Malaysian Institute of Art (MIA)

Inledning

Läs den officiella beskrivningen

Grundades 1967 som en ideell organisation, har institutet utbildat tusentals professionella konstnärer, designers och musiker för den kreativa industrin i detta land. Idag ger institutet ett utbud av kurser Diploma inom konst, design och musik med omfattande och väl utformade kursinnehåll.

Tonvikten läggs på behärskning av kreativa färdigheter, djupgående undersökningar, konceptutveckling, kritiskt tänkande och IT-kunskap. Institutet gör allt för att integrera IT-kunskap och mångetniska kulturella värden i sina utbildningsprogram för att öka räckvidden för lärande och kreativ kvalitet på studenterna.

Malaysian Institute of Art (MIA) strävar efter att leverera prisvärd och kvalitativ utbildning i de kreativa genom att erbjuda en gynnsam miljö för eleverna att utveckla sina kreativa potential och sträva efter konstnärliga kompetensen. Dess syfte är att utbilda kreativa, innovativa, självsäkra och självständiga yrkes konstnärer, designers och musiker att möta behoven av nationell utveckling. Institutet har åtagit sig att tillgodose behoven av mänskliga resurser genom att tillhandahålla välutbildade akademiker som kommer att bidra till en positiv utveckling av den kreativa industrin.

Platser

Kuala Lumpur

Malaysian Institute Of Art (MIA)

Address
Institut Seni Lukis Malaysia 294-299, Jalan Bandar 11, Taman Melawati
53100 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia
Telefon
+60 3-4108 8100