och konsument acceptabla bioprodukter för att stödja vår hälsa, miljö och en hållbar bioekonomi.... [-]

Kanada Saskatoon
Januari 2020
Engelska
Heltid
1 år
Campusstudier
Läs mer på svenska

University of Saskatchewan

Address
University of Saskatchewan
S7N Saskatoon, Saskatchewan, Kanada