Riga Aeronautical Institute

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

TV-program "Flygplan" om Riga Aeronautical Institute (24.05.2013)

CAO-konferensen " Utbildning av flygspecialister - modern teknik och utvecklingstrender " (19.07.2012)
RAI Jubileum - 70 år (21.07.2012)

Utflykt i Riga Aeronautical Institute

Riga Aeronautical Institute (RAI) är en av Lettlands äldsta utbildningsinstitutioner med stor erfarenhet och traditioner för utbildning av specialister inom flyg och transport.

RAI grundades 1942 som en utbildningskollegium för luftfartsspecialister, från 1989 är en högskolestudie med många års framgångsrik erfarenhet av arbete på den internationella marknaden för utbildningsverksamhet.

RAI idag är:

  • En termlös ackrediterad institution för högre utbildning Lovande och in-demans transport och ekonomiska yrken.
  • Moderna metoder för undervisning.
  • Kvalificerad akademisk personal.
  • Samarbete med fältspecifika utbildningsinstitutioner och utbildningscentrum.
  • Kollektiv utbildning av kadetter av Nacionāla Aizsardzības Akadēmija.
  • Grenar i Latgale: Daugavpils, Rezekne.
  • Nätverk av regionala rådgivande enheter.
  • Möjlighet att erhålla ett statsexamen i Republiken Lettland som erkänns av ministeriet för utbildning i Ryska federationen.
  • Högutvecklad undervisning och metodisk och materiell och teknisk bas.
  • Full av varierande campus liv.

Vi är säkra - vi går en väg

Riga Aeronautical Institute (RAI) är en högre utbildningsinstitution med rik erfarenhet och traditioner inom förberedelser av specialister inom transportsektorer som flyg, sjö och vägtransporter. Studenterna har stora möjligheter att undersöka företagsekonomi inom motsvarande områden, företagsledning och utforskning av flygtransporter och mottagande av pilotfärdigheter. Omkring 1500 studenter studerar i RAI, inklusive filialer i institutet i Rezekne och Daugavpils. Utöver latska studenter studerar studenter från Litauen, Georgien, Kazakstan, Moldavien, Ryska federationen och Armenien i RAI. Under dess existens har RAI utarbetat mer än 35000 specialister med olika kvalifikationer.


Jag oberoende och stabilitet i RAI gör det möjligt för vårt institut att arbeta i perspektiv. Programmen för högre utbildning och kurser i yrkesutbildning är licensierade och ackrediterade./>


För att tillgodose världsekonomins krav och korrespondens med samhällsutlåtandet arbetar högskolans personal kontinuerligt med att förbättra redan tillgängliga utbildningsprogram och utveckling av nya. Den befintliga utbildningsbasen som ligger på institutmarken kompletteras med en ny byggnad med laboratorier, bibliotek och officiellt vandrarhem. Välutrustade lokaler för att ge lektioner, praktiska lektioner och seminarier, café, sjukhus, gym och pool ligger i den gamla byggnaden./>


RAI är ett exempel på framgångsrikt internationellt samarbete. På olika vetenskapsområden samverkar utbildningsinstitutet inte bara med lettländskt högre utbildningsinstitutioner, utan också med Moskva Humanity-Economics Institute, Institute of Northern Dakota (USA), International Academy of Aviation PANAM, centrum för utbildning av flygspecialister Lufthansa, St. Petersburg State University of Civil Aviation och andra./>


S pheres av aktiviteter av specialister som utbildas av oss beskrivs symboliskt av en logotyp RAI - jordklot som omsluter sig av en fågelvinge, som visar att elever som passagerarfåglar flyger till institutet, får kunskap och erfarenhet och lämnar för deras arbete platser i Lettland och andra länder i Europa, Asien och Amerika. Logotypen av RAI är ett internationellt erkänt varumärke./>

RAI-faciliteter

Förskottsanläggningar, modern design och utrustning i klassrum, bibliotek, hälsofrämjande och medicinska centra i enlighet med kraven i europeiska standarder skapar en ny affärsmiljö, atmosfären av mysighet och komfort som särskilt märktes av ackrediteringsrådet.

AT Controllers Training Simulators

Ger praktisk utbildning av studenter och ATC- och MSP-specialister.

Bibliotek

Här kan du få nödvändig litteratur, arbeta med dator, skicka fax, e-post, använda Internet, göra en kopia. Kontortid: Arbetsdagar 8: 45-17: 30.

För Extramural Avdelning: Måndag och Lördag - 8: 45-19: 30

Tisdag - fredag ​​- 8:45 - 17:30

Söndag - 8:45 till 16:00


Datorcenter/>

Det finns speciella Commuter Training Cources Arbetstider: onsdag klockan 17.00.


Engelska studierummet/>

Vi bjuder in engelska språkkurser 2 gånger i veckan.


Mötesrum/>

Detta är en plats för ledning av senatens möten, elevernas självstyre, möten med utländska gäster.

Konferensrum

RAI-historien återspeglas i museets exposition.

Årsstämma, examensceremonier, högtidliga möten hålls i detta rum.


Laboratoriet för fysik, elektronik/>

Vi inbjuder dig till kurser i reparation av moderna TV-apparater och videobandspelare.

Platser

Riga

Address
9 Mezkalna Street
LV-1048 Riga, Lettland