Läs den officiella beskrivningen

Om Vanier College

Vanier College är ett offentligt finansierat engelskspråkigt CEGEP i Montreal. Namngiven till ära av general Georges P. Vanier, Kanadas andra infödda guvernörs generalsekreterare, öppnade Vanier College sina dörrar den 8 september 1970 och välkomnar nära 1 400 elever i sin första kohort. Vanier College Crest är en anpassning av Vaniers familjvapensköld.

Vanier College Campus

Vanier College ligger på en oas av grön i staden Saint-Laurent, Montreal stad, och ägs av fastigheter och byggnader som köpts av regeringen från Soeurs de Sainte-Croix, som tidigare drivit ett kloster (Couvent Notre-Dame-des- Anges) och en privat kvinnors college (Collège Basile-Moreau) på platsen. Dessa byggnader har genomgått betydande renoveringar under årens lopp för att tillgodose de förändrade behoven av gymnasieskolan.

Karriär- och pre-universitetsprogram

Vanier College fortsätter att erbjuda heltid pre-university-program och tekniska karriärprogram som leder till ett College of College Studies (DCS), medan den fortsatta utbildningsavdelningen erbjuder kredit DCS-kurser och ACS-certifiering, samt noncredit kurser och program.

Vaniers akademiska liv

Högskolans akademiska liv förbättras genom en mängd studenttjänster, resurscenter och sociala och kulturella aktiviteter. Ett kännetecken för Vanier College har varit dess varierande studentkår med studenter från all kulturell bakgrund och från alla kontinenter är representerade i högskolanSponsored by Google ChromebooksBrooke Cagle / Unsplash

Vanier College Athletics

Atletikavdelningen har fältat konkurrenskraftiga lag i tio kollegiala sporter. Vanier College Cheetahs har producerat ett antal professionella idrottsmän och vann både nationella och provinsiella mästerskap. I synnerhet fångade herrarnas AAA-basketlag bara sitt andra nationella mästerskap, och herrarnas AAA-fotbollslag vann sitt nionde Bol d'Or Provincial Championship. Dessutom är Vanier College ett utsett Sport-Études högskola, välkomnande elitutövare till sin studentkår.

Vaniers studentbefolkning

Idag numrerar studentbefolkningen över 6 700 heltidsdiplomstudenter med ytterligare 2 000 studenter som deltar i fortsättningsutbildningsavdelningen (kredit- och icke-kurser och program).

Historia

Vanier College har en rik och fascinerande historia. För att förstå denna historia måste vi gå tillbaka till år 1837 ...

Under det året grundades Sainte-Croix Congregation av far Basile Moreau i Le Mans, Frankrike.

I 1841 lade far Moreau en grupp systrar till sin församling. År 1847 skickades en liten grupp av dessa systrar (Soeurs Marianites) till Kanada för att skapa en utbildningsinstitution för flickor i den lilla byn Saint-Laurent. Deras första skola heter Maison Sainte-Marie. Denna skola, som en gång ligger på grund av Vaniers E-byggnad, skulle så småningom utvecklas till två stora institutioner: Pensionnat Notre-Dame-des-Anges och Collège Basile-Moreau.

År 1967 stängdes Notre-Dame-des-Anges, följt av Basile-Moreau 1968. Båda skolorna ersattes av Vanier College, en del av Quebecs sekulära gymnasieskolan som heter CÉGEP. Vanier College öppnade officiellt för sin första termin i september 1970.

Om CÉGEP

1967 inrättade Quebecregeringen en ny utbildningsnivå som direkt följer gymnasiet. CEGEP-systemet (collège d'enseignement general et professionnel) erbjuder både tvååriga pre-university-program och treåriga tekniska karriärprogram. Vanier College är en av 48 offentliga Cegeps i provinsen.

Programmen undervisas på:
Engelska

Skolan erbjuder också:

Certifikat

Vanier Cegep College

Detta tvååriga program förbereder studenterna att utföra redovisning, finans och affärsrelaterade uppgifter i en datoriserad miljö i ett företags finans- eller redovisnin ... [+]

Översikt

Detta tvååriga program förbereder studenterna att utföra redovisning, finans och affärsrelaterade uppgifter i en datoriserad miljö i ett företags finans- eller redovisningsavdelning. Ämnen som omfattas omfattar manuell och datoriserad redovisning, affärsdatorapplikationer som Word, Excel, marknadsföring, ledning, ekonomi, entreprenörskap etc.

Med Datoriserad Financial Management Attestation kommer du att:

Bli kompetent att tolka finansiell informationLär dig att utföra redovisning, finans och företagsrelaterade uppgifterErkänna risk och avkastning i kapitalbudgetteringBekanta dig med manuell och datoriserad redovisningKänn dig bekväm med datoriserade miljöer och datorprogramIntegrera enkelt på dagens arbetsmarknad med finans, redovisning och affärsfärdigheter som krävdes av arbetsgivare... [-]
Kanada Montreal
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Vanier Cegep College

Syftet med detta tvååriga program är att göra det möjligt för studenter att förvärva utbildning som fokuserar på mikrodatorn och undervisningen av grundläggande begrepp o ... [+]

Översikt

Syftet med detta tvååriga program är att göra det möjligt för studenter att förvärva utbildning som fokuserar på mikrodatorn och undervisningen av grundläggande begrepp och färdigheter inklusive Oracle; objektorienterade språk som Java, C och Visual Basic; och HTML-kodning.

Med programvaran Specialist Attestation, kommer du att:

Kunna konsultera med kunderna om design och underhåll av programvaraBe behörig att ändra befintlig programvara för att korrigera fel, låta den anpassa sig till ny maskinvara eller förbättra prestandaLär dig om hur du utformar programvara eller anpassa programvaran för kundanvändning i syfte att optimera operativ effektivitetFörstå hur man analyserar användarnas behov och utveckla programvarulösningarLär dig hur du utvecklar, skapar och ändrar generella program för datorprogram... [-]
Kanada Montreal
September 2019
Heltid
2 år
Campusstudier
Läs mer på svenska
Address
Avenue Sainte-Croix,821
H4L 3X9 Montreal, Quebec, Kanada